SON DAKİKA
reklam
reklam

TEKNOFEST Mavi Vatan'da çocuklar, bilim şovunda deneylere katıldı

Eklenme Tarihi: 20 Ağustos 2026, Perşembe - 15:41   Okunma Sayısı: 98162
Kocaeli'de düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında bilim şovuna katılan çocuklar, bilimsel deneyim yaşadı.

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının (T3 Vakfı) ana yürütücülüğündeki TEKNOFEST Mavi Vatan, Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin denizlerdeki gücünü, bağımsızlığını ve milli savunma kabiliyetlerini ortaya koyan, "Mavi Vatan" temasıyla düzenlenen TEKNOFEST, birçok sahne gösterisine de ev sahipliği yapıyor.

TEKNOFEST Mavi Vatan kapılarını açtı
TEKNOFEST Mavi Vatan kapılarını açtı

 

TEKNOFEST Mavi Vatan Sahnesi'nde süper emici polimer malzeme ve su kullanılarak deney yapıldı, su ve kuru buzla basınç deneyi gerçekleştirilerek patlama oluşturuldu.

Çocukların ilgi gösterdiği bilim şovunda, suyun emilme hızı ve kuru buzla suyun birleşmesiyle oluşan basıncın patlama kuvveti hakkında bilgiler verildi.

Suyun yok edilmesi, karbondioksidin serüveni ve sıvı azotla top yağmuru deneyleri esnasında sahneye çıkan çocuklar, görevliler eşliğinde etkinliğe katılarak bilimsel deneyim yaşadı.

Kaynak: AA
Editör: AA

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

HABER ARŞİVİ

KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam