SON DAKİKA
reklam
reklam

Yol dışına taşan heyecan

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2021, Pazar - 00:27   Okunma Sayısı: 258946
Otomobil sporlarında Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olan Türkiye Offroad Şampiyonası’nda bu yıl da mücadele ve heyecan sınır tanımayacak

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından gerçekleştirilen, Mayıs - Aralık ayları arasında, Antalya, Ankara, Denizli, Karabük, Sakarya, Sinop ve Kahramanmaraş illerinde düzenlenecek 7 yarıştan oluşan PETLAS 2021 Türkiye Offroad Şampiyonası, ülkemizin en önemli otomobil sporu organizasyonları arasında yer alıyor. Bine yakın bayisi ile Türkiye’nin dört bir yanında tüketici ile buluşan ve 110’dan fazla ülkeye ihracat yapan PETLAS’ın, 80 farklı desen ve 2500 farklı ebatta üstün nitelikli lastikleri, yerli sermaye, yerli teknoloji, yerli Ar-Ge ve mühendislik, yerli iş gücü ile ürettiğini ifade eden AKO Grup Pazarlama Müdürü Erkal Özürün, “Sporcuların birbirleri ile olduğu kadar, farklı doğa ve arazi koşulları ile de mücadele ettiği offroad sporunun içerisinde yer almak, bize heyecan veriyor. Türkiye’de lideri olduğumuz Ar-Ge çalışmalarımızın ilham kaynağı, ülkemizin zorlu arazi, yol ve doğa koşullarıdır. Ar-Ge gücümüzü sportif rekabete aktardığımız PETLAS Motorsport departmanımız ve yarış lastiği geliştirme programımız kapsamında, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile farklı iş birliği çalışmaları yaptık. Şimdi bu iş birliklerini, bir adım daha ileri taşımaktan, PETLAS 2021 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ismimizle anılacak olmasından gurur duyuyoruz. İsim sponsorluğu çalışmamız geçen yıl start alacaktı, ancak pandemi koşulları ve sağlık önlemleri nedeniyle yarışlar yapılamadı. Bu sene tüm spor camiası ve halkımız için sağlık ve başarı diliyoruz” dedi.

 

Türk sanayinin yerli gücü

 

PETLAS, 2020 Türkiye Offroad Şampiyonası’na isim sponsoru olarak destek verecek. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından gerçekleştirilen, Mayıs-Kasım ayları arasında, Antalya, Sinop, Ankara, Denizli, Sakarya, Karabük ve Kahramanmaraş illerinde düzenlenecek 7 yarıştan oluşan PETLAS 2020 Türkiye Offroad Şampiyonası, ülkemizin en önemli otomobil sporu organizasyonları arasında yer alıyor. Türk sanayinin yerli gücü Abdulkadir Özcan A.Ş. (AKO Grup) bünyesinde faaliyet gösteren, ülkemiz lastik sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli lider kuruluşu PETLAS, sektöre damga vuran yatırımlarının yanı sıra, sorumlu marka kimliğiyle spora ve toplumsal gelişime destek çalışmalarını da sürdürüyor.

 

Farklı doğa ve arazi koşulları ile mücadele

 

Türkiye’nin yanı sıra, 110’dan fazla ülkeye ihracat yapan PETLAS’ın, 80 farklı desen ve 2 bin 500 farklı ebatta üstün nitelikli lastikleri, yerli sermaye, yerli teknoloji, yerli Ar-Ge ve mühendislik, yerli iş gücü ile ürettiğini ifade eden PETLAS Satış Direktörü Ahmet Candemir “Sporcuların birbirleri ile olduğu kadar, farklı doğa ve arazi koşulları ile de mücadele ettiği offroad sporunun içerisinde yer almak, bize heyecan veriyor. Türkiye’de lideri olduğumuz Ar-Ge çalışmalarımızın ilham kaynağı, ülkemizin zorlu arazi, yol ve doğa koşullarıdır. Ar-Ge gücümüzle geçtiğimiz yıl start verdiğimiz PETLAS Motorsport departmanımız ve yarış lastiği geliştirme programımız kapsamında, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) farklı iş birliği çalışmaları yaptık. Şimdi bu iş birliklerini, bir adım daha ileri taşımaktan, PETLAS 2020 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ismimizle anılacak olmasından gurur duyuyoruz” dedi.

 

 İş birliğimiz büyüyerek gelişiyor

 

Türkiye’nin markası PETLAS’ın, ülkemizde otomobil sporlarının önemli destekçileri arasında yer aldığını ifade eden TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı ''PETLAS ile TOSFED Yıldızını Arıyor projesi çerçevesinde başlayan ve ralli lastikleri geliştirilmesi ile devam eden işbirliğimizin, Türkiye Offroad Şampiyonası isim sponsorluğu ile büyüyerek gelişmesi bizleri oldukça mutlu etti. Yerli ve milli lastik markamız PETLAS’ın, çok kısa bir süre içinde yurt içinde ve yurt dışında global markalar ile rekabet eder seviyeye geldiğini görmek için TOSFED olarak tüm imkanlarımızı kullanacağız. Bu işbirliğinden dolayı başta Abdulkadir Özcan A.Ş. yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

 

Offroad'da büyük mücadele yaşandı

 

Türkiye Offroad Şampiyonası'nda geçtiğimiz sezon büyük bir mücadele yaşandı. 2021 sezonu öncesinde 2019 yılki şampiyonayı ve yarışları hatırlayalım. Zira 2020 yılında pandemi nedeniyle yarışlar iptal edilmişti. 2019'da sezon Ankara'da açılırken, sırasıyla Denizli, Karabük, Sakarya, Sinop ve son olarak Kahramanmaraş yarışıyla sezon tamamlandı. Ankara Offroad Kulübü (ANDOFF) tarafından Çankaya’ya bağlı Mühye köyünde gerçekleştirilen Türkiye Offroad Şampiyonası 1.ayak yarışı Nihat Keskin-Yasemin Biber Toker ekibinin zaferiyle sona erdi. Suzuki Samurai ile yarışan ekip, aynı zamanda 94 puanla Sınıf 2 birinciliğinin de sahibi oldu. EVL Garage adına Nissan XTerra ile yarışan Kenan-Harun Çarpışantürk ekibi 87 puanla genel klasman ikincisi ve Sınıf 3 birincisi olurken, ilk günün lideri Mitsubishi L200 ile İsmail Ayhan-Levent Köremezli da 86 puanla genel klasman üçüncüsü ve Sınıf 4 birincisi olarak sezona başlamış oldular. 2019 Türkiye Offroad Şampiyonası 2. Ayak yarışı, Denizli Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (DENDOFF) tarafından Denizli Merkezefendi ilçesinde gerçekleştirildi. İki gün boyunca zorlu doğa şartları ve rakiplerine karşı mücadele eden ekipler arasından EVL Garage adına Nissan Navara ile yarışan Kenan Özsoy-Harun Deynek birinciliğin sahibi olurken, TR Extreme takımdan Can-Am Maverick ile Çağdaş Çağlar-Ertuğrul Danişment ikinci ve yine aynı takımdan benzer bir araç ile Orçun Koral-Aziz Doruk üçüncü oldular. Türkiye Offroad Şampiyonasının 3. ayak yarışı, Karabük Üniversitesi arkasında yer alan Çamlıköy köyü mevkindeki parkurda gerçekleştirildi. Kalabalık bir seyirci kitlesi tarafından heyecanla takip edilen organizasyonda, sürücüler iki gün boyunca zorlu etapları geçmek için kıyasıya mücadele etti. Yarış sonunda genel klasman ve sınıf SSV birincisi Çağdaş Çağlar-Ertuğrul Danışment ekibi olurken, Guseppe Simose Agazzi-Oytun Albayrak genel klasman ikincisi ve Sınıf 4 birincisi, Mehmet Vurulmuş-Mehmet Gözetleyen ekibi de genel klasman üçüncüsü oldu. 

 

Doğa koşullarına karşı çetin mücadele

 

2019 Türkiye Offroad Şampiyonası’nda 4. ayak yarışı, Adapazarı Belediyesi katkılarıyla 54 Otomobil Sporları Kulübü ev sahipliğinde Adapazarı Korucuk Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Çok çekişmeli geçen yarış sonunda SSV kategorisinde Çağdaş Çağlar-Ertuğrul Danışment, Sınıf 1’de Şehmuz Oğuz-Selman Aybar, Sınıf 2’de Serkan Sivri-Ali Seyda Kıvrak, Sınıf 3’de Mehmet Birkan-Arda Arslan ve Sınıf 4’te de Kenan Özsoy-Harun Deynek ekipleri birincilikleri paylaştılar. Genel klasmanda EVL Garage takımından Kenan Özsoy-Harun Deynek ekibi ilk sırayı alırken, takımlarda 54 Redline Team birinciliği elde etti. Sinop Offroad Kulübü (SİNOFF) tarafından organize edilen 2019 Türkiye Offroad Şampiyonası 5. ayağı  Sinop Akliman’da gerçekleştirildi. Yarış sonunda genel klasmanda Jeep Wrangler ile Orhan Sakarya-Engin Öztürk ekibi birinciliğin sahibi olurken aynı zamanda Sınıf 4 birinciliğini de elde ettiler. Yine Jeep Wrangler ile Giuseppe Simose Agazzi-Oytun Albayrak ekibinin genel klasman ikincisi olarak tamamladığı yarışın üçüncüsü ise EVL Garage adına Nissan Navara ile yarışan Kenan Özsoy-Harun Değnek ekibi oldu.Kahramanlar Offroad Kulübü (KAROFF) tarafından organize edilen 2019 Türkiye Offroad Şampiyonası 6.Ayak yarışı, Kenan Özsoy-Harun Değnek ekibinin birinciliği ile sonuçlandı. EVL Garage takımı adına Nissan Navara ile yarışan Özsoy-Değnek ekibi aynı zamanda sınıf 4 birincisi de olurken, 2019 sezonunu şampiyonlukla tamamlamış oldu.

 

Dört sınıfta şampiyonlar kupasını aldı

 

2019'da 6 etap olarak yapılan Türkiye Offroad Şampiyonası'nda ilk sırayı Kenan Özsoy alırken, Giuseppe Simone Agazzi ikinci, Çağdaş Çağlar üçüncü oldu. Türkiye Offroad co-pilot Şampiyonası'nda Harun Deynek ilk sırayı alırken, Oytun Albayrak ikinci, Ertuğrul Danışment üçüncü oldu. Offroad sınıf 1 birinciliğini Şehmuz Oğuz kazanırken, Bora Köse ikinci oldu. Offroad sınıf 1 co-pilot birinciliğini Selma Aybar alırken, Bülent Köse ikinci oldu. Offroad sınıf 2 birinciliğini Serkan Sivri birinci, Nihat Keskin ikinci oldu. Offroad sınıf 2 co-pilot birinciliğini Ali Seyda Kıvrak alırken, Yasemin Biber Tokar ikincşliği elde etti. Offroad sınıf 3 birinciliğini Ergün Çirkin birinci, İlayda Hancı Korkut ikinci, Mehmet Birkan üçüncü oldu. Offroad sınıf 3 co-pilot birinciliğini Bekir Sami Başkal ilk sırayı alırken, Batuhan Korkut ikinci, Arda Arslan ikinci oldu. Offroad sınıf 4 birinciliğini Kenan Özsoy alırken, Giuseppe Simone Agazzi ikinci, Orhan Sakarya üçüncü oldu. Offroad sınıf 4 co-pilot birinciliğini Harun Deynek birinci, Oytun Albayrak ikinci, Engin Öztürk üçüncü oldu.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam