SON DAKİKA
reklam
reklam

Kalkınmaya değer kattılar

Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2021, Salı - 10:15   Okunma Sayısı: 253930
Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından dijital olarak düzenlenen 12. KSS Zirvesi’nde sürdürülebilir kalkınma amaçlarına değer katan şirketler ödüllendirildi

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından on bir yıldır aralıksız düzenlenen KSS Zirvesi 12. yılında pandemi döneminde TÜV SÜD Türkiye desteğiyle dijital olarak gerçekleştirildi. Gün boyu birbirinden değerli konuşmacıların görüş ve deneyimlerini paylaştığı 12. KSS Zirvesi’nde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Ödülleri sahiplerini buldu. TKSSD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dinler’in açılış konuşmalarıyla başlayan zirvede, İHKİB (İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, ve İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu konuşmalarını gerçekleştirdiler. TÜV SÜD Sürdürülebilirlikte Sertifikasyon başlığıyla düzenlenen panelde TÜV SÜD Türkiye CEO’su Emre Büyükkalfa ve National Sustainability Institute CEO’su, GSES System &Data-for-Good.com kurucu Kelly Ruigrok katılımcılarla bir araya geldiler. ZENNA Araştırma ve Danışmanlık Kurucusu Nuran Aksu’nun “Pandemi Döneminde Marka İtibarı” başlıklı bir konuşma yaptığı zirvede, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, KSS’nin Yeni Boyutu ve Blockchain başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Kolaylaştırıcılığını TKSSD Yönetim Kurulu Üyesi ve Akbank Sürdürülebilirlik Müdürü Feride Doğan’ın yaptığı “Değişimi Yönetmek: Belirsizlik Dönemlerinde Liderlik Paneli"nde Özyeğin Sosyal Yatırımlar Direktörü Yasemin Sırali ve Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Işık Tüzün panelist olarak yer aldılar.

 

 

Değer katan ve yenilikçi çözümler

 

Zirvenin açılışında konuşan Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler, “Yasal gerekliliklerin ötesinde kurumların faaliyetlerini gerçekleştirebilmek için sosyal onaya ihtiyaç duyduğunu ve toplum tarafından kabul gören firmaların sürdürülebilir olacağını” belirtti. Türkiye’de topluma değer katan ve yenilikçi çözümler geliştiren sosyal sorumluluk uygulamalarını farklı sektörlerden paydaşlarla buluşturan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi on ikinci yılında “Değişimi Yönetmek: Belirsizlik Dönemlerinde Liderlik” temasıyla Valör Kongre organizasyonunda çevrimiçi düzenlendi. Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin 2009 yılından beri her yıl düzenlediği Zirve’ye iş dünyasının seçkin isimleri, KSS alanında çalışan şirketlerin yöneticileri, uzmanlar, akademisyenler ve uluslararası kuruluş temsilcileri katıldı. Konuşma ve sunumların gerçekleştirildiği etkinlikte katılımcılar dijital KSS Pazaryerinde sergilenen projeleri yakında inceleme fırsatı buldular.

 

SKA Ödülleri sahiplerini buldu

 

KSS Zirvesi’nde her yıl olduğu gibi Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na değer katan şirketler 17 amaç çerçevesinde bağımsız jüri tarafından ödüllendirildiler. Nestle Türkiye, Sağlık ve Kaliteli Yaşam kategorisinde 'Sağlıklı Adımlar Projesiyle' Gümüş Ödülü, Açlığa Son kategorisinde ise 'Fıstığımız Bol Olsun' Projesiyle de Platin Ödülü kazandı. Sorumlu Üretim ve Tüketim kategorisinde 'Etki Alanımızda Sürdürülebilirlik Projesiyle' Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. Altın Ödül, Sorumlu Üretim ve Tüketim kategorisinde 'Enerji Avcıları Projesiyle' GDZ Elektrik Dağıtım Altın Ödül, Sağlık ve Kaliteli Yaşam kategorisinde,' Trafik Hayattır Projesiyle' Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. Altın Ödül, Nitelikli Eğitim kategorisinde, 'Benim Mahallem Projesiyle' Akçansa Altın Ödül,

 

 

 

Platin ödülün sahibi oldular

 

Amaçlar için ortaklıklar kategorisinde 'Tohum Otizm Uzaktan Erişim Eğitim Portalı Projesiyle' Tepe Savunma Ve Güvenlik Sistemleri San. A.Ş. Platin Ödül, karasal yaşam kategorisinde, 'Leyleklere Yeni Yuva Projesiyle' ADM Elektrik Dağıtım Platin Ödül, Sorumlu üretim ve tüketim kategorisinde, 'Eğitime Dönüştür Projesiyle' Turkcell Platin Ödül, Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları kategorisinde, 'Etnoköy Çıplak Projesi’yle' Opet Platin Ödül, Eşitsizliklerin Azaltılması kategorisinde, 'Aynı Dili Konuşuyoruz Projesi' ile Avis Platin Ödül, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı kategorisinde, 'Üretim Proseslerinde Yer Alan Su Tüketim Noktalarının Optimizasyonu ile Doğal Kaynak Tüketiminin Azaltılması Projesiyle' Uludağ İçeçek Platin Ödül, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kategorisinde, VakıfBank Spor Kulübü 'Başarının Cinsiyeti Olmaz Projesi’yle Platin Ödül, Nitelikli Eğitim kategorisinde,'Bir Usta Bin Usta Projesi’yle' Anadolu Sigorta Platin Ödül, Sağlık ve Kaliteli Yaşam kategorisinde 'Avllianz Motto Hareket Projesiyle' Allianz Türkiye ve aynı kategoride 'COVID-19 İle Mücadeleye Katkı Kampanyasıyla' Abdi İbrahim Platin Ödüle layık bulundular.

 

Nestlé Türkiye iki ödül kazandı

 

  1. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi kapsamında Nestlé Türkiye iki ödüle birden layık görüldü. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödül Töreni’nde Nestlé DAMAK’ın TEMA Vakfı iş birliğiyle 10 yıldır sürdürdüğü “Fıstığımız Bol Olsun” projesi “Açlığa Son” kategorisinde Platin Ödülün sahibi oldu. Nestlé Türkiye’nin, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 8 yıldır devam eden “Sağlıklı Adımlar” Projesi ise “Sağlıklı Bireyler“ kategorisinde Gümüş Ödül kazandı. Dünyanın lider gıda şirketi Nestlé’nin Türkiye’de uzun yıllardır yürüttüğü iki önemli projesi, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri’nden iki büyük ödülle döndü. 16 projenin dereceye girdiği programda, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına değer katan şirketler ödüllendirildi. Ödül töreninde, Nestlé Türkiye’nin, Nestlé DAMAK ve TEMA Vakfı iş birliği ile Türkiye’de 10 yıldır sürdürdüğü Fıstığımız Bol Olsun projesi, Açlığa Son ana kategorisinde Platin Ödülün sahibi oldu. Nestlé Türkiye ve Millî Eğitim Bakanlığı ortalığında yürütülen Sağlıklı Adımlar projesi ise Sağlıklı Bireyler kategorisinde Gümüş Ödülün kazananı oldu.

 

Geleceği Gözetmeye Kararlıyız

 

Sürdürülebilir bir geleceğin önemine vurgu yapan Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Sungu, “Hem Sağlıklı Adımlar hem de Fıstığımız Bol Olsun, saha çalışanlarımızdan tepe yönetimine kadar tüm Nestlé Türkiye ailesinin katkısıyla bugünlere getirdiğimiz iki değerli projemiz. Sağlıklı Adımlar’ı 8 yıldır, Fıstığımız Bol Olsun’u ise 10 yıldır kesintisiz şekilde sürdürüyoruz. Bu ödüller bizim için; Ortak Değer Yaratma anlayışımız çerçevesinde doğru hedefler yönünde ilerlediğimizin anlamlı bir göstergesi. Bugünün ve gelecek nesillerin yaşam kalitesini artırmak için gıdanın gücünü ortaya çıkarmak amacıyla hayata geçirdiğimiz tüm uzun soluklu projelerde biz “iyi”yi rehber alıyoruz. Bu topraklarda 114 yıldır faaliyet gösteren bir şirket olarak bugünü “iyi”leştirirken geleceği de gözetmeye kararlıyız” diye konuştu.

 

 

 

Sağlıklı Adımlar Projesi

 

Nestlé’nin, dünyada 86 ülkede uyguladığı ve bugüne kadar yaklaşık 20 milyon çocuğa ulaşan ‘Nestlé for Healthier Kids, Daha Sağlıklı Çocuklar için Nestlé’ programının bir parçası olan Sağlıklı Adımlar projesi, Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 2012 yılından bu yana uygulanıyor. Çocukların dengeli beslenme, fiziksel aktivite ve çevre konularındaki bilinç düzeyinin artırılması ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarına sahip olmalarının desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, üçüncü sınıf öğrencilerine sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam konularında eğitim veriliyor. Sağlıklı Adımlar projesi ile bugüne kadar 17 ilde 172 okulda 117 bin öğrenciye, 234 bin aileye ve 4 bin öğretmene erişildi. Proje kapsamında bu yıl toplam 100 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

 

 

Fıstığımız Bol Olsun Projesi

 

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödül Töreni’nde Nestlé DAMAK’ın TEMA Vakfı iş birliğiyle 10 yıldır sürdürdüğü “Fıstığımız Bol Olsun” projesi “Açlığa Son” kategorisinde Platin Ödülün sahibi oldu.

Nestlé DAMAK ve TEMA Vakfı iş birliğinde geliştirilen “Fıstığımız Bol Olsun” projesi, yaklaşık 210 bin kişinin geçim kaynağı olan Antep fıstığında, sürdürülebilir tarım uygulamaları ile verim ve kalitenin yükseltilmesini, bu yolla üreticilerin gelirlerinin artırılmasını ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor. 2011 yılında başlatılan proje, üçüncü faz çalışmalarıyla devam ediyor. Projenin uygulama alanı olarak, antepfıstığının en uygun yetişme havzası özelliklerine sahip olan Orta Fırat Havzası'nda yer alan Gaziantep'te Yavuzeli ve Araban ilçeleri; Şanlıurfa'da Birecik ilçesi; Adıyaman'da ise Besni ilçesinin bulunduğu bölge belirlendi. Proje kapsamında uygulama alanında ikamet eden ve antepfıstığı yetiştiriciliğiyle uğraşan çiftçilere verilecek olan uygulama tabanlı eğitim programıyla; Antep fıstığı yetiştiriciliğinde doğru ve uygun tarım teknikleri bölgede yaygınlaştırılacak, böylelikle bölgesel anlamda istihdam sağlanması da mümkün olabilecek. Belirlenen proje uygulama alanında yaklaşık 10 bin meyve veren antepfıstığı ağacından, bugün yılda ağaç başına ortalama 3 kg üretim elde edilirken; "Fıstığımız Bol Olsun" ile bu miktarın 5 yıl sonra yaklaşık 3 katına çıkartılması hedeflenmekte.

 

 

VakıfBank'a KSS ödüllerinden Platin Ödül

 

VakıfBank, 12. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Kurum Ödülleri'nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kategorisi'nde “VakıfBank Spor Kulübü - Başarının Cinsiyeti Olmaz” diyerek 'Platin Ödül'ün sahibi oldu. VakıfBank'ın 34 yıl önce Türk kadınının uluslararası alanda üstün başarılarını göstermek için kurduğu VakıfBank Spor Kulübü, kazandığı Dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla Türk kadınının gücünü dünyaya duyuruyor. VakıfBank, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin düzenlediği 12. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Kurum Ödülleri'nde Platin Ödül kazandı. Zirvede beş ana kategoride ve 17 hedef arasında ödüller sahibini buldu. Konuyla ilgili VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “1986 yılında kurduğumuz VakıfBank Spor Kulübümüz bugün dünyanın en büyük voleybol okullarından biri. Türk kadınının gücünü göstermek ve yeni nesillere iyi örnekler sunmak en büyük hedefimiz. Kızlarımızı sosyal hayata hazırlıyor, başarıya giden yolda kendilerini ve potansiyellerini tanımalarına yardımcı oluyoruz. Sadece sportif değil aynı zamanda hayat başarısı kazanmaları için destek oluyoruz. Şampiyonluklar, kupalar, zaferler ve rekorlarla dolu tarihimiz Türk kadınının gücünün en büyük göstergesidir. Böylesine anlamlı bir ödülü almak hepimizi gururlandırdı” dedi. Vakıf kültüründen aldığı güçle birçok toplumsal fayda çalışmasını hayata geçiren ve tüm paydaşlarına değer katmak için çalışan VakıfBank, VakıfBank Spor Kulübü ile kız çocuklarına ilham kaynağı oluyor. VakıfBank'ın Türk kadınını ve Türk sporunu dünyaya tanıtmak amacıyla sürdürülebilir sosyal sorumluluk anlayışıyla 34 yıl önce kurduğu VakıfBank Spor Kulübü, kazandığı Dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla Türk kadınının gücünü dünyaya duyuruyor.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam