SON DAKİKA
reklam
reklam

Atlasspor Faaliyetlerini Durduruyor

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 5 Ağustos 2020, Çarşamba - 10:44   Okunma Sayısı:

Tüm okurlarımızın Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor; sevdiklerinizle birlikte mutlu, güzel, huzurlu ve sağlıklı bayramlar geçirmenizi diliyorum. İstanbul Amatör Spor ve Futbol kamuoyu 8 Ağustos’ta Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF ) seçimlerine odaklanmışken; Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta mücadele eden İstanbul- Maltepe temsilcisi Atlasspor’un faaliyetlerini durdurma kararını almasının şaşkınlığını yaşadı.

Evet; “Şaşkınlık” diyoruz; zira 2017’de kurulan Atlasspor iddialı bir kadrosuyla, altyapılara ağırlık vermesiyle futbol dünyamızın umut vadeden bir ekibi olarak dikkatlerimizi çekmişti. Üstelik yaşadığım bölgemizin bir ekibiydi ve faaliyetlerini de defalarca haberleştirmiş bir de köşe yazıma konuk etmiştim. Kıymetli babam Soycan Erdoğdu’nun kurucuları arasında yer alıp; uzun süreler başkalık görevini yürüttüğü İstanbul- Harb-İş Spor’da beraber çalıştığımız Futbol Şube Sorumlusu Tuncay İnce ağabeyim de kulüpte uzun bir süre görev almıştı. İstanbul- Harb-İş Spor demişken onlardan da güzel bir haber aldım ve İstanbul- Harb-İş Spor 2019-2020 sezonunu grubunda 2. Sırada tamamlayarak İstanbul 1. Amatör Ligine yükseldi. Bu önemli başarıdan ötürü İstanbul- Harb-İş Spor Başkanı Osman Koç, İstanbul- Harb-İş Spor Teknik Sorumlsu Hasan Yıldırım ve teknik kadroya, takım kadrosuna tebrik mesajımı iletiyor, 2020-2021 sezonunda başarılar diliyorum

Kırmızı Beyaz Mavililer ilk olarak 2017-2018 sezonunda İstanbul 2. Amatör Ligde Atlasspor olarak liglere katılmış ve akabinde 2018-2019 sezonunda Fatih temsilcisi İstanbul Malatyaspor’un yarışma haklarını devralarak İstanbul Süper Amatör Ligde şampiyon olup Bölgesel Amatör Lige yükselmişti.

**********************************************************************************

2019 – 2020 sezonunda yükseldiği Bölgesel Amatör Ligde 10. Grupta mücadele ederek ilk sezonunu orta sıralarda tamamlayarak başarılı bir grafik sergileyen Atlasspor’da şok bir gelişme yaşandı. Atlasspor Yönetim Kurulu, 23 Temmuz Günü bazı sebepleri gerekçe göstererek sportif faaliyetlerini durdurduklarını açıkladı.

Atlasspor Yönetim Kurulunun açıklamasında ise şu cümlelere yer veriliyordu;

“ Değerli Atlasspor aile fertleri,

Siz kardeşlerimize Atlasspor adı altında faaliyet gösterdiğimiz 3 sene boyunca elimizden geldiğince her konuda yardımcı olmaya çalıştık. Gün geldi sevindik, gün geldi üzüldük, yanımıza kalan dostluğumuzun en gurur duyduğumuz tarafı bu duyguları kalben paylaşmış olmamız.

Sizlere verdiğimiz değeri asla ve hiçbir ortamda ezmedik ezdirmedik. Göstermiş olduğunuz saygı sevgi ve olgunluğa teşekkür ederiz.

Faaliyet gösterdiğimiz süre boyunca çabaladığımız amacımızı yerine getiremediğimizi gördük. İnsan yetiştirmek ve insani değerleri ön planda tutan dürüst ahlaklı sporcu yetiştirme projemizin çeşitli ve sayıca çok başvurularımızda sonuç alamadığımızın farkına vardık. Bu vesile ile çıktığımız yolda sportif faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık.

Bu ayrılığın sportif anlamda olduğuna kanaat getirmenizi diler, dostluğumuzun her zaman daim olduğunu, abi kardeşlik müessesemizin devam edeceğini bildiririz.

Atlasspor Yönetim Kurulu ”

Atlasspor yönetimi niçin bu kararı almıştı ? Yukarıdaki açıklamada belirtildiği gibi faaliyet gösterdiği süre boyunca kuruluş hedeflerine yani insan yetiştirmek ve insani değerleri ön planda tutan dürüst ahlaklı sporcu yetiştirme idealine yeterince ulaşılamadığını açıklıyorlar. Kişisel nedenimi söylersem; Atlasspor önemli bir iddiayla yola çıkmıştı ve amaçları “Türkiye’nin yeni Altınordu’su “ olmaktı. Bu yolda da çok mesafe katledilmişti de. Bence alından karasın yeniden değerlendirilmesinde fayda var; altyapı ağırlıklı bir Atlasspor hem futbolumuza, hem de sporumuza önemli katkılar sağlayacaktır. Üstelik Atlasspor’un örnek aldığı Altınordu Spor Kulübünün yaptıkları çok değerli katkılar ortadayken. Alınan karara saygı duymakla birlikte ; kulüp yönetimine kararı yeniden değerlendirmelerini öneriyorum.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam