SON DAKİKA
reklam
reklam

Amatör Futbol ve Emekçileri

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2020, Pazartesi - 09:46   Okunma Sayısı:

Merhaba sevgili okuyucularım ; şahsıma ve yazılarıma gösterdiğiniz ilgiden ötürü teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Hepimiz çalışıp evimize ekmek götürüyoruz değil mi öğrenciler de ; ekmeklerini çıkartabilmek için çalışıp okula giderek sizlerin de bildiğiniz gibi çalışıyorlardı . Peki ya hiç düşündünüz mü ? İşten ayrılmadığınız halde çalışamadığınızı! Evde akşam çocuğunuza ne yedireceğinizi! Gelen elektrik faturasını su faturasını.

Eğitim haricinde bütün sektörlerde iş hayatı kısıtlı da olsa para kazanmayı etkilemeyecek şekilde devam ederken hatta profesyonel futbol ligleri devam ederken neden amatör futbol oynatılmıyor? Bence; profesyonel futbol müsabakalarında uygulanan tüm yasakları uygulayın ama sahada olması gereken sporcuları da engellemeyin.

Amatör futbol oynayan çoğu genç arkadaşımızın futbol dışında bir gelirleri yok. Oynadıkları dönemde kazandıkları da ancak ayın sonunu getirecek kadar çalışıyorlar. Yani transfer ile milyonları cebe indirmiyorlar. Çoğu kendi işini yapamadığı için haliyle ek iş yapıyor. Kimi kafe veya restoranlarda çalışırken, kimileri de seyyar satıcılık yapıyorlar.

Geçenlerde bir haber çıktı, hem internette yayınlandı hem de ulusal basına da düştü. “Siyahi bir sporcumuz geçinmek için kokoreç tezgâhında çalışıyor.” diye.

Profesyonel ligleri oynatmadığınız dönemde sporcular amatörler kadar sıkıntı çekmez ama amatör de oynayan insanların oynamadıkları günlerde maaş yâda yevmiye alamıyorlar. Bu haliyle amatörler maç yapamıyorlar. Değerli okurlarım ; amatörlerin bitirilmesi demek Türk futbolunun ve Türk sporunun bitirilmesi demektir.

Kulislerde yıl başına kadar amatörlerin oynatılmayacağa dair bilgiler dolaşıyor. Pandemi koşullarının sportif faaliyetleri de etkiledi. Bu nedenle tek söylenen pandemi döneminde virüs var bulaşmasın. Peki; bu dönemde sıkıntı yaşayan bu insanlar nasıl geçinecekler ?   Bunun için çalışma yapan var mı?

Tamam virüs bulaşmasın da bu virüs her yerde var. Coronavirüs profesyonel futbolda yok da amatörde mi var sadece? Ya tüm kategorileri oynatın; ya da tüm kategorileri yasaklayın.

***************************************************************************

Eğitim sektörü için de şunu söyleyelim. Bildiğiniz üzere uzaktan eğitim başladı; ancak EBA sistemi çöktü. Sn. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un dünyada uzaktan eğitim konusunda en iyi ülkelerden biri olarak ifade ettiği ülkemizde böyle bir olay nasıl gerçekleşti! Bu konunun detaylı olarak soruşturulması gerekiyor.

Dahası ve en acısı da uzaktan eğitim imkânına sahip olamayan çok sayıda öğrencimiz var. Evinde interneti bilgisayarı olmayan çocuklar için Sn. Acun Ilıcalı TV’de kampanya yaptı. Belediyelerimizin ve STK’lerin de bu konuda kampanyaları var. İyi de bir meblağ topladı. Yardımseverlere buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz. İnşallah; hakkaniyet içerisinde ve gecikmeden bu bilgisayarlar ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılır.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam