SON DAKİKA
reklam
reklam

Okullarda bayrak töreni yapıldı, İstiklal Marşı okundu

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2021, Pazartesi - 16:45   Okunma Sayısı: 244442
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm illerdeki okullarda düzenlenen bayrak töreni kapsamında Bakanlık bahçesindeki etkinliğe katıldı, İstiklal Marşı'nı okudu.

 

Ankara

Bakan Selçuk ve bakanlık bürokratları Milli Eğitim Bakanlığının bahçesinde saat 10.00'da yapılan bayrak töreninde İstiklal Marşı'nı okudu.

 

Selçuk, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin hayatında çok özel hatıraları olan bu törenlerin salgın şartları nedeniyle yüz yüze gerçekleştirilmesi konusunda bazı kısıtlamalar yaşandığını anımsattı.

Bu dönemde İstiklal Marşı'nı sadece TRT EBA ekranlarında, televizyonlarda canlı derslerde çocuklarla okuduklarını belirten Selçuk, şunları söyledi:

"Kabulünün 100. yılında daha yüksek bir farkındalıkla İstiklal Marşı'mızı yüz yüze beraber okuyalım istedik. Türkiye'nin her bir yönünden on binlerce okulumuzda bugün İstiklal Marşımız okundu. İnanıyorum ki balkon ve sokaklardan esnafımız, çalışanlarımız, insanlarımız eşlik ettiler. Bu faaliyetle marşımızın okunuşuyla ilgili çocuklarımız ve öğretmenlerimizde başka bir farkındalığı da gündeme getirmiş olduk. Tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin İstiklal Marşı'nı okurken duydukları heyecanı paylaşıyorum." 

İstanbul

İstanbul'da görev yaptıkları okullarda bayrak törenine katılan öğretmenler, İstiklal Marşı okudu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısı doğrultusunda yöneticiler ve görevli personelin de katılımıyla tüm okullarda eş zamanlı olarak bayrak töreni düzenlendi.

Bakırköy'deki Medeni Berk İlkokulu'nda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve diğer yöneticiler katıldı. 

İzmir

İzmir'in Bornova ilçesindeki Ömer Seyfettin İlkokulunda saat 10.00'da İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, okul öğretmenleri ve bazı öğrencilerin katılımı ile bayrak töreni yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Okulun 2. sınıf öğrencisi Aras Gümüş de kardeşi Arda ile ellerindeki Türk bayrağıyla etkinlikte yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin sohbet ettiği Gümüş, okulunu ve arkadaşlarını çok özlediğini belirterek, bir an önce yüz yüze eğitimin başlamasını beklediğini söyledi.

Gümüş, kardeşi Arda'nın boyu kısa olduğu için bayrağı tutabilmek amacıyla evden tabure getirdiğini ifade etti.

Trakya

Tüm yurtta olduğu gibi Trakya'daki okullarda da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çağrısıyla bayrak töreni düzenlendi, İstiklal Marşı okundu.

Edirne'de en eski eğitim kurumlarından Edirne Lisesinde düzenlenen törene TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, il milli eğitim müdür yardımcıları ve okul idarecileri ile öğretmenler katıldı.

Törene katılanlar, Türk bayrağının göndere çekilmesi sonrası İstiklal Marşı'nı okudu.

Aksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda İstiklal Marşı'nın okunmasının öğretmen ve öğrenciler için moral olduğunu söyledi.

Kırklareli'nde Atatürk Anadolu Lisesinde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, il milli eğitim müdür yardımcıları ile öğretmenler İstiklal Marşı'nı okudu.

Kalkan, törende yaptığı konuşmada öğrencileri özlediklerini söyledi.

İstiklal Marşı'nın bugün okullar, evler ve caddelerde okunduğunu dile getiren Kalkan, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin." dedi.

Tekirdağ’da Süleymanpaşa İlkokulunda Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve öğretmenlerin katılımıyla tören düzenlendi.

Vali Yıldırım, tören öncesinde öğretmen ve idarecilerle sohbet ederek okul günlerinin özlendiğini söyledi.

Protokol ve öğretmenlerin İstiklal Marşı’nı okuduğu törende 3 öğrenci, Türk bayrağını göndere çekti. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam