SON DAKİKA
reklam
reklam

Bir Bayram Sabahıydı Acı ve Buruktu

Köşe Yazarı: Selami BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 25 Temmuz 2021, Pazar - 13:41   Okunma Sayısı:

 Bir bayram sabahıydı, heyecanlı bişekilde uyandım. Kalbim küt küt atıyordu. Babamın aldığı bayramlıkları giydim. Babamın bayram harçlığımı vereceği anı heyecanla bekliyordum. Bir anda Heyecanımı üzüntüye dönüştürecek, acı bir sesin ve bu sesin geldiği yöne baktığımda kaldırıma oturmuş sekiz dokuz yaşlarında kıyafetlerinin kendisine artık küçük ancak; yüzünün ve kalbinin güzelliğini hissettiğim küçük bir kızın görüntüsüyle kalbimi durduracak kanımı donduracak görüntüyle karşılaştım Kendimi bir anda bu çocuğun yanında buldum. Bu bayram sabahı, bu mutlu günde onu üzen şey neydi acaba? Biraz buruk, biraz ürkerek kısık bir sesle neden ağladığını sordum. Küçük kız cevap vermiyor, sadece ağlıyordu. Soğuktan üşümüş eli ayağı titriyor hıçkırıklarla ağlamağa devam ediyordu. Onu zorla ikna edip evimize götürdüm. 

 –aç mısın? Neden ağlıyorsun… sorularıma yanıt almam çok uzun sürdü. Başından geçenleri öğrendiğimde ona hak vermemek imkansızdı daha bir yıl bile olmamış yine böyle bir bayram sabahı babasının şehit olduğu haberi gelmiş iki kez o küçücük yüreği büyük bir sarsıntı daha geçirmiş annesini de trafik kazasında kaybeden babaannesinin yanında yaşayan bu kız işte bu bayram sabahı babasını hatırladığından ağladığını öğrendim. Yemek yedikten sonra ona kıyafetler alarak vermeye karar verdim. 

   Ailece kahvaltımızı yapmış ve büyüklerimizle bayramlaşmak için yola çıkmış önce ona Kıyafetler aldık.Sonra  

   Sakın üzülme baban bu vatan için şehit olmuş bununla gurur duymalısın 

    Baban onu da benden ayırmadan bayram harçlıklarımızı verdi. Hep beraber onun evine giderek babaannesini de ziyaret edip; küçük kızı orada bırakıp ayrılırken son bir kez daha sarılarak; 

  –üzülme sakın, seni kardeşim gibi sevdim, bundan sonra senin de bir annen, baban birde abin var artık. 

  Diyerek ayrıldım. 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam