SON DAKİKA
reklam
reklam

Kalpleri ısıtıyorlar

Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2021, Cuma - 09:57   Okunma Sayısı: 217012
Soğuk geçen kış günlerinde öğrencileri unutmayan Kardeş Eli Derneği, acil kış yardım paketleri ile miniklerin kalplerini ısıtarak eğitime destek veriyor

Türkiye’de günlük besin ihtiyacını bile karşılamakta zorlanan ailelere destek olmak ve çetin kış aylarında insanların kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak için yola çıkan Kardeş Eli Derneği, yapılan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kardeş Eli Derneği, 2021 yılının ilk ayında 500 öğrenciye 500 adet acil kış yardım paketi dağıtılarak eğitime destek verdi. Yapılan yardım çerçevesinde; Adana Ceyhan Soysallı Köyü Şehit Eren Çelik İlkokulu, Ceyhan Mercimek Anaokulu, Yüreğir Irmakbaşı İlköğretim Okulu,Yüreğir Kaşlıca İlkokulu, Saimbeyli Çatak İlk/Ortaokul, Ağrı Doğubeyazıt Suluçem İlkokuluna yardım paketleri ulaştı. Kardeş Eli Derneği, yardımlara sırada bekleyen okullar ile devam ederek o çocukların da yüzlerini gülümsetmeyi amaçlıyor. Kardeş Eli Derneği, Acil Kış Yardım Paketi Yardım Kampanyası ile öğrencilerin yanlarında olduğunu hissetmelerini, eğitimlerinde ihtiyaçlarını karşılayarak yüzlerini gülümsetmeyi ve geleceğe umut ile bakmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği kış kampanyasıyla okula gitmek isteyen öğrencilerin üşümemesi için bir katkıda bulunmayı hedefliyor. Toplanan 245 TL karşılığında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kış paketinde; bot, mont, atkı, bere ve eldiven bulunuyor. Kış aylarının zorlu şartlarında hayata tüm güçleriyle sarılmaya çalışan insanlar için Kardeş Eli Derneği yeni bağışlar bekliyor.

 

Kışın sıcak tutacak giysiler

 2021 yılı için okullara yapılan acil kış yardım paketi detaylarını açıklayan Kardeş Eli Derneği Kurumsal İletişim Direktörü Enes Boyacı; ''Sizde kardeş eli olmak için çıktığımız bu yolda 444 44 46 iletişim numarasından bize ulaşarak desteklerinizle bir kişinin hayatına umut ışığı olabilirsiniz. Acil Kış Yardım Paketi Bedeli 245 TL’dir. Detaylı bilgi için www.kardeseli.org.tr adresimizi ziyaret edebilirsiniz'' diye konuştu. Her yıl düzenli olarak kış kampanyaları düzenleyen Kardeşeli derneği olarak bu yıl da 245 TL değerinde olan ve kışlık giyecekler içeren kış kampanyamızı başlattıklarının altını çizen Boyacı, ''Yoksulluk, maddi imkan yetersizlikleri nedeniyle binlerce insan kışlık ihtiyaçlarını karşılayamamakta zorlanmaktadır. Kış aylarında günlük geçimlerini sağlayamayan aileler kışın sıcak tutacak giysi masraflarını da yapamıyorlar. Bu nedenle derneğimiz Türkiye’de bulunan yoksul ailelere yardım elini uzatmak amacı ile yardım programları uyguluyor'' dedi.

 

Binlerce insan bir yardım eli bekliyor

 Kışın gelmesiyle zor şartların oluştuğuna dikkat çeken Kardeş Eli Derneği Kurumsal İletişim Direktörü Enes Boyacı; ''Kış geliyor ve ülkemizde zor durumda olan binerce insan kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Uzatacağınız bu el ile kış aylarının sıcak geçmesine yardımcı olabilirsiniz. Zorlu kış şartları içerisinde yaşam mücadelesi veren insanlar için kış kampanyasını başladık. Yetim ve öksüzleri sevindirmek, ihtiyaç sahibi insanların yaşam mücadelelerine katkıda bulunmak için bot, mont, atkı, bere, ve eldiven içeren kış kampanyasına 245 liralık bağış ile sizde katılabilirsiniz. Öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hissetmelerini, eğitimlerinde ihtiyaçlarını karşılayarak yüzlerini gülümsetmeyi ve geleceğe umut ile bakmalarını sağlamak için bir araya gelerek Acil Kış Yardım Paketi Yardım Kampanyasını bağışçılarımızın destekleri ile sürdürmeye devam ediyoruz'' şeklinde konuştu.

  

Eğitime bir adım da Kardeş Eli'nden

 Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği Genel Sekreteri Abdullah Zincirlioğlu, proje ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşayan ve okul öncesi eğitim alma imkânı bulunmayan çocuklar için başlatılan ‘Anadolu’da 101 Köye 101 Anaokulu’ projemize başladığımız günden bugüne kadar yüzlerce kişi bağışta bulundu. Çocukların kendini daha iyi tanıması, yeteneklerini keşfetmesi ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesi için geliştirilen proje kapsamındaki ilk anaokulumuzu Ağrı’nın Dalbahçe Köyü’nde açtık. Köydeki çocukların temel eğitimlerini, tüm ihtiyaçları karşılanmış bir okulda alabilecek olmaları en büyük mutluluğumuz.”

 

Anaokulu olmayan köy kalmayacak

Eğitim çocukların temel ihtiyaçları arasındadır. Anaokulu ise eğitim hayatına başlayan çocuklar için ilk adımdır. Bu nedenle Kardeşeli İnsani Yardım Derneği 101 köye 101 anaokulu kampanyası ile anaokulu olmayan köylere ulaşmakta ve çocukların okula kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Ülkemizde ya da dünyanın birçok bölgesinde çocuklar bulundukları yerlerde anaokulu olmadığından eğitim hayatlarına başlayamıyorlar. Oysa anaokulları çocukları eğitime hazırlamaktadır. Köylerinde anaokulu olmayan yerlerde aileler çocuklarını kilometrelerce uzakta olan anaokullarına götürmek için mücadele etmektedirler. İmkanı olmayan aileler ise çocukların eğitime ilk adım olan anaokuluna çocuklarını götürememektedirler. Yapılacak bağışlar ile Anadolu’da 101 köye 101 anaokulu projesi gerçekleşecek ve çocuklar eğitim hayatına dair ilk adım atılmış olacaktır. Eğitime katkı sağlamak isteyenler Kardeşeli Yardım Derneği aracılığı ile bağışta bulunabilmektedirler. Köylerde yaşayan insanların okul yaptırmaya güçleri yetmemektedir. Yapılacak yardımlar sayesinde çocuklar anaokullarına kavuşabilir.

Projede hedeflenen anaokulu sayısına ulaşana kadar çalışmalarını sürdüreceklerine dikkat çeken Zincirlioğlu, “101 anaokulunun tamamını açmak üzere çalışmalarımıza büyük bir gayretle devam ediyoruz. 2020 yılı içinde bu hedefimize ulaşmayı planlıyoruz. Anadolu’da anaokulu olmayan köy kalmayana kadar faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

 

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği hakkında:

Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların tüm yaşam hak ve özgürlüklerini ihlal edilmesini önlemek üzere 2006 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 2006 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar ile kısa sürede Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada öncelik sırasına göre; Savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgelerde Afet bölgelerinde Yoksulluk olan ülke ve bölgelerde, faaliyet yürütmektedir.

 

Kış kampanyası ısıtıyor

 Her yıl düzenli olarak kış kampanyaları düzenleyen Kardeşeli derneği bu yıl da 245 TL değerinde olan ve kışlık giyecekler içeren kış kampanyasını başlattığını duyurdu. Yoksulluk, maddi imkan yetersizlikleri nedeniyle binlerce insan kışlık ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşları hedef alan kış kampanyası, verdiği kışlık giysilerle, kara kışta üşüyenleri ısıtıyor. Kış aylarında günlük geçimlerini sağlayamayan aileler kışın sıcak tutacak giysi masraflarını da yapamıyorlar. Bu nedenle Kardeşeli derneği, Türkiye’de bulunan yoksul ailelere yardım elini uzatmak amacı ile yardım programları uyguluyor. Kış geldi çattı ve Anadolu'nun her yanı bembeyaz karlara büründü. Çocukların çok sevdiği kar, ne yazık ki aynı zamanda durumu iyi olmayan ailelerin çocukları için bir eğlence olmaktan çok uzak kalabiliyor. Bu dondurucu soğukta, kendilerini ısıtacak montları, botları, kabanları olmayan çocuklar kışın ve dolayısıyla da karın keyfini çıkartamıyorlar. 'Yağmur yağıyor, Arap kızı camdan bakıyor' tekerlemesi, Kış aylarında Anadolu'da ailesinin durumu iyi olmayan çocuklar için 'Kar yağıyor, bazı çocuklar camdan bakıyor' şeklinde değişebiliyor. Bu nedenle ülkemizde zor durumda olan binerce insan kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Yardım severler uzatacakları bu el ile kış aylarının onlar için sıcak geçmesine yardımcı olabilirler. Zorlu kış şartları içerisinde yaşam mücadelesi veren insanlar için kış kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Yetim ve öksüzleri sevindirmek, ihtiyaç sahibi insanların yaşam mücadelelerine katkıda bulunmak için bot, mont, atkı, bere, ve eldiven içeren kış kampanyasına sizde katkıda bulunabilirsiniz.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam