SON DAKİKA
reklam
reklam

HDP Halen Neden Açık!

Köşe Yazarı: YASİN KOÇ   Eklenme Tarihi: 23 Şubat 2021, Salı - 10:22   Okunma Sayısı:

Konumuz terör, eline silah almış terör. Gerekirse 1000 defa kapatırsın, kim teröre bulaşıyorsa devlet bu partiyi kapatır, yöneticilerini teröre yardım ve yataklıktan içeri atar. Sen devletsin.

Biz yapabileceğinizi biliyoruz, öyle bir yasa çıkartırsın ki; pkk’yı Öcalan’ı ağzına alanı terör suçundan içeri atarsın. Siyaset yasağı koyarsın, nefes aldırmazsın. Gidin Amerika’ya göreyim terörle ilgili bir şey söyleyin, sempatik davranın göreyim. Bin Ladin deyin bakalım ne oluyor. Telefonda bile diyemezsiniz, anında bulurlar sizi, marketten süt alırken kelepçeleyip götürüler, bir sandalye üzerinde en az 72 saat uyutmadan sorgularlar ve insan hakları namına ağzınızı açamazsınız.

Şimdi sen devletsen Hdp’yi bırak millete şikâyet etmeyi, icraat yap. Terörist diyorsan, tutukla; bana anlatma. Şimdi sen Türkiye’de; bırak pkk’ya direk yardım edenleri, pkk’nın sözcülüğünü yapanları, onları arabalarında taşıyıp kollayanları, hendekler, surlar kazdıran cenazelerine katılan belediyeleri, pkk’yı ağzına alana nefes aldırmayacaksın, atacaksın içeri. Bir kere Öcalan dedikleri anda partilerini de kapatacaksın.

Doktoru, öğretmeni, askeri polisi bir kenara, bebeği ile anneyi birlikte havaya uçuran bir terör örgütünden bahsediyoruz. Bu ülke buna karşılık ne yapabildi. Bana anlatmayın. Bu terör örgütü seçmenim dediği kürtleri kendi bölgesinin mahallesinin insanını ağaçlara çivileyerek infaz etti. Allah aşkına biz devlet olarak ne yaptık. Toplumsal korkunun babasını yarattı Türkiye’de, peki biz devlet olarak ne yaptık.

Türkiye bu terörü yaşarken, Hdp denen kalleşlerin partisinden gık çıkmıyor; böyle bir parti 1 değil 1000 kere kapatılsa 1001 incisinde de tekrar kapatılmalı. Ülkede hukuk böyle olmalı. Biz resmen terörün mecliste yaşatılmasına müsaade ediyoruz. Evet, Türkiye Büyük Millet Meclisinde.

Biz ne yapıyoruz, Ey İçişleri Bakanım; gidipte hdp’den çocuklarını isteyen annelerin yanında durup, fotoğraf çektirip devletin terör konusunda aciz kaldığını mı tescilletilmeye çalışıyoruz. Türkiye’de pkk yardakçıları, pkk ya terör örgütü diyemeyen insanlar, insan hakları derneği kurmuşlar, bunlar her şeyi söylüyorlar sadece pkk’ya “terör örgütüdür” demiyorlar. Uluslararası hukukla, AİHM kararlarıyla Türkiye’ye de terörü meşrulaştırmaya çalışıyorlar.

Soruyorum size; bir siyasetçi, bir Türk insanı, modern ve normal bir evrensel dünya insanı Demirtaş’ın işlediği suçları savunabilir mi? Bir insan çoluk çocuk, kadın, yaşlı, anne-bebek bombalarla patlatılıp katledilirken sessiz kalabilir mi? Türkiye’de mecliste bir siyasi parti sessiz kalabilir mi? Hdp gibi parti bırakın sessiz kalmayı, meclis koridorlarında yüzünüze bakıp dişlerini göstererek gözünüzün içine bakmadı mı? Açılım yıllarında Hasip Kaplan bir TV’de canlı yayında sizi yatsı namazından sabah namazına kadar uyutmam demedi mi?

Biz ne yapıyoruz ellerinde tuttukları alıkoydukları 13 vatandaşımız, askerimiz, polisimiz için Pervin Buldan denen kişiden arabuluculuk yapmasını istiyoruz, cevaben de – “biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar” yanıtını alıyoruz. Bu cevabı aldığınızda hiç yüzünüz kızarmadı mı? Merak ediyorum. Bu insanları içeri atmak için daha ne bekliyorsunuz.

40 yıldır pırıl pırıl insanımızı katleden bu Hdp-pkk her ne zıkkımsa, neden bizim devletimiz; terörü meclisimize kadar taşımlarına izin veriyor. Burada bütün partilere sesleniyorum. AKP, CHP, MHP, İYİ, SAADET, BTP ve diğerleri yapın başvurunuzu, açın davanızı “HDP KAPATILSIN”. Millet olarak, vatandaş olarak başvuralım. Ey Yargıtay Savcısı kimsenin başvurmasını beklemeden sen aç davanı.

Hdp’nin seçmenine gelince şunu düşünecek; pkk’nın siyasi sözcüsü olmadığını bilen var mı? Yok, herkes ama herkes biliyor hem de yüzde yüz herkes bu konuda tam bilgili. Ben Hdp partisinin ilçe ya da il merkezine hiç gitmedim ama geçenlerde haberlere çıkan Esenyurt Hdp ilçe merkezinden çıkan pkk bayrakları ve terör örgütü unsuru şeyler durumun ne olduğunu gözler önüne sermiş oldu. Öyle değil aslında demokratik bir siyasi parti, pkk ile ilişkileri yoktur diyecek olan var mı? Yok sıfır.

Ee o zaman, evet nedir? 6 milyon oyu varmış. Başlarım öyle oya, kapatılan Milli Nizam Partisinin, Refah partisinin, Fazilet partisinin oyu yok muydu? Meselemiz terör dostlar. Böylesine kanlı bir terör örgütünün siyasi kanadına yıllardır nefes aldırıyorsun. Bu hak mı? Bu millete reva mı?

Terörle ilişkili olduğu sürece yüz kerede girse meclise, yüz kere siyaset yasağı koyacaksın, yüz kere kapatacaksın. Bunu da toplumsal mutabakat ile yapacaksın. Bu nu tüm siyasi partilerin desteği ile yapacaksın. 6 milyon oyu var diye Hdp ile yakınlaşmayacaksın. Bunu AKP açılım diyerek yaptı ve ağzının payını aldı. Çünkü Hdp’nin görevi bir şeyleri çözmek değil, terörü mümkün olan en uzun zamana yayarak terörü Türkiye’nin başına bela etmek. O yüzden bu partiden medet ummayın, 6 milyon oyu varmış buna da kanmayın. Dışlayın kardeşim. Tüm partilere söylüyorum, almayın içinize. Kendimizi terörden izole edelim. Terörün içimizde hayat bulmasına, oksijen almasına izin vermeyelim.

Devlet, tüm siyasi partiler ve Türk milleti el ele vermeli ve herkes terörü önce kendi evinde temizlemelidir.

twitter   : @kocyasin
e-posta : [email protected]

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam