SON DAKİKA
reklam
reklam

Amatör Futbolda Ligler Ocak Ayında Başlayacak

Köşe Yazarı: ŞENOL CİĞERLİ   Eklenme Tarihi: 5 Kasım 2020, Perşembe - 10:23   Okunma Sayısı:

Değerli okuyucularım ,hepinize merhabalar ve güzel bir hafta geçirmenizi dileyerek söze başlayacağım. İzmir’den gelen deprem haberi ve can kayıpları yüreklerimizi yaktı. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Rahmetli Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara hocamızın “Deprem öldürmez, bina öldürür.” Sözü ise İzmir’de ne yazık ki, karşımıza çıktı. Dayanıksız malzemelerle yapılan binalar çabuk yıkıldılar. Yaşanan süreç hepimize deprem öncesi hazırlık aşamalarında daha seri ve etkin olunması gerektiğini ortaya koydu. Mucize kurtuluşların haberleri ise biraz olsun sevindirdi. Türkiye’miz Arama –Kurtarma alanında çok başarılı bir sınav daha verdi. Deprem sonrasında zarar gören vatandaşlarımıza hızla yardım elimizi uzattık ve uzatmaya devam edeceğiz. Elbette ki; bu yaraları saracağız. Ancak testi kırılmadan bir tazım tedbirler almamız şart!

Geride bıraktığımız hafta içinde aramızdan ayrılan sanatçı Hikmet Karagöz, Eski Sağlık Bakanı Prof.Dr. Osman Durmuş, Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Fenerbahce TV Sunucusu Dilay Kemer, Eski Dönem Milletvekili ve Anayasa Hukukçusu Prof.Dr. Burhan Kuzu, Basketbola gönül veren A Millî Basketbol ve Galatasaray Basketbol Takımının değişmez kaptanı Yalçın Granit’a Allah’tan rahmet , ailelerine taziyelerimizi iletiyorum.

***************************************************************************

COVİD-19 pandemisi sebebiyle haftalardır, amatör futbol liglerinin başlayıp- başlayamayacağına dair bizlere de sorulan sorular Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’nun son toplantısında yanıt buldu. TFF YK toplantısında alınan kararla amatör liglerle ilgili olarak , 2021 Ocak ayı sonunda, o anki pandemi şartlarına göre ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşülerek amatör müsabakaların başlatılmasını kararlaştırdı.

Federasyonun resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

"Kovid-19 pandemisi nedeniyle 2020-2021 sezonu BAL ve yerel amatör liglerle ilgili olarak 2020 Ekim ayı sonu itibarıyla salgının seyri konusunda, Sağlık Bakanlığı ve TFF Sağlık Kurulunun yaptıkları açıklamalar ve amatör kulüplerin içerisinde bulundukları durum ve koşullar, amatör futbol müsabakalarının oynandığı saha ve statların yapısı, müsabaka adedinin çok fazla olması ve ülkemizin 81 ilinde oynanıyor olması nedeniyle sağlıklı önlemlerin alınabilmesini mümkün kılmamaktadır. Her şeye rağmen müsabakaları oynatabilmek adına;

1- Pandemi sürecinde Amatör Liglerde yer alan kulüplerin, futbolcuların ve tüm paydaşların sağlığı öncelik olmak üzere koşulların oluşması halinde Amatör Lig müsabakalarının başlatılabilmesine ilişkin gerekli talimatların hazırlanmasına,

2- Öncelikle başlatılması düşünülen Bölgesel Amatör Lig'e katılacak kulüplerin Katılım Formları Kasım ayında alınmaya başlanmasına, aynı şekilde büyükler kategorisinde en üst yerel lige katılacak kulüplerinde vize-referans işlemleri Aralık ayında başlatılacaktır. 2020-2021 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar kitapçığımız Aralık ayında yayınlanmasına, Ocak ayından itibaren lisans vize ve transfer işlemleri TFF Bölge Müdürlüklerinde yapılmaya başlanılmasına,

3- 2020-2021 sezonu Ocak-Şubat Transfer ve Tescil döneminde Bölgesel Amatör ve Yerel Amatör liglerde yer alan kulüplere tescil edilerek lisans alan amatör futbolcuların, 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig ve Yerel amatör lig müsabakalarının Covid-19 salgını nedeniyle oynanamaması veya liglerin başlamasından sonra planlandığı şekilde tamamlanamaması halinde 2021-2022 sezonu 1.Transfer ve Tescil döneminde en son tescilli oldukları kulübün yazılı muvafakatı olmaksızın başka bir kulübe amatör futbolcu statüsünde tescil edilememelerine,

4- 2021 Ocak ayı sonunda, o anki pandemi şartlarına göre ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşülerek müsabakaların başlatılmasına, karar verilmiştir."

Yani; amatör müsabakalar için Ocak 2021 işaret ediliyor, ancak pandemi koşullarının da dikkate alınacağı ifade ediliyor. Temennimiz pandemi koşullarının hafifleyerek spor severlere, sporculara da güzel haberleri ulaştırmak.

***************************************************************************

Cumhuriyetimizin 57. Kuruluş yıl dönümü olan   29 Ekim 1980’de kurulan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun kuruluşunun 40. yılını kutladık. Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun Genel Başkanı , TFF Başkan Vekili ve İASKF Başkanı Ali Düşmez TASSK’ın 40. Yılını bir yazlı mesajla kutladı. Düşmez mesajında şunları söyledi.

“29 Ekim 1980 yılında kurulan Konfederasyonumuzun 40. Yılı kutlu olsun.

Konfederasyonumuzun kuruluşundan bu günlere

40 yılda emeği geçenlere teşekkür eder, bu vesile ile aramızdan ayrılan ve rahmeti rahmana kavuşan arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler dilerim.

Biz Çok Büyük Bir Aileyiz

40.Yılımız Kutlu Olsun.”

Spor Genel Müdürü ve TASKK Önceki Genel Başkanı Mehmet Baykan 40. yıl mesajında şunları belirtti :

“Yarım asıra yaklaşan köklü bir geçmişe sahip Konfederasyonumuzun

40.Yılı Kutlu olsun.

40 yıllık Konfederasyonumuz geçmişinde, değişmeyen tek bir şey vardır;

Amatör ruhla birbirimize ve ülkemize olan sevgi ve bağlılığımız.

Nice 40 Yıllara!”

TASKK Kurucusu ve Onursal Başkan Rıza Sümer 40. yıl mesajında şunları söyledi:

“Spor kahramanı arkadaşlarım, Konfederasyon'un 40. yılını, Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. yılı ile birlikte kutluyoruz. Kurucu, Onursal ve 1980-95 dönemi Genel Başkanı ve kuruculardan tek hayatta kalan bir insan olarak bizden sonra, bu kutsal ve insancıl hareketi bugünlere taşıyan sizleri kucaklıyor ve alınlarınızdan öpüyorum.

Amatör sporlar zorluk, alınteri, emek ve ömür ister. Rakip değil, dostlar ve büyük bir aile vardır. Spor alanlarında da, ilişkilerde de. Aramızda olmayan kurucu ve sonraki kahramanlara, sizlere ve sonradan kahramanlar dünyasına katılacaklara sağlıklı ömürler ve mutlu süreçler dilerim. Ne mutlu bana, başlangıcı ve bitişi farklı da olsa, sizlerle aynı Dünya'da ve aynı zamanda yaşıyorum.”

TASKK Fahri Başkanı Hüdaverdi Talay da TASKK’ın 40. yıl kutlamasında şu mesajı paylaştı :

“Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olduğu gibi Konfederasyonun kuruluşunun 40. Yılı.

Bir avuç idealist spor adamının,

İmkânsızlıklara rağmen yola çıkıp ellerinde taşıdıkları bu bayrağı birbirlerine teslim ederek bugünlere gelindi.

Bugün TASKK ve ASKF’lerimiz hemen hemen hepsi kendi binalarına sahip, nereden nereye geldik. Kuruluştan bu yana emeği geçen, “Biz Bir Spor Ailesiyiz” sözünü spor camiasına simge yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. Sizlerle beraber bu aileye hizmet edebilme şansı bulduğum için kendimi şanslı sayıyor, hepinizi içtenlikle kucaklıyorum.”

***************************************************************************

TFF Bölgesel Amatör Lig İstanbul temsilcisi ve Sinop’umuzu yıllardır başarıyla temsil eden İstanbul Sinopspor’un Sinop Ayancık’taki kamp çalışması verimli geçti.

Transferde çalışmaları kapsamında önemli isimleri kadrosuna katarak yeni sezon öncesi hedefini 3. Lig olarak belirterek mesajını veren sarı lacivertliler, Teknik Direktör Hüseyin Aydoğan yönetiminde kamp çalışmalarına yoğun bir tempoyla yürütüldü.

İlk hazırlık maçını oynayan İstanbul Sinopspor, Tersane Spor U19 takımı karşısında 9-0 galip geldi. İstanbul Sinopspor Teknik Direktörü Hüseyin Aydoğan, Tersane Spor U19 takımı müsabakasında gençlere şans verdi.

Kamptaki ikinci maçında BAL Ligi ekiplerinden Atakum Belediye Spor ile karşılaşan İstanbul Sinopspor maçtan 2-0 galip ayrılarak ikinci hazırlık maçını da kazandı. Ayancık Gazi Stadında oynanan maçta ilk yarı 0-0 berabere biterken goller ikinci yarıda geldi.

Kamp çalışmalarına verimli bir şekilde devam ettiklerini kaydeden Teknik Direktör Hüseyin Aydoğan, “Kampımız verimli bir şekilde devam ediyor. Yeni sezon öncesi önemli oyuncuları kadromuza kattık. Bu aşamadan sonra bu oyuncuların takıma uyum sağlamasına yönelik çalışmalar ve fiziki olarak da daha iyi duruma gelmek için gayret göstereceğiz. Genç futbolcularım Tersane Spor U19 takımı karşısında çok iyi mücadele ettiler ve gelecek adına bize büyük umut verdiler. Genç futbolcuların performansından memnunuz. İnşallah bu mücadelelerin sonu da hayırlı olur. Gençlik aşımızın tuttuğunu düşünüyorum” dedi.

İstanbul Sinopspor futbol şube sorumlusu Hüseyin Demirkol da yaptığı açıklamasında gurbetteki ortak gururumuz olan İstanbul Sinopspor’a gönül veren, yönetici, taraftar ve samimi Sinoplulara bir çağrı yaptı ve şunları söyledi

 

“Bu kulüpte sporcu, genel kaptan, yönetici ve başkanlık yaparak ömrünün büyük bir bölümünü bu camiaya adamış bir kardeşinizim. Kulüp yönetmenin, finans sağlamanın, bu camiada başkanlık yapmanın, her ortamda hakkıyla kulübü temsil etmenin, bilhassa bu armayı taşıyan bayrağı bir ileri götürmenin zorluğunu bilen bir kardeşiniz olarak, mevcut başkan ve yönetiminin işinin hiçte kolay olmadığını biliyorum.

İstanbul Sinopspor’un Sinop ve Sinoplu’ya kazandırdığı ivmeyi kimse görmemezlikten gelmemeli. Kendisiyle gurur duyduğumuz değerli başkanımız Rafet Orhan’ı bu mücadelesinde asla yalnız bırakmamalıyız. Başkanımız Rafet Orhan kulübümüzün kurulduğu günden bu yana, kapısını çalan her yöneticiye gereğinden fazla bile maddi ve manevi desteği esirgememiştir. Bütün Sinopluları ve sporseverleri takımına maddi manevi desteğe davet ediyorum. Hedef koyulan 3. Lig yolunda eğer ki başarılı olmak isteniyorsak kimse neme lazımcı olmamalı ve omuz vermelidir.”

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam