SON DAKİKA
reklam
reklam

Reklam dünyasının oskarları

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2021, Cuma - 02:38   Okunma Sayısı: 66469
Reklamcılık sektörünün en prestijli organizasyonlarının başında gelen, Kristal Elma Yarışması’nda ödüller, 32. kez sahiplerini buldu. Pandemi nedeniyle bu yılki ödüller, Kristal Elma’nın sosyal medya hesaplarından ilan edildi.

Reklamcılar Derneği tarafından ilk kez 1988 yılında gerçekleştirilen Kristal Elma Yarışması, bu yıl 32.yaşını kutladı. Pandemi nedeniyle bu yılki ödüller Kristal Elma sosyal medya hesapları üzerinden duyuruldu. Açık hava, basın, bölge, dijital, Eli Acıman reklam metni, entegre kampanyalar, film tv ve sinema, 2020 özel kategori, medya, online film, radyo ve ses, tasarım, müzik, uygulamada mükemmellik müzik ve yapım/yönetim, Sosyal Medya ve Aktivasyon, Reklamda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorilerinde Kristal Elma 2020 Özel Kategorisi’ne katılan projeler değerlendirildi ve ödüllendirildi. Kristal Elma’da bu yıl 8 Büyük, 153 Kristal, 123 Gümüş, 97 Bronz ve 4 Seçici Kurul Özel Ödülü olmak üzere toplam 385 ödül verildi. Bu ödüllere ek olarak Kristal Elma’da 2018 yılından itibaren her sene düzenlenen, reklam sektörünün genç tasarımcılarının yarıştığı Shutterstock Designer’s Challenge yarışması ile bu sene 3’üncüsü gerçekleşen ve üniversite öğrencilerine özel düzenlenen Genç Kristal ödülleri de online olarak açıklandı. Kristal Elma’nın 30. yılında başlayan ve her sene o senenin öne çıkan projelerinin sahibi olan 5 markanın belirlendiği Yaratıcılığa Cesaret Veren Markalar duyuruldu. 2020 yılının markaları Adidas, Arçelik, Finish, sahibinden.com ve Socrates Dergisi oldu.

 

Agresif arılar çalışıyor

 

Kreatif tarafını Agresif Arılar Reklam Ajansı’nın, PR tarafını ise Dilan Baransel İletişim Danışmanlığı’nın yönettiği “Lösemi ise Bir Çaresi Var” projesi, Türkiye’de birçok ilke imza atarak büyük ses getirdi.

Fresenius Medical Care'in koşulsuz desteği ve Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği’nin öncülüğünde, lösemi hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan "Lösemi ise Bir Çaresi Var" projesi, Kristal Elma’da ödül kazandı. Proje, Kristal Elma‘nın medya kategorisinde “Özel Etkinlik Kullanımı” alanından gümüş ödüle layık görüldü. Lösemi hastalığına dikkat çekmek ve daha çok kişinin bu hastalıkla ilgili bilgilenmesini sağlamayı amaçlayan “Lösemi ise Bir Çaresi Var” projesi Türkiye’nin reklam ve pazarlama sektörünün en köklü yaratıcılık yarışması Kristal Elma’dan ödül ile döndü.

Kazandığı ödüller ve elde ettiği başarılarla adından bahsettiren Agresif Arılar Reklam Ajansı’nın lösemi hastalığı ve kök hücre bağışına dikkat çekmek için Anadolu Efes’in Khimki Moskova ile oynadığı EuroLeague maçının devre arasında gerçekleştirdiği kan kanseri ile mücadele dansı maçın oynandığı gün seyirciler tarafından da büyük beğeni topladı.

 

Amaç farkındalık oluşturmak

 

TÜRKÖK’te 3 bin gönüllü kemik iliği bağışçısı bulunmasına rağmen ülkemizde son 3 yılda sadece 601 hastaya kemik iliği nakli yapıldı. Bunun en önemli sebeplerinden biri gönüllülerinin yanlış bilgilerden dolayı bağışçı olmaktan vazgeçmesi. Agresif Arılar Reklam Ajansı ve Dilan Baransel İletişim Danışmanlığı, Lösemi Lenfoma Miyelom Derneği ile kemik iliği naklinde yanlış bilinenleri anlatmak ve bağışçıların nakilden vazgeçmesini engelleyecek bir farkındalık oluşturmak istedi. Bağışçılar ve hastalar arasında köprü olmak adına “Birlikte mücadele etme” hissinden yola çıktı. Yeni Zelanda'nın yerel dansı olan "Haka" dansından esinlenerek “Kan Kanseri ile Savaş Dansı”nı oluşturdu. Anadolu Efes’in EuroLeague basketbol maçında dans binlerce taraftarın önünde sergilendi. Projeye bir çok ünlü destek verirken kamuoyunu bilgilendirmek ve projeyi duyurmak için web site ve sosyal medya hesaplarından bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Tüm iletişim kanallarının kullanıldığı projede toplamda 3 milyon kişiye erişim sağlandı.

 

Türkiye Finans’a Kristal Elma’dan üç ödül

 

Türkiye Finans Katılım Bankası 2020 yılında gerçekleştirdiği reklam kampanyaları ve dijital projelerle Kristal Elma 2020 Türkiye Reklam Ödüllerinde 2’si gümüş 1’i bronz olmak üzere 3 ödülle döndü. Türkiye Finans, bankacılık sektöründe kadın çalışanların gücünü ön plana çıkarmak amacıyla 2020 yılının Dünya Kadınlar Günü’nde başlattığı “Feride Şevket Hanım Bankası” dijital projesi ile Kristal Elma Ödüllerinde 1 gümüş ve 1 bronz ödüle layık görülürken; pandemi döneminde işleri olumsuz etkilenen ve normalleşme sürecinin başlamasıyla işlerine kaldığı yerden devam etmesi gereken esnaf ve KOBİ’lere seslenen “Kaldığınız Yerden Devam Edin” isimli reklam kampanyasıyla 1 gümüş ödülün sahibi oldu. Türkiye Finans’ın ödüllü projeleri Lokal Reklam Ajansı imzasını taşıyor.

 

İlk kadın bankacıdan ilham aldılar

 

Feride Şevket Hanım Projesi finans ve bankacılık sektöründe çalışan kadınların bu sektör için sahip oldukları değerin ve verdikleri emeğin ön plana çıkarılması amaçlanıyor. Proje, yirminci yüzyılın başında tüm zor şartlara rağmen Osmanlı döneminin ilk kadın bankacısı olarak pek çok başarıya imza atan Feride Şevket Hanım’dan ilham alıyor. Kampanya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, LinkedIn üzerinden açılan Feride Şevket Hanım Bankası hesabı ile başlatıldı. Anonim olarak yürütülen kampanya, sadece finans sektöründen değil farklı sektörlerden pek çok profesyonelin büyük takdirini topladı. Özellikle kadın çalışanlar, çalıştıkları kurumlardan bağımsız olarak kendilerini Feride Şevket Bankası’nın bir çalışanı olarak göstererek projeye destek oldular.

 

Kaldıkları yerden devam edebilsinler diye

 

“Kaldığınız Yerden Devam Edin” diyerek izleyicilere seslenen online reklam filminde, normalleşme sürecine uyum sağlamaya çalışan esnaf ve KOBİ’lere yönelik sunulan bir finansman kampanyası tanıtıldı. Bir esnaf lokantasında geçen filmde, lokanta sahibi Hikmet Bey'in dükkanının kepenklerini yeniden kaldırdığında işlerinin sanki hiç kepenk indirmemişçesine kaldığı yerden devam ettiğini görmesi karşısında yaşadığı şaşkınlık ve sonrasında hissettiği huzur ve güven duygusu ön plana çıkarıldı.

 

Citroen Kırmızı Işık ile iki ödül aldı

 

Citroen Türkiye, Berlingo'nun özelliklerini esprili bir yaklaşımla anlattığı 'Kırmızı Işık' reklam filmi ile 'Sosyal Medya ve Influencer İletişimi' dalında 'Gümüş Elma', 'Online Reklam Filmi' dalında ise Kristal Elma ödülüne layık görüldü. Citroen, Reklamcılar Derneği tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen Kristal Elma’da ikinci ödülünü alarak başarısını taçlandırdı. 'Kırmızı Işık' dijital reklam filmi ile 'Online Reklam Filmi' dalında Kristal Elma ödülüne layık görülen film Citroen Berlingo'nun özelliklerini esprili bir yaklaşımla anlatıyor. Citroen Türkiye Pazarlama Direktörü Selen Alkım, 'Reklam filmimizin iki Kristal Elma ödülünü alması gerçekten çok gurur verici. Yaratıcı bakış açımızın Kristal Elma gibi sektörün en prestijli yarışmasında iki ayrı kategoride ödüllendirilmiş olması bizleri daha da cesaretlendiriyor'' ifadesini kullandı.

 

Gençler reklam sektörüyle tanışıyor

 

Reklamcılık Vakfı’nın öncülük ettiği, üniversite öğrencilerini hedefleyen Genç Kristal, Kristal Elma ev sahipliğinde bir gençleri yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlıyor. Sektöre hazırlanmak isteyen üniversiteli gençler için Genç Kristal Yaratıcılık yarışmasını bu yıl üçüncü kez düzenliyoruz. Hedefimiz, üniversite öğrencilerini reklam sektörü ile tanıştırmak, sektör ile beraber ilk Kristal Elma’larını kazanmalarına destek olmak. Yarışmanın ana sponsoru İş Bankası Maximum Genç tarafından oluşturulan brief kapsamında çalışmalarını yapacak olan öğrenciler, yine Maximum Genç tarafından ödüllendirilecekler. Yarışmaya üniversitelerin 3. veya 4. sınıf öğrencileri, iki kişilik ekiplerle ücretsiz olarak katılabiliyor. Jüri; genç kreatifler, akademisyenler ve İş Bankası temsilcisinden oluşuyor.

 

Beşiktaş'ın reklam filmine ödül

 

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Haziran ayında başlattığı, spor, siyaset ve sanat camiası ve taraftarın desteğiyle kısa sürede çığ gibi büyüyen ‘Bırakmam Seni’ için hazırlanan ‘Geriye Beşiktaş Kalacak’ isimli reklam filmi, Kristal Elma özel ödülüne layık görüldü. Tiyatro sanatçısı Erkan Can’ın yer aldığı film, Kristal Elma Ödülleri’nde en iyi reklam metni ödülünü kazandı. Beşiktaş'ın öz değerlerine dönmek ve ekonomik bağımsızlığını kazanmak için başlattığı bağış kampanyasının 3. Reklam filmi olan ve ‘Geriye Beşiktaş kalacak saf ve temiz’ sloganıyla dikkat çeken reklam Kristal Elma Ödülleri’nde en iyi reklam metni ödülüne layık görüldü.Reklam filminde Erkan Can’a minik bir Beşiktaş taraftarı eşlik etti. “Bırakmam Seni” sloganının ve Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan değerlerin, taraftara verdiği öğütlerle aktarıldığı film hem taraftardan hem de izleyicilerden tam not aldı. ‘Geriye sadece Beşiktaş kalacak saf ve temiz’ sözleriyle dikkat çeken film KARPAT Independent Advertising Agency imzası taşıyor.

 

 

 

Balparmak'a beş ödül

 

Kristal Elma Yarışması’nda Balparmak, 40’ıncı kuruluş yıldönümü vesilesiyle hazırladığı, arıcılık mesleğinin özveri gerektiren meşakkatli yolculuğunu anlatan, reklam ajansı Lokal imzalı ”Dünyaya faydalı 40 yıl” iletişim çalışmaları ile Kristal Elma Yarışması’nda 2 kristal, 1 gümüş, 2 bronz olmak üzere beş ödüle birden layık görüldü. Balparmak’ın kazandığı tüm ödüllerin ardında tüketicilerin güveninin yattığını söyleyen Balparmak Pazarlama Direktörü Hakan Şıpkan, “Kurulduğumuz günden bu yana dünyanın en mucizevi besini olan bal ve arı ürünlerinin doğallığını ve saflığını koruyarak hak ettiği değeri bulması için çalışıyor, tüketicilerimize her zaman en yüksek kalitede ürünleri ulaştırıyoruz. 40 yıllık tecrubemiz ile geliştirdiğimiz ve taviz vermediğimiz kalite standartlarımız sayesinde tüketicinin bize duyduğu güven bizi sektörümüzün lideri yaptığı gibi bu güvenin sonuçlarının böyle anlamlı ödüllerle taçlandırmak bizi çok mutlu etti. 40 yıldır tek gayemiz arılarıları, arıcıları ve arı ürünlerini koruyarak dünyaya fayda sağlamak… ‘Dünyaya faydalı 40 yıl’ iletişim çalışmalarımız da bu amacımızdan doğdu. 40’ıncı yıl iletişimimiz kapsamında arıcılarımıza, arılara ve bala verdiğimiz değeri anlatmaya çalıştık. Dünyaya faydalı olma misyonumuzu anlattığımız ve örneklerimizle gösterdiğimiz bu çalışmamızın Kristal Elma gibi değerli bir ödülle taçlandırılması da bu çabaların bir sonucu” dedi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam