SON DAKİKA
reklam
reklam

Dijital ödüller sahibini buldu

Eklenme Tarihi: 19 Ocak 2021, Salı - 10:50   Okunma Sayısı: 186582
Endekse göre dijitalleşmede başarı gösteren 10 şirkete dijitalleşme ödülünün verildiği Platin Global 100 Ödüllerinin bu yılki teması dijitalleşme olarak belirlendi

 

Aylık Ekonomi ve İş Dünyası Dergisi Platin ve Pazar Araştırma Şirketi Ipsos'un Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen Platin Global 100 Ödülleri, bu yıl pandemi nedeniyle Dijital operatör Turkcell ana sponsorluğunda 24 TV ekranlarında sahiplerini buldu. İbrahim Güneş’in moderatörlüğünde gerçekleşen Liderler Paneli’nde Türkiye’nin başarılı liderlerinden İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su Ayşen Esen ve Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz 2020’yi ele alırken bu yılın teması “Dijitalleşme” üzerine konuştular. Endekse göre dijitalleşmede başarı gösteren 10 şirkete “Dijitalleşme Ödülü” verilirken 2 özel ödül “Platin Dergisi Teknoloji Özel Ödülü” ile “Turkcell Özel Ödülü” sahiplerini de buldu. Platin Global 100 Ödülleri’nin açılış konuşmasını Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman ile Turkcell Kurumsal & Ev Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata yaptı. Oya Yalıman konuşmasında, dijitalleşmenin şirketler için bir seçenekten daha çok var olabilmek için bir zorunluluk olduğunun altını çizerken, ödül alan şirketlerin çoktan bu yolculuğa çıkmış ve sektörlerinde örnek uygulamalarla fark yaratmış olduğunu dile getirdi. Dİjitalleşme Ödülleri’ni kazanan şirketler ve törene çevrim içi bağlanan yöneticiler şu şekilde sıralandılar. Ulaştırma Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Türk Hava Yolları (Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ali Serdar Yakut), Enerji Ve Petrol Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Tüpraş (Tüpraş Genel Müdür Yardımcısı Doğan Korkmaz), Savunma Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Aselsan (Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Karataş), Gıda Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Ülker (Ülker Ceo'su Mete Buyurgan), Metal Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Kardemir (Kardemir Genel Müdür Yardımcısı Uğur Altundağ), Mobilya Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Yataş (Yataş Grup Ceo’su Nuri Öztaşkın), Lojistik Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Netlog Lojistik (Netlog Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak), İlaç Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Abdi İbrahim (Abdi İbrahim Ceo'su Süha Taşpolatoğlu), İnşaat Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Tav İnşaat (Tav İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak), Kimya Ve Plastik Sektörü Dijitalleşme Ödülü: Aksa Akrilik (Aksa Akrilik İnsan Kaynakları Ve Kurumsal Gelişim Direktörü Fethi Baytan)

Dijitalleşme hayatımızda daha fazla var

Bu yılın temasının dijitalleşme olduğunu hatırlatan Turkcell Kurumsal & Ev Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, “Dijitalleşme 2020’de hayatımızda daha fazla yer edinmeye başlayan bir konu oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci, dijitalleşmenin sadece birkaç sektörle sınırlı olmadığını, tüm sektörlerin olmazsa olmazı olduğunu bize net bir şekilde gösterdi. Bireysel müşterilerimizin yanı sıra kurumsal müşterilerimize de bu dönemde destek olabilmek için güçlü internet altyapısının iş sürekliliğinde büyük önem taşıdığını gördük. Pandemi önlemleri kapsamında çok sayıda şirketimiz uzaktan çalışma yöntemine geçerek çalışmalarına evlerden devam etme kararı aldı. Turkcell olarak bu süreçte öncelikli olarak eşsiz altyapımız, her müşteriye ve sektöre özel ihtiyaçları adresleyen çözümlerimiz, sağlık alanındaki dijital dönüşüm projelerimiz ve uzaktan çalışma yöntemlerimizle yanlarında yer aldık'' diye konuştu.

 

 

Evlerde hızlı ve kesintisiz internet

İnsanlar yeni dönemde işlerini yapmak, eğitimlerini sürdürebilmek ve eğlenmek için internet altyapılarını kullandığına değinen Turkcell Kurumsal & Ev Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, ''Bu dönemde bizim de çıkış noktamız müşterilerimizi evlerinde hızlı ve kesintisiz internetle buluşturmak oldu. Türkiye’nin Turkcell’i olarak kurumlarımızın dijital dönüşüm yolculuklarına eşlik etmek amacıyla kurduğumuz Dijital İş Servisleri şirketimizle bulut, siber güvenlik, nesnelerin interneti, büyük veri, iş çözümleri, sistem entegrasyonu ve yapay zekâ çözümleri de dâhil olmak üzere şirketlere tek noktadan uçtan uca sektörel çözümler sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmeye devam ederken, müşterilerimize yenilikçi ürün ve hizmetler sunmayı sürdüreceğiz. Bu çerçevede Global 100 Ödülleri’ni almaya hak kazanan kurumlarımızın her birini kutluyor; bu kapsamda verilen Turkcell Özel Ödülü’nün Türkiye’ye değer katan, sektöründe lider şirketlerden birine gitmesinden de büyük mutluluk duyduğumu özellikle belirtmek istiyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

 

Platin Teknoloji Özel Ödülü Hitay Holding’e

Platin Teknoloji Ödülü halihazırda girişimci ruhunu yansıtan bilgi teknolojileri, ödeme sistemleri, online araştırma, güvenlik teknolojileri ve online spor şans oyunları alanlarında yatırımı olan Hitay Holding’in oldu. Törene canlı bağlanarak heyecanını paylaşan Emin Hitay “ Hitay Holding olarak tüm çalışma arkadaşlarımı öncelikle tebrik ediyorum. Pandemide şirketlerimizin iş yapış modelleri kökten etkilendi. 2020’de yaşadığımız bu değişimin ve dönüşümün performans ve verimlilik açısından işlerimizi olumlu yönde etkilediğini görüyoruz. İş özelinde bakacak olursak dijital yönetim vizyonunu temelinde çeviklik olması gerektiğini söyleyebiliriz. Kendi şirket ekosistemimizi iyi analiz ederek vakit kaybetmeden dijital sistemleri ve ürünleri şirketimizin içerisinde uyum sağlayacak forma dönüştürmeye çalışıyoruz” dedi.

Turkcell Özel Ödülü Yıldız Holding’in

Turkcell Özel Ödülü; 1944 yılından bugüne kadar hayatımıza mutluluk katan büyüyüp gelişerek sayısı 320’ye ulaşan markalarıyla başarından başarıya koşan şirket Yıldız Holding’in oldu. Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü duygularını açıklarken “Her noktada dijitalleşmeye yönelik ve otomasyona yönelik projeler gerçekleştiriyoruz. Diğer yandan analitik akademik adını verdiğimiz bir program başlattık.Tüm çalışanlarımızın veri odaklı teknolojilerle adaptasyonunu destekleme üzerine eğitim programları düzenliyoruz” dedi.

Dijital ekonomide adaptasyon önemli

Küresel ekonominin önümüzdeki senelerde dijitalleşme, otomasyon ve yapay zeka teknolojileri gibi; bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı olarak gelişim ve dönüşümünü sürdürmeye devam edeceğini aktaran T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Bu çerçevede hızlı büyüme ve bir an evvel en gelişmiş ülkeler ligine katılma hedefi olan; ve bu hedefi gerçekleştirme noktasında bugüne kadar önemli bir irade sergileyen Ülkemiz için, ‘dijital ekonomiye adaptasyon’ kritik önem arz eden bir konu olmaya devam edecek" dedi. Bakan Pekcan, yenilikçiliğe her zaman açık olan Türk özel sektörünün, dijital ekonomiye adaptasyon noktasında son dönemde önemli mesafeler kat ettiğini aktardı. Platin Dergisi’nin; “dijitalleşme” temasını ön plana çıkardığı etkinliğe dikkat çeken Pekcan, firmaların bu alanda ortaya koyduğu oldukça güzel başarı hikayeleri olduğunu belirtti. Dijitalleşmenin, firmalar ve sektörler arasında her geçen gün daha da yaygınlaşacağını değerlendiren Pekcan, "Biz de kamu sektörü olarak, Ticaret Bakanlığımız ve ilgili tüm Bakanlık ve kurumlar olarak, çalışmalarımızı ve stratejilerimizi bu doğrultuda belirlemeye devam ediyoruz. Ticaret Bakanlığında, gerek ihracatçımıza sunduğumuz devlet desteklerinde, gerekse Bakanlığımızın kendi hizmet süreçleri ile ilgili projelerinde, dijitalleşme konusuna büyük önem verdiğimizin altını çizmek isterim" şeklinde konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam