SON DAKİKA
reklam
reklam

Salonlarda Sinemayı Özlemek

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 28 Ekim 2020, Çarşamba - 09:27   Okunma Sayısı:

 

Bazı şeylerin kıymetli gerçekten de yokken anlaşılabiliyor. Her ne kadar sinema telefonlarımızın içine dahi girdiyse de salonlarda sinema seyretmenin güzelliği bir başka oluyor. İstanbul Film Festivali de o aradığımız seyircisiyle karşımıza çıktı. Meslek aşkıyla yaptığımız haberlerin telaşı ve pandeminin getirdiği durum daha önceleri kırka kadar çıkarmayı başardığım festivalde izlediğim film sayısını fiziki olarak dörtte bıraktıysa da yedi filmi de (yazı hazırlanırken) çevrimiçi izlemeyi başarmış olmanın sevinci içindeyim. Kimilerini gerçekten beğendim, kimilerini orta karar buldum, birisini ise daha iyisi çıkabilirmiş diye değerlendirdim. Ve sinemaseverlerin filmlere gösterdiği ilgiden çok ötürü çok mutlu oldum.

İzlediğim ve arkadaşlarımla salonda izlediğim filmlerin değerlendirmelerini sırası geldiğinde sizlerle paylaşacağım. Film dönüşünde Kadıköy Sinemasının dönüşünde aşağı yoldan yürüdüm ve Reks Sinemasının önünden geçtim. Doğrusu bir hüzün kapladı. Benim, ablamın arkadaşlarımın, çok kıymetli büyüklerimizin, çok kıymetli hocalarımızın çok değerli anıları orda birden gözümün önünden geçti. Pandemi sonrasındaki süreçte bu tarihi sinemanın kültürel işleviyle korunup yeniden kazandırılması, Kadıköy’deki kültürel canlılığa da önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu arada gazetemiz çalışanlarına ve bana özel olarak teşekkür eden TFF İstanbul İl Temsilcisi Sn.Ali Tanrıyaşükür, Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Sn. Bayram Behram Kaçar, Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Sn. Ekrem Köse ile Kartal Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Sn. Nasır Süleymanoğlu başta olmak üzere hem amatör spor dünyası temsilcilerine hem de değerli sporseverlere teşekkürlerimi ve başarı dileklerimi iletiyorum. Biz de; yine bundan sonra yapacağımız haberlerle amatörlerin ve spor severlerin sesi olmayı sürdüreceğiz.

Bir diğer teşekkürüm Kadıköy Sineması çalışanlarına olacak. Zira festival döneminde çok titiz ve özenli bir çalışma yürüterek, sinemaseverlerin filmleri nezih bir ortamda izlemeleri için ellerinden geleni yaptılar ve sinemaseverlere yardımcı oldular.

 

*****************************************************************

Boğaziçi Film Festivali Heyecanı Başlıyor

Değerli okurlarım; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 2013’ten bu yana düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nin 8.si bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. Film gösterimlerinin fiziki olarak Beyoğlu Sineması ile Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek festivalin sekizinci yılı için hazırlanan afişin merkezine Boğaziçi Film Festivali’nin logosunda yer alan yunus konumlandırılırken; 8 rakamının vurgulandığı çok renkli dünyası dikkatleri çekiyor.

Festivalin bu yılki sloganı Her Şeye Rağmen olarak belirlendi. Yaşanılan pandemi sürecinin etkileri hâlâ devam ederken, sinema salonları yeni ve kontrollü normalleşme süreci dâhilinde 1 Temmuz itibariyle açıldı. Festivalde de bu yıl yetkili makamlarca belirlenen kurallar ve tedbirlere uyularak sinema salonlarında fiziki olarak gösterimler yapılacak. Boğaziçi Film Festivali, gösterimlerini COVID-19 tedbirlerine uygun olarak yeniden düzenlenen seans saatleriyle beraber fiziki olarak sinema salonlarında gerçekleştirerek seyircisini bu yıl da salonlarda ağırlamayı planlıyor.

Pandemi sürecine ve getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen film gösterimlerini, filmlerin ait olduğu sinema salonlarında gösterme istek ve kararlığını slogan haline getiren Boğaziçi Film Festivali, sosyal mesafeli bir şekilde festival coşkusunu hep birlikte yaşamak için tüm sinemaseverleri sinemaya ve salonlara destek vermeye çağırıyor.

Fiziki gösterimlerin yanı sıra festivalin endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab da ise bu yıl tüm platform sunumları ve bu kapsamda düzenlenen etkinlikler online olarak gerçekleşecek.

Festival biletleri gündüz seansları (13.00 ve 15.30) için 10 TL, akşam seansları (18.00 ve 21.00) için 15 TL olarak belirlendi. Festivalin yarışmalı kategorilerinde yer alan kısa film gösterimleri ise 5 TL olarak duyuruldu. Satışa sunulan festival biletleri Mobilet (mobilet.com) sayfasından alınabiliyor.

Ayrıca festival takipçileri filmler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimleri www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecekler.

COVİD-19 tedbirleri kapsamında sinema salonları, filmlerin başlama saatinden belirli bir süre önce hazır hale getirilecek ve filmler başlamadan önce mekâna kademeli olarak misafir almaya başlayarak kalabalık oluşumu engellenecek. Zeminde 1,5 metrelik fiziki mesafe koşullarını gösteren uyarılar olacak. Seyircilere girişte temassız ateş ölçümü yapılacak, 37,5 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde seyirci mekâna alınmayarak bir sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Bunun yanı sıra mekân girişinde el antiseptiği bulundurulacak ve seyirci/katılımcıların ellerini dezenfekte ettikten sonra salona girişleri sağlanacak. Seyircilerin sinema ve salon içinde maske kullanımının zorunlu olacağı festival süresince, sosyal mesafeye uygun şekilde ön ve yan sıralarda birer koltuk boşluk bırakılan bir oturma planı oluşturulacak. Film gösterimleri sırasında sinema salonlarının havalandırma sistemleri de salonları yüzde yüz taze havayla besleyecek şekilde çalışacak. Filmler bittikten sonra fuaye alanında kalabalık oluşması durumunda görevliler sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde çıkış sağlanması için yönlendirmeler yapacak. Danışma ve büfe bölümleri ile tuvaletlerde sıra oluşmasının engellemesine yönelik sosyal mesafe kuralına uygun yer işaretleri, şerit, bariyer gibi düzenlemeler yapılacak.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam