SON DAKİKA
reklam
reklam

Sancaktepe’de masallar konuşuluyor

Eklenme Tarihi: 26 Şubat 2021, Cuma - 16:28   Okunma Sayısı: 57492
Her çocuğun rüyasını masallar süsler, her çocuğun mutlaka masal kahramanı vardır. Bu bütün Dünya çocukları için geçerlidir.

Çocuklar bazen o masal kahramanlarının yerinde olur oyunlar oynar. O kahramanlar çocuklara ilham verir. Ülkemizin kültüründe yer alan Anadolu Masalları çocukluğumuzun anılarını süsler. Sancaktepe’de 9 öğretmen bir araya gelerek oluşturdukları MASAL DENİZİM PROJESİ ile masal dünyasına yolculuk başlatıyor.

Bir çocuğun minik kalbinde, masalların kocaman hayal dünyası egemendir. Öyle ki geçmiş ve gelecek arasında güzel bir zaman örgüsünü oluşturur masallar.

Sancaktepe Hüseyin Temizel İlkokulu’nun başlattığı Masal Denizim Projesi’ne katılan tüm okullar proje yürütücüsü olarak bulunuyor.

Bu proje de Görme Engelli Çocuklar Masal dinleyecek

Masal Denizim Projesi masal kültürünü yaygınlaştırmanın yanında, görme engelli çocuklarımıza masallar seslendirme gibi önemli bir toplum hizmeti hedefi var.

9 Öğretmen bir araya gelerek oluştu

Masal Denizim adlı eTwinning projesini, 9 öğretmen bir araya gelerek oluşturdu. Projeye katılan öğretmenler, kendi kültürümüze ait Anadolu Masallarını ele alıyor ve öğrencilerinin de sürece aktif olarak katılmasını sağlıyor. Projede; pandemi şartlarında uzun süre ekran karşında kalan öğrencilerin hayal dünyalarına sihirli bir giriş yaparak kendilerini keşfetmeleri ve kendi masal kitaplarını yazarak, sayfalarını süsleyerek ve seslendirerek bir ürün ortaya koymaları hedefleniyor. Masal kitabının kapağını tasarlama yarışması da proje sürecini tamamlayan harika bir düşünce.

Öğrenciler Anadolu Masalları ile buluşuyor

Kültürümüzün eşsiz hazinesi olan ve unutulmaya yüz tutmuş Anadolu Masalları ile buluşacak olan öğrenciler, akranlarıyla bir araya gelerek masal yazarlarıyla tanışacak ve masal yazmanın püf noktalarını öğrenerek güzel bir deneyim yaşayacaklar.

Projeye katılan okulların Okul Müdürleri Masal Denizim eTwinning projesi ekibine başarılar diledi.

PROJEYE KATILAN ÖĞRETMENLER

Gurbet SELİMOĞLU - Hüseyin Temizel İlkokulu

Necla KARANFİL - Sancaktepe Safa İlkokulu

Canan Gökçe BUDUR- Sancaktepe Safa İlkokulu

Mehtap TOPCU- Şakir Demir İlkokulu

Özlem ESMER- Hüseyin Temizel İlkokulu

Gökşin Deniz DURAK BÜLBÜL- 60. Yıl Sarıgazi Ortaokulu

Ezgi DİL- Halime Hatun İlkokulu

Seda DİNÇÇAĞ – Şakir Demir İlkokulu

Nazmiye ARSLAN- Şakir Demir İlkokulu

Tevfik Erk / İstanbul

Kaynak: HABER
Editör: HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam