SON DAKİKA
reklam
reklam

Otomotivde kim ne kadar yerli ?

Köşe Yazarı: Mert CiGERLİ   Eklenme Tarihi: 11 Ağustos 2020, Salı - 10:06   Okunma Sayısı:

Sanayi ve Teknoloji bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'de üretilen motorlu araçların yerli katkı oranlarını açıkladı. Bu açıklamanın esas sebebi, Türkiye sınırları içerisinde bir ürünün yerli üretim olarak kabul görmesi için o ürünün yerli malzeme oranının yüzde 51 olması gerekiyor. Bu oranı tutturan firmalara “yerli malı belgesi” veriliyor. Bu belgenin firmalara getirisi ise kamu ihalelerinde yüzde 15`e kadar fiyat avantajı oluyor.

 

Ben de hemen yerli katkı oranlarını incelemeye koyuldum ve sonuçları dikkatimi çekti. Bakanlığın bu yılki raporuna göre Türkiye'de üretilen motorlu araçların yani otomobil ve ticari araçların yerlilik oranlarında önemli bir artış olduğu görülüyor. Geçen yıl ortalama yüzde 51.54 olan yerlilik oranı bu sene yüzde 54.48`e çıkmış durumda.

 

Otomobilde en yüksek yerlilik oranına sahip marka Oyak Renault yüzde 63 oran ile en yerli marka olarak göze çarpıyor. Yerlilik oranı en yüksek otomobil yüzde 66.3 ile Oyak Renault'un Bursa'daki fabrikasında ürettiği Clio Hatchback modelinin manuel benzinli motorlu versiyonu olurken, yerlilik oranı en düşük otomobil ise yüzde 19.2'lik oran ile Honda Civic Sedan'ın otomatik benzinli Executive versiyonu olmuş.

 

Raporda Ford Otosan ise yüzde 64.24 oran ile hafif ticaride, yüzde 74.09 oran ile de ağır ticaride en yerli marka olarak lider durumda bulunuyor. Ford Otosan`ın Eskişehir fabrikasında üretilen F-Max kamyon modeli yüzde 79.4 ile yerlilik oranı en yüksek ticari araç olarak raporlanmış.

Bu sene yerlilik oranı en yüksek otomobili üreten fabrika unvanını Oyak Renault'ya kaptıran Hyundai Assan'da yerlilik oranları ise yüzde 60-62 arasında değişiyor.

 

Tofaş`ın ise yerlilik oranı yüzde 50.06 ile 62.8 arasında değişirken, ortalamada yüzde 54.93 olarak geçen seneye paralel bir yerli üretim oranı yakalıyor.

 

Türkiye'de geçtiğimiz yıl ürettiği hibrit modelleri nedeniyle yerlilik oranı ortalamada yüzde 49.90'a inen Toyota, 2020'de yüzde 51 ortalamasına ulaştı. Toyota'nın bu sene en yüksek yerlilik oranı yüzde 58 olarak raporlanmış. Japon üreticinin Sakarya'da ürettiği Corolla ve C-HR'ın hibrit versiyonlarında yerlilik oranı ise yüzde 44 ile 47 arasında değişiyor.

 

Ülkemizde traktör üretimine bakıldığında ise yüzde 94`e ulaşan yerlilik oranları bulunuyor.

 

Yerli katkı oranlarının düzenli artış göstermesi ülkemiz sanayisi ve ihracatı için sevindirici haber olarak görülüyor. İnanıyorum ki her sene bu düzenli artış oranlarını yakalayarak, ülke sanayisini iyi noktalara taşıyacağız. Yerli otomobilimiz TOGG`un fabrikasının şubat 2022`de, seri üretim aracın banttan ineceği tarihin ise 2022`nin dördüncü çeyreğinde olması planlanıyor. TOGG`un da başlangıç aşamasında yüzde 51 yerlilik oranı ile üretileceğini ve bataryasının yerli olacağını TOGG Ceo`su Gürcan Karakaş açıklamıştı. Umuyorum ki yerli ve milli otomobilimiz TOGG`da bu rapordaki istikrarlı yerlilik oranı yükselişi gösterecek ve bir gün yüzde 100 yerli hale gelecektir. Hep birlikte ülke sanayisine ve sanayicisine güvenmeye devam edelim.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam