SON DAKİKA
reklam
reklam

Kaskolar Hakkında Bilmeniz Gerekenler-3

Köşe Yazarı: MELEK ŞAHİN   Eklenme Tarihi: 14 Eylül 2021, Salı - 11:36   Okunma Sayısı:

Dar kasko mu yoksa genişletilmiş kasko sigortası mı?

Kıymetli okurlarım, dar kasko sigortası sigorta sahibi için prim tasarrufu sağlar ancak sigorta ettirenin öngörmediği riskler yine de devam etmektedir ve ne yazık ki kimse bu risklerin gerçekleşmeyeceğini garanti edemez. Sigorta ettiren, kasko sigortası genel şartları içinde yer alan ana teminatların hepsini alıyor ve genel şartlara ilave teminatlardan da birkaç tane alıyorsa bu tür kasko sigortalarına genişletilmiş kasko sigortası denir.

Araç sahipleri neden dar kasko sigortasını ya da genişletilmiş kasko sigortasını tercih eder diye düşünülürse, 2 nedeni olabilir. Birinci neden ekonomik duruma bağlıdır. Dar kasko yaptırmak bazı güvencelerden vazgeçmeyi göze almak demektir, bu durum doğal olarak primi düşürür. İkinci sebep ise; korunmaya duyulan ihtiyaçtır. Sürücüler araçları için ne kadar titizlik gösteriyorsa, araçlarına zarar gelecek olmasından ne kadar kaygı duyuyorsa, o kadar araç sigortası kapsamındaki güvencelere de önem verir.

*************************************************************************

 

Kasko sigortası fiyatlarının belirlenme süreci:

Yukarıda bahsettiğimiz gibi kasko sigortası fiyatları, müşteri olarak sizin beklentiniz çerçevesinde oluşturulacak kasko sigortası teminatlarına göre belirlenir. Bunun yanı sıra iyi kasko şirketleri hasarsızlık indirimi sunuyor. Alanında öncü ve uzmanlığı olan bir sigorta şirketini telefon veya internet üzerinden arabanın ruhsat sahibi ve TC kimlik numarası ile başvuru yapabilirsiniz. Sigorta şirketleri sizin beklentilerinize göre farklı paket, plan ve teminatlar sunmaktadır. Böylece kasko sigortası teminatına ve fiyatlara göre kararı verebilirsiniz.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam