SON DAKİKA
reklam
reklam

Merhamet

Köşe Yazarı: EMİNE ASYA KOÇYİĞİT   Eklenme Tarihi: 14 Nisan 2021, Çarşamba - 11:41   Okunma Sayısı:

Kuran kursunda 8-10 yaş kız çocuklarına ramazan ayı boyunca huzur dersi vermeye başladığım ikinci günü, kamera karşısında o minik ellerini dezenfekte etmeye çalıştığını gördüm. İlk dersimizde konuştuğumuz merhamet ile ilgili konuşmamızı buraya çekeceklerini düşünmemiştim. Evde yaşayan ailelerini riske atmamak için evde bile, kendilerine dikkat etmeye başlamışlar. O minik yürekleri bu konuyu bir kerede anlamıştı. Çevrelerine ailelerine karşı merhametin, onların sağlığını da düşünmek olduğunu. Âmâ çevremiz o küçük yürekler kadar merhametten faydalanmayan kişiler ile dolu.

Kendilerini düşünmeyi geçin, korona olduğunu bildiği halde yolculuk yapanlar var.Merhametleri olmadığı gibi bunun vebalinden de eminim haberleri yoktur.Umarım Ramazan-ı Şerif’in hatırına biraz düşünceli davranırlar. Çocukların bile bunu anladığı dönemde umursamaz davranan insanları anlamak mümkün görünmüyor.

Peygamber efendimiz buyurmuştur ki;

İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez. (Buhari, Tevhid)

Umarım bu ayette ne denmek istendiğini anlayabilirler. Biraz dikkat merhamet ve tevazünün insanlıktan bir şey kaybettireceğini düşünmüyorum. Allah özellikle Ramazan-ı Şerif’in hatırına bu dönemde toplumsal merhamet ve iyilik versin.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam