SON DAKİKA
reklam
reklam

Spor için bir gelecek

Eklenme Tarihi: 6 Ocak 2021, Çarşamba - 09:30   Okunma Sayısı: 108240
Özellikle dezavantajlı bölgelerdeki gençleri spor, eğitim ve sanat olanakları ile buluşturmak için düzenlenen sosyal sorumluluk projelerinin arasında yer alan "Bir Gelecek" projesi Anadolu'da binlerce çocuğu hayatlarında ilk defa spor ile tanıştırıyor

Beşeri ve İktisadi Kalkınma Derneği , Birevim ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'nun birlikte hayata geçirdiği "Bir Gelecek" sosyal sorumluluk projesi, Masa Tenisi sporunun özendirilmesi ve sevdirilmesi açısından da oldukça büyük bir öneme sahip. Yapılan anlaşma sonrasında ilk etapta; Elazığ, Ağrı,Niğde, Manisa ve Batman'da binlerce çocuk,Masa Tenisi sayesinde hayatlarında ilk defa spor yapma mutluluğuna ulaştılar. Projenin hedefi 81 ilde gençlerimizi Masa Tenisi ekipmanlarıyla desteklemek ve Anadolu’dan çok sayıda başarı hikayeleri çıkmasına imkan sağlamak.

Bir Gelecek projesinin ilk ayağının Elazığ´da gerçekleştirildiğini söyleyen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akgün; “Birevim sponsorluğunda 11 ilde yapılacak Masa Tenisi masası dağıtımı projesinin ilk ayağı Elazığ’da başladı. Amatör sporlar içerisinde Masa Tenisi´ne katkı sunan ilk firma Birevim’dir Projeyi hayata geçiren Birevim firmasını ve Federasyon Başkanımız Fatih Karaca´yı kutluyorum. Özellikle dezavantajlı bölgelerde gençleri spor, eğitim ve sanat olanakları ile buluşturmak için gösterdikleri gayret çok kıymetli. Masa Tenisi sporunun özendirilmesi ve sevdirilmesi için bu projeyi son derece önemsiyoruz. Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi’ ye ve bizleri yalnız bırakmayan Genel Müdür Mustafa Alpay’a ayrıca teşekkür etmek isterim. Spora ve sporcuya verdikleri desteklerden dolayı Birevim firması, Beşeri ve İktisadi Kalkınma Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar'' diye konuştu. Projenin ikinci etabında; Bitlis, Van, Sivas, Mardin, Erzincan ve Afyonkarahisar'da belirlenen okullara ve öğrencilere ekipman desteği sağlandı.

 

Proje Bitlis'te devam etti

 

Bir Gelecek sosyal sorumluluk projesi Bitlis ile devam etti. Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi tarafından hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi Bir Gelecek kapsamında BEKA (Beşeri ve İktisadi Kalkınma) Derneği ile Türkiye Masa Tenisi Federasyonu iş birliğiyle Bitlis’te Masa Tenisi ekipmanı sporculara teslim edildi. Birevim Bir Gelecek Genel Müdürü ve Beka Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akgün, Beka Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Altınay ve Birevim Tatvan Şube Yöneticilerinden oluşan heyet Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ı makamında ziyaret ettiler. Spora verdikleri desteklerden dolayı katkı sağlayanlara teşekkür eden Vali Çağatay, bu tarz desteklerin artması gerektiğinin altını çizdi. Ardından spor salonuna geçen heyet çocuklarla Masa tenisi oynayarak ekipmanları hediye ettiler.

 

Van'da gençler Masa Tenisi ile tanıştı

 

Gelecek Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bir sonraki durak Van oldu. Van’da faaliyet gösteren sporculara Masa Tenisi ekipmanı desteğinde bulunuldu. Programa Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akgün, Bir Gelecek Genel Koordinatörü ve BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, BEKA Derneği Başkan Yardımcısı Emrah Çiftçi ve sporcular katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, spora ve sporcuya verdikleri destekten dolayı proje kapsamındakilere

teşekkür etti.

 

 

Sivas'da çocukların yüzü güldü

 

Bir Gelecek Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Sivas’ta faaliyet gösteren sporculara Masa Tenisi ve ekipmanı dağıtımı gerçekleştirildi. Program öncesi Bir Gelecek Genel Koordinatörü ve BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay ve beraberindekiler Sivas Valisi Salih Ayhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret son derece samimi bir ortamda gerçekleştirildi. Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas’ta Masa Tenisi sporuna ilginin yoğun olduğunu ve geçtiğimiz aylarda okullar arasında masa tenisi turnuvalarının yapıldığını anımsattı. Vali Ayhan, desteklerinden dolayı proje kapsamındakilere teşekkür etti. Heyet ziyaretin ardından törene geçti. Burada düzenlenen programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akgün, Bir Gelecek Genel Koordinatörü ve BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, BEKA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsrafil Kurt, Birevim Sivas Şube Müdürü Resul Aslan ve sporcular katıldı.

 

Mardin'de malzeme dağıtımı yapıldı

 

Bir Gelecek Sosyal Sorumluluk projesi Mardin’i ziyaret ederek Masa Tenisi ve ekipmanı desteğinde bulunuldu. Program, heyetin valilik ziyareti ile başladı. Ziyarette Bir Gelecek Genel Koordinatörü ve BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akgün, BEKA Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Emrah Çiftçi ve Ali Köroğlu, Mardin Spor şube müdürü Serhat Çakı, Mardin İl Masa Tenisi antrenörü İzzettin Atasever hazır bulundu. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, gençlerin ve çocukların eğitimlerine

katkı sağlayanlara teşekkür etti. Program daha sonra Mardin Atatürk Spor Salonu’nda devam etti.

 

Erzincan'da spora bir gelecek

 

Proje Erzincan ayağı ile devam etti. Program, heyetin valilik ziyareti ile başladı. Ziyarette Bir Gelecek Genel Koordinatörü ve BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akgün hazır bulundu. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, sporun insan sağlığı için önemini belirtirken, gençlerin gelişimine yaptığı katkıyı vurguladı. Spor, bilişim ve kültürel faaliyetlere katkı sağlayanlara teşekkür etti.

 

Afyon'dan şampiyonlar çıkacak

 

Bir Gelecek sosyal sorumluluk projesi Ege'ye gelerek Afyonkarahisar'ı ziyaret etti. Program, heyetin Afyon Valisi Gökmen Çiçek’i ziyareti ile başladı. Ziyarette Afyon Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Bir Gelecek Genel Koordinatörü ve BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, Afyon Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Derici, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akgün, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilcisi Bilal Şenel hazır bulundu. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Afyon Valisi Gökmen Çiçek, katkı sağlayanlara teşekkür etti. Program daha sonra Afyon Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzi Derici’nin da katılımıyla Afyon Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

 

 

 

 

Sporun gelişimine büyük katkısı var

 

Projenin önemine vurgu yapan Bir Gelecek Genel Koordinatörü Mustafa Alpay, “Masa Tenisi sadece kasları, eklemleri güçlendiren, kalori harcamaya yardımcı olan ve fiziksel zindelik sağlayan bir spor değildir. Zihinsel açıdan da spor yapanlara hatırı sayılır katkıları vardır. Zihin açıklığını ve konsantrasyonu artıran masa tenisi, el-göz koordinasyonunu da güçlendirir. Biz de Birevim olarak böylesi faydalı bir sporu destekliyor ve sporcularımızın yanında oluyoruz. Eğitime, bilime ve spora katkı sağlamanın bir lütuf olmadığını aksine sorumluluk olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla özellikle Türkiye genelinde çalışmalar yapıyor, projeler üretiyor ve bunları hayata geçiriyoruz. Yeni projelerle ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Masa Tenisi ekipmanlarımız sporcularımız için hayırlı olsun. Destek verdiğimiz gençler arasından şampiyonlar çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

Sosyal sorumluluğu önemsiyoruz

 

Spora verdikleri desteği topluma katkı olarak gördüklerini aktaran Birevim, Bir Gelecek Genel Müdürü ve BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay, “Sosyal sorumluğu önemsiyoruz. Başarıyı ve zamanı hızı kontrol eden sporcuları destekliyoruz. Spor, genç nüfusu fazla olan bir ülke için insanları iyi eğitebilmek adına önemli bir alan. 10´lu yaşlarda düzenli spor yapan çocuklar, spor kültürünü içselleştirdiği için diğer alanlarda başarılı oluyor. Sporun gelişime de büyük katkısı var. 10-20 yaş arası sporla ilgilenen çocuklar birçok kazanım elde ediyor. Daha disiplinli, daha sosyal oluyor, kötü alışkanlıklardan uzak duruyor, zamanı iyi değerlendirmeyi öğreniyor. Birevim olarak bu amaçla; birçok branşta çok sayıda sporcu ve organizasyona sponsorluk desteği veriyoruz. Çünkü; spor insan hayatı için büyük önem arz ediyor” dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam