SON DAKİKA
reklam
reklam

Örnek başkan Delihasan

Köşe Yazarı:   Eklenme Tarihi: 2 Eylül 2020, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı:

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın daveti ile Sakarya'da yapılan Kata Takımlar Türkiye Şampiyonası'nı yerinde takip ettik. Hem Karate camiasını, hem 12 yıldır başkanlık yapan Esat Delihasan'ı, hem de Sakarya'yı yakından tanıma imkanı bulduk. Daha önce pek çok kez Sakarya'ya gelmemize rağmen, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Adapazarı'nın merkezinde ağaçlar içindeki Orman Park'ı ilk kez görme imkanımız oldu. Sulak arazide yetişen Dişbudak ağaçlarının bulunduğu bu doğal mekanın yerden yükseltmeli ahşap üzerine kurulu olması Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Dört gün süren organizasyonda bizleri Riada Hotel konuk etti. Şehir merkezinde cadde üzerinde önünde yeşillikler ve ağaçlar içerisinde bir bahçesi bulunan Hotel, ayrıca konforu ile de İstanbul basınından tam not aldı. Riada'nın bahçesinde 3.günün akşamında Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ile istişare etme, kendisini yakından tanıma imkanı bulduk. Başkanın büyük fedakarlıklarla 12 yılda Karate branşını nereden, nereye getirdiğini, ne zorlukların üstesinden geldiğini kendisinden dinledik. Bu arada Federasyon başkanlığı için aday olan bir grup daha var. Ancak bu grup çok fazla taraftar kazanamadığı için Hint kurnazlığı ile prim yapmaya çalıştığını gördük. Federasyonun yaptığı bir organizasyonda, salonun bahçesinde çadır kurup, Federasyonu karalayıcı dedikodular yapmaları, Karate camiası tarafından hiç hoş karşılanmadı.

Oysa üç dönemdir başkanlık yapan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'ın 12 yılda neler yaptığı ortada. Artık bu icraatları sağır sultan bile duydu. Ancak anlaşılıyor ki, bazı kişiler üç maymunu oynuyor. Bu tür şeylerin Karate camiasına yarardan çok zarar getireceği ortada. Başkan Delihasan'ı dinledikçe, işini gücünü, ailesini bırakıp, Karate sevdası için yollara düşen bir insanın ne kadar çok takdir edilmesi gerektiğini bir kez daha anlıyoruz. Kendisini işine verip, 1 kazanırken 10 kazanmak varken Esat Başkan, Karate salonlarında herkesin derdini dinlemeye koşuyor. Hafta sonlarını ailesi ile geçirmek yerine İstanbul, Sakarya, Diyarbakır, Ankara demeden yurdun dört bir yanını dolaşan Delihasan, yurt dışı maçlarında da Millileri yalnız bırakmıyor. Gerçekten de büyük bir fedakarlık örneği. Hem işinizden, hem de ailenizden fedakarlık edip tek bir kuruş almadan Karate için çalışmak, önünde selam durulması gereken bir fedakarlık örneği.

Esat Başkan, Karate'yi çok iyi biliyor. Bu işin tabiri caiz ise mutfağından yetişmiş. Yıllarca Milli takıma antrenörlük, teknik direktörlük yapmış. Daha sonra kendisine Federasyon Başkanlığı teklif edilince de hiç düşünmeden kabul etmiş. Bugün Türk Karatesi dünyanın zirvesinde yer alıyor. Bu Asyalıların çok iyi olduğu bir sporda hiçte kolay değil. Milli sporcularımız Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya almadan dönmüyorlar. Herkesin katılmak için can attığı, bazı branşların yıllardır sporcu gönderemediği ya da başarılı olamadığı Yaz Olimpiyatlarında Karate'nin adı en önde yer alıyorsa, bunda en büyük pay hiç şüphesiz Başkan Esat Delihasan'a ait. 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları için karate branşı 5 kota kazanmayı başardı. Üç sporcumuz un ise katılma şansı çok yüksek. Yani 8'de 8 yapmamız hiçte imkansız değil. Madalya şansımız ise son derece yüksek. Grand Prix maçlarında Milli sporcularımızın aldığı sonuçlar bizleri umutlandırmaya yetiyor.
Sportif başarının yanı sıra Karate'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da öncü olmasında da Esat Başkanın çok büyük emeği var. Böylesi başarılı bir başkanın çok daha fazla takdir edilmesi gerekir. Ancak, bazı kişiler kendi menfaatlerini ne yazık ki, Türk Karatesinin başarısından daha önde tutuyorlar. Yine de büyük bir aile olarak gördüğüm Türk Karatesi, başkanına sahip çıkacak ve Esat Başkan bir sonraki seçimlerde yeniden görevinin başında olacak.
Sakarya'daki Şampiyona Karate'nin Kata denilen disiplininde yapıldı. Üçerli takımlardan oluşan Kulüpler, kata hareketlerini, aynı koordinasyon içinde sergilemeye ve hakemlerden en yüksek puanı alamaya uğraştılar. Pandemi sonrası ikinci etkinliğini yapan Karate Federasyonu, sağlık koşullarına harfiyen uydu. Hijyenin ön planda olduğu salonda, müsabakası olmayan hakem ve sporcular salon dışında bekledi. Maske kuralına 4 gün boyunca uyulurken, Federasyon tarafından maske dağıtımı yapıldı. Salonun dört bir yanına konulan hijyen malzemeleri ile salon içindekiler temizliklerine dikkat ettiler. Öğlenleri ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Federasyon görevlilerine, hakemlere ve basın mensuplarına sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Dört gün süren Kata Takımlar Şampiyonası dereceye giren kulüplerin ödüllerini almasıyla sona erdi.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam