SON DAKİKA
reklam
reklam

Varisler ve tedavisi

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 7 Mayıs 2021, Cuma - 10:25   Okunma Sayısı:

Kıymetli okurlarım, varis toplardamar duvarında ortaya çıkan yapısal bozukluğa paralel olarak damarda genişleme olması ve damar içinde bulunan kapakçıkların bozulması sonucu kanın geri kaçması durumudur. Buna bağlı olarak kan kalbe dönmekte sorun yaşar. Bu durum damardaki basıncı arttırır. Basın arttığı için de damarlar genişler ve içinden çıkılamayacak bir döngü ortaya çıkar.

Varis ilk başlarda sadece görsel ve estetik anlamda sorunlar yaşatsa da ilerleyen dönemlerde ayırca ağrılara yol açabilir. Büyük bir ilerleme olduğunda istenmeyen sonuçlar doğurması da söz konusu olabilir. Bu yüzden varis rahatsızlığı olan kişiler tedavi için bir uzmana görünmelidir.

Varis sorunu bir ilaç kullanarak çözülebilecek bir yapıda değildir. Varisten korunmak ya da etkilerini azaltmak için günlük hayatınızda bazı önlemler alabilirsiniz. Uzmanlar uzun süre ayakta durmaktan kaçınmanızı önermektedir. Ayrıca diğer taraftan da düzenli yürüyüş yapmalısınız. Geceleri 30-40 dakika kadar bacaklarınızı yukarı kaldırabilirsiniz.

Sıcak varisi arttıran bir etmendir. Bu yüzden sıcaklardan uzak durmalısınız. Bacaklarınızı soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Ayrıca hormon ilaçlarını kullanmaktan kaçının. Bir anda kilo alacak bir beslenme alışkanlığı edinmezseniz de varisten korunabilirsiniz

Varis sorunu yaşayan kişiler öncelikle bir uzmana görünmelidir. Uzmanlar tedavi sürecinde öncelikle muayeneye başvururlar. Varis tedavisinde öncelikle muayene süreci vardır. Uzman bir ön incelemenin ardından hemen renkli doppler ultrasonografisi çekilir. Sonuçlar incelendikten sonra hastaya uygun tedavi yöntemi belirlenir.

Tedavi süreci belirlenirken hastanın talebi ve damarın durumu dikkate alınır. Uzmanlar öncelikle hastalara tedavi süreci hakkında bilgi verir. Tedavi işlemi cerrahi müdahale barındıracaksa hemen genel anestezi uygulanır. Hastalar genelde cerrahi işlemlerde rutin hayata dönüş uzun bir süreç olduğu için bu yöntemi tercih etmemektedir. Uzmanlar da ameliyatsız varis tedavi yöntemleri önermektedir. Çünkü ameliyatsız müdahaleler de artık ülkemizde kolaylıkla yapılmaktadır.

Ameliyatsız varis tedavisi sıklıkla tercih edilen bir yaklaşımdır. Bu konuda tedavi yapan birçok yerde ameliyatsız yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemlerin avantajı;

1.Ameliyatsız müdahale sonrasında hasta günlük hayatına hemen dönebilir. Bazı durumlarda birkaç saat beklemeniz gerekebilir.

2.Bu tedavi yöntemlerinde hasta merkezden yürüyerek çıkar ve günlük rutin hayatını devam ettirebilir.

3.Ameliyatsız varis tedavisinde ağrı ya da yan etki görülmez. Tedavi sorunsuz olarak kısa süre içinde tamamlanır.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam