SON DAKİKA
reklam
reklam

Öncelikle Fomo nedir ?

Köşe Yazarı: Nihat Çetinkaya   Eklenme Tarihi: 31 Mart 2021, Çarşamba - 11:21   Okunma Sayısı:

Diye merak edenler için kısa bir dipnot verdikten sonra, kriptopara piyasalarındaki Fomo durumları, artılarını, eksilerini, ele alarak para piyasalarındaki acımasız durumların farkına varmanızı istiyorum .

 

Türkçe  “kaçırma korkusu” olan FOMO (Fear of Missing Out), kökeni itibariyle psikoloji bilimindeki “öz belirleme kuramı”na dayanan bir kavramdır.

 

İlişkili olma” ihtiyacı, öz belirleme kuramına göre bir insanın ruh sağlığına etkide bulunabilen temel psikolojik gereksinimlerinden biridir. Bu bağlamda FOMO algısı, kişinin zihninde çeşitli durumlara bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi, zihinsel ihtiyaçların uzun vadeli olarak karşılanamadığı hissine sahip olunduğu zaman da oluşabilir. 

 

 

Kripto para sektöründe daha çok “fırsatı kaçırma korkusu” olarak baş gösteren FOMO, kişileri “bitcoin sahibi olan insanların lüx hayatlar yaşadığını düşünerek kısa zamanda zengin olma hayaline itmektedir.

 

 

Bir kripto paranın fiyatı zaten oldukça yükselmişken, yatırımcı FOMO dürtüleri nedeniyle tepe fiyattan alım yapmaya devam edebilir veya fiyat dipteyken parasını hâlâ aynı coin’de tutmaya devam ettikçe zararın katlanması kaçınılmaz olacaktır, alım satım

 işlemleri yapıyor iseniz kesinlikle temel yada teknik analiz olarak incele yapmadığımız bir ürünü çok hızlı yükseliyor diye fırsatı kaçırma hissine kapılmayın ,henüz kriptopara piyasalarında regülasyon baş göstermediği için çok sayıda insanın bulunduğu gruplar yada bireysel hesapların sahip olduğu yüksek miktar paralar ile yapılan türlü oyunlar vardır.

 

 Bu oyunlardan birine denk gelmiş olabilir ve aldığınız ürünün bir daha asla o seviyeye gelemeyeceği gerçeğini bilmeniz gerekir,peki nasıl işliyor bu durum 

 

Kriptopara Piyasalarında alım yönlü işlemler olduğu gibi açığa satış işlemleride mevcut ,açığa satış işlemlerinde insanlar düşeceğini düşündüğü bir ürünü yada yükseleceğini varsaydığı bir ürüne borçlanma sistemi ile parasının 100 katına kadar işlem yapma olanağı vardır.

 

 Şimdi bir hesap yapalım ve olanları birlikte inceleyelim x ürünü 100 birimden aldınız ve x birim %10 bir yükseliş yaptığı anda 100 dolar ile yalnızca 110 dolar Total bakiyeye ulaşırsınız, fakat 10x kaldıraçlı işlem yapan kullanıcı 100 dolar ile işleme dahil olduğu anda %100 kar etmiş olacak bu durumda öncesinde almış olduğu ürünü alıyorum demesi ve çoklu gruplarda yayınlaması yeterli hedefe ulaşan ve herkesin bu daha fazla gidecek diye almaya yeltendiği anda almış olduğu ürünü açığa satış yaparak panik ile satmanızın ardından bu kez %100 açığa satıştan kazanmış olacak ,bu sebep ile analizi olmayan ve daha fazla çıkacak diye ürün almak doğru değil tekniğe güveniyor isek makul olan yerde alım yaparak yeterli gördüğümüz alanda işlem yapmamız gerekir.

 

 Hiç bir ürün sonsuza kadar çıkmayacak yada düşmeyecek özelikle kriptopara Piyasalarında pump ve dump gruplarının işlem yaptığı tokenlerden uzak durun ve riskinizi minimize ediniz kazanmaktan önce kaybetmemek olmalı önceliğimiz .

 

 

İşlemlerimizi yaparken asla panik yada heyecana yet vermeden öncesinde a ve b planı olarak işlemlere başlamak gerekir,tabiri caiz ise yola çıkarken yolda gidilecek olan yeri belirlemek ulaşacağınız hedeflerde sizlere destek olacaktır...

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam