SON DAKİKA
reklam
reklam

Sektörün kalbi İstanbul'da atacak

Eklenme Tarihi: 5 Şubat 2021, Cuma - 14:36   Okunma Sayısı: 207478
Dünyanın asansör ve yürüyen merdiven sektörünü İstanbul’da buluşturacak olan ve sektöründe dünyanın üç büyük ihtisas fuarından birisi olan Uluslararası Asansör Fuarı'nın yeni tarihi belli oldu

Asansör ve yürüyen merdiven sektöründe, dünyanın üç büyük ticaret fuarından birisi olan Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, Türkiye’nin lider firmaları ile küresel asansör markalarını iki yılda bir Tüyap Beylikdüzü’nde buluşturuyor. Tarsus Turkey Fuarcılık, AYSAD’ın (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteği ile düzenlediği ve sektöründe dünyanın 3 büyük ihtisas fuarından birisi olan Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nın açılış tarihinin değiştirildiğini duyurdu. Yeni tarihleri 7-10 Temmuz 2021 olarak belirlenen organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur; “Asansör İstanbul Fuarı için seçtiğimiz yeni tarih, pandeminin büyük oranda kontrol altına alınmasının hemen ardından, ertelenmiş taleplerin satın almaya döndüğü bir döneme denk geleceği için, tüm katılımcılarımız, hem yurt içinden hem de yurt dışından eşsiz ticaret fırsatları yakalayacak” dedi. Açıklamasında pandemi sürecinin, dünyadaki tedarik zincirlerinde de önemli değişimlere yol açtığının altını çizen Aytemur, tedarikte tek bir ülkeye bağlı kalmamanın stratejik bir karar haline geldiği bir döneme girdiklerini, bu gelişmenin de beraberinde Türkiye’deki üretici ve ihracatçı firmalara yeni avantajlar getirdiğini söyledi. Aytemur, bu süreçte Asansör İstanbul’a katılan firmaların, yenilenen tedarik zincirlerinde kendilerine sağlam yerler bulabileceklerini vurguladı.

 

Pandemi süreci yakından takip ediliyor

Türkiye’nin lider firmaları ile küresel asansör markalarını iki yılda bir Tüyap Beylikdüzü’nde buluşturan fuarın, başarıyla organize edilebilmesi için en başından beri hem Türkiye’deki hem de dünyadaki süreci yakından takip ettiklerinin bilgisini paylaşan Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “Son aylarda dünya genelinde birçok ülkede aşı uygulamasının başlaması ve yaz ayları öncesinde önemli seviyede bir aşılama oranına ulaşılarak, pandemi etkisinin sınırlanacağı öngörülebilir duruma geldi. Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği IATA da, güvenli seyahat için yeni çalışmasının detaylarını duyurdu. Tüm bu gelişmelerin ardından büyük bir olasılıkla 2021 yaz aylarında farklı bir atmosfere gireceğiz. Biz de Asansör İstanbul 2021 Fuarı’nın başarısını garanti altına almak için, fuarımızı Mart ayında düzenlemek yerine, sektör paydaşlarımızın ve AYSAD’ın görüşlerini de alarak Temmuz ayında gerçekleştirmeye karar verdik” dedi

 


“2021 asansör sektörü için fırsatlar yılı olacak”

 2021 fuarında yer almanın Asansör İstanbul katılımcılarını, kısa ve uzun dönemde, yerel ve uluslararası pazarda daha güçlü bir konuma ulaştıracağının altını çizen Aytemur, Tarsus Turkey olarak Temmuz ayındaki fuara hazır olduklarını söyledi. 2019’da gerçekleştirilen Asansör İstanbul Fuarı’nın hemen ardından Avrupa ve MENA bölgeleri başta olmak üzere yürütmeye başladıkları küresel çaptaki ziyaretçi çalışmalarına ek olarak, daha önce diğer Tarsus Turkey fuarlarında da hayata geçirdikleri ve oldukça başarılı sonuçlar aldıkları Overseas Buyer Programı’nı Asansör İstanbul kapsamında ilk kez uygulayacaklarının da bilgisini paylaşan Aytemur; “Bu programla, yurt dışından doğrudan satın alma yetkisine sahip yüksek bütçeli satın almacılar, Asansör İstanbul katılımcılarıyla, fuarda birebir ticaret görüşmeleri yapmak üzere Türkiye’ye gelecek. Diğer taraftan satın almacılarımız da yüzlerce yerli ve yabancı firmanın en yeni ürünlerini görme, yeni tedarikçilerle tanışma, sektördeki son gelişmeleri yerinde takip etme ve dünyanın en önemli asansör fuarlarından birinde sektöründe dünyanın en büyükleriyle birebir görüşme şansı yakalayacak. Özetle 2021’deki buluşma, tüm asansör sektörüne eşsiz ticaret fırsatlarını bir arada sunacak” dedi.

 

Daha güvenli ürünler sergilenecek

 17.Uluslararası Asansör İstanbul’da özellikle virüs bulaşma riskini en aza indirmeye yardımcı temassız çağrı sistemiyle çalışan asansörlerden, bakteri ve mikrop oluşumunu engelleyen çözümlere, kendi kendini temizleyen kabinlerden, buton yerine hologram teknolojilerine sahip asansörlere kadar başta sağlıklı ve güvenli çözümler olmak üzere 2021’in en yeni asansör teknolojileri bir arada sergilenecek. Sektöründe Türkiye’deki lider dünyanın ise üç büyüğünden birisi olan fuar, teknoloji şovunun yanı sıra yine milyonlarca dolarlık ticarete de ev sahipliği yapacak. Dünya asansör sektörünün büyük bir heyecanla beklediği organizasyonun hazırlıkları hakkında açıklamalarda bulunan Tarsus Turkey Fuarlar Direktörü Seda Bozkurt, “8 salonda birden düzenleyeceğimiz 17. Uluslararası Asansör İstanbul Fuarımız için yurt içi ve yurt dışından katılımlar, online ziyaretçi kayıtları, satın alma heyetleriyle görüşmeler ve overseas buyer programına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sektörümüze Trust Tarsus, Tarsus’a güvenin diyoruz. Paydaşlarımız, Asansör İstanbul 2021’deki sağlık ve güvenlik önlemlerine yönelik adımların neler olduğunu www.asansoristanbul.com adresinde detaylı biçimde bulabilirler” dedi. Daha hızlı, daha akıllı ve daha güvenli asansör teknolojilerinin bir arada sergileneceği 17.Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı hakkında detaylı bilgi almak, fuara katılmak veya ziyaretçi olmak isteyenler www.asansoristanbul.com adresini ziyaret edebilirler.

 

Ayrı stok tutma ihtiyacı kalmayacak

Asansör İstanbul 2021 Fuarı’nda komple çift yönlü kat kapısının lansmanını yapacak olan Asiller Asansör, 6. Hall E-20 no’lu standında ziyaretçileriyle buluşacak. Montaj ve tedarikçilere büyük kolaylık sağlayacak olan bu kapıda ayrı ayrı stok tutma ihtiyacı kalmayacak ve satın almacılara yurt dışı için büyük avantajlar sağlayacak. Sektörde 30 yıllık deneyimi bulunan kurucular tarafından kurulan ve yine bölümünde uzman kadrolarla imalat hayatına atılan Asiller Asansör kusursuz ürün, mükemmel tasarımlar üretmeyi hedefliyor. Kullanıcı memnuniyeti anlayışıyla müşterilerinin isteklerini tasarıma ve imalata uygun hale getiren firma, 4000 m² kapalı alanda son teknoloji CNC makinelerle üretimine devam ediyor. Asiller Asansör, kalite ve güvencesini ISO 9001, CE Belgesi ve kapıları için E120 AB Uygunluk Sertifikaları ile tescilledi.

 

 

   

 Yeni ürünler inşaat sektörünün hizmetinde

 Dekoratif paslanmaz çelik malzemeler ile asansör kabinleri, kapılar, tavan kaplamaları, çelik borular gibi pek çok farklı kategoride dayanıklı ve şık ürünler üretmekte olan Erkan Mimarlık, inşaat sektöründe birçok farklı projede de yer alıyor. Erkan Mimarlık, Asansör İstanbul 2021’de 3. Hall D-50 no’lu standında ürünlerini sergileyecek. 40 yıl boyunca inşaat sektöründe pek çok farklı projeye imza atan Erkan Mimarlık, 1998 yılında paslanmaz çelik markasıyla ithalat, ihracat satış uygulamaları yapmak için gerekli yatırımları gerçekleştirmiş ve paslanmaz çelik sektöründe uzmanlaşarak öncü firmalar arasına katılmıştır. 2001 yılından bu yana Geniş renk, desen seçenekleri ile inşaat sektörünün hizmetine sunulan Decodoor paslanmaz çelik kapılar, Erkan mimarlık bünyesinde satışa sunulan Decosteel marka paslanmaz çelik kullanılarak üretiliyor. Decosteel paslanmaz çelik asansör kabin ve butonlarında, tüm mimari projelerde iç ve dış mekanda, mutfak sektöründe, optel ekipmanlarında, tekstil ve aksesuarlarında aydınlatma sektöründe, ulaşım sektöründe başarıyla uygulanmakta. Projeye, kuruma, kişiye özel yaratılan, ikinci bir örneği bulunmayan desen seçenekleri, mimarlar için sınırsız ve özgür tasarım ortamı oluşturmakta.

 

  Çok yönlü ergonomik ve güvenli ürünler

 

Makaslı yük platformu, engelli platform, araç kaldırma platformu, otopark sistemleri, yük kaldırma makinesi ve personel yükseltici üretimi yapan Önder Lift Çelik, Asansör İstanbul 2021’de 9. Hall B-20 no’lu standında ürünlerini sergileyecek. Yük platformu grubunda 200 kg’dan başlayıp 250 ton kaldırma kapasiteli ürünler sunan firma, ihtiyaçlara en uygun çözümleri sağlıyor. Önder Lift Çelik Makaslı Yük Platformları, çok yönlü ergonomik ve güvenli kaldırma çözümleri sunuyor. Kullanım amacı, katlar arasında palet taşımacılığı veya belirli bir yükseklikte malzeme kaldırılması için kullanılıyor. Kullanım alanı ve ebatlarına göre kaldırma kapasitesi 200 tona kadar üretimi yapılabilmekte. Engelli Platformlar, genellikle kamu binalarında, özel mülklerde, okullarda, hastanelerde ve diğer uygulama alanlarında engelli kişilerin merdiven kullanmadığı yerde hidrolik olarak çalışan en uygun çözüm. Engelli platformlar, mevcut düzene uygun olarak üretimi yapıldığı gibi estetik ve ergonomik bir ürün olma özelliği de taşıyor.

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam