SON DAKİKA
reklam
reklam

Yitip Giden Kadınlarımız

Köşe Yazarı: Gülsüm KOÇYİĞİT   Eklenme Tarihi: 13 Ağustos 2020, Perşembe - 09:34   Okunma Sayısı:

 

Eziyetin, zulmün, şiddetin, cinayetin, katlin, vahşetin bir ayrımı olabilir mi? Oldu işte farkında mısınız?!.. Maalesef oldu!

 

Mazluma, şiddet kaynağına oranla güçsüze, çoğunlukla savunmasıza yönelik olduğu için bütün bu kötülükler, değişik tanımlamalara tanıklık ettik her birimiz; çocuklara, kadınlara ve dahi hayvanlara uygulanan en iyi haliyle psikolojik/travmatik durumlara, şiddete, tecavüze, vahşete, katliama.. 

 

Bahse konu hakkında söylenmeyen bir söz kaldı mı bilmiyorum. Konuşarak yahut yazarak böylesi kanayan yaraların sarılacağını da hiç sanmıyorum. Elimden gelen zalime karşı mazluma destek olmaktır benim; asla bundan geri durmayacağım.

 

Münevver Karabulut, Eylem Pesen, Esin Güneş, Ayşe Paşalı, Gülay Yaşar, Tuğba Genç, Ferdane Çöl, Pınar Ünlüer, Türkan Yılmaz, Dilber Keskin, Gülşah Aktürk, Emine Yayla, Melek Karaaslan, Gönül Dilekçi, Ayşe Acar, Gülşah Sarcan, Özgecan Aslan, Şule Çet, Emine Karabulut, Ceren Özdemir, Pınar Gültekin ve daha daha kim bilir kimler... İsimlerini zikredip acılarını tazelediğim için özellikle ailelerinden özür dilerim.

 

Mevla acılı sevenlerine sonsuz sabırlar versin. Ateş düştüğü yeri yakmasın arkadaşlar sadece, bu ateş hepimizin içini yakmalı! Bu insan olduğumuzun, vijdan taşıdığımızın ispatı..

 

Bir dönem, "İstanbul Sözleşmesi" diye sosyal medyada selfielerinizi, kendi resimlerinizi paylaştınız. Bu paylaşımın bile asıl amacını idrak etmeyen, sözleşme metnini bile okumaya zahmet etmeden trende uyan, kendini gösterme amacındaki insanlara sözüm; acının reklamı olmaz. Canımız yandığında da (bir yenisinin eklenmemesi ümidiyle elbette) zahmet buyurup paylaşım yapınız. Tüm mazlumlar adına konuşulması gerektiğinde geri duymayınız. Biz evladız, kadınız, anneyiz. Toplumun mihenk taşıyız.

 

Bir dost tavsiyesiyle okuduğum, şiddet mağduru bir kadının (Yazar:Angelina Masal Nur Ayo) "Herşey Mümkün Kaçış" adlı kitabı okumanızı hemcinslerime önereceğim yazımın finalinde. Eğitimli olmasına rağmen nelere sustuğunu, yaşadığı şiddeti, başında kalmış tek bukleye tutunmasını, gözünü karartıp hiç bilmediği bir ülkeye gidişini bizzat kaleminden okuyun. Gerçekten çok cesur bir kadının, bir o kadar acı hikayesi.. 

 

Şimdi; eş, aile ve ağır şiddet mağduru Sayın Angelina'ya bizim hiç desteğimiz olmasın mı???

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam