SON DAKİKA
reklam
reklam

Doğa'da zorlu mücadele

Eklenme Tarihi: 16 Kasım 2021, Salı - 09:11   Okunma Sayısı: 46530
Motorkros ve trail motosikletlerin katıldığı uluslar arası Sea to Sky yarışlarında sporcular, yapay tepeler, su engelleri, orman içindeki patika ve dere yatakları ile dik rampalar, çakıllı dere yatakları ve kayalıklarla dolu parkurları tamamlayarak birincilik için mücadele verdiler.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışları Kemer Enduro Motosiklet Kulübü KEMK tarafından düzenlendi. Zorlu yarışa 35 ülkeden toplam 350 sporcu katıldı. Sea to Sky Enduro yarışı 4 farklı günde, 4 ayrı parkurda gerçekleştirildi. Sahildeki sıfır rakımdan başlayan yarış, 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona erdi. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından bu yıl parkurlarda yapılan değişiklerle daha da zorlu bir hale gelen yarış, heyecan dolu anlara sahne oldu. Sea to Sky’da İspanyol Mario Roman ve Güney Afrikalı Wade Young gibi dünyaca ünlü markaların fabrika takımlarının dünyaca ünlü sporcuları da yer aldı. Dört gün süren organizasyonun ilk günü Çamyuva Mahallesi'deki Ağva Deresi'nin denizle buluştuğu noktadaki plajdan başladı. Yarışçılar yine plajdaki çakılların arasından geçecek, kütük ve kayaların üzerinde zorlu anlar yaşadılar. Zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele eden sporcular, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağında zirveye ulaşarak yarışı noktaladılar. Dağ etabının favori isimlerinden İngiliz Graham Jarvis'in sakatlığından dolayı bu sene katılmadığı yarışlarda genel klasman birinciliğini Güney Afrikalı Wade Young elde etti. İspanyol Mario Roman ikinciliği, Güney Afrikalı Travis Teasdale ise üçüncülüğü elde etti.

Dereceye girenler ödüllerini törenle aldı

Yarış sonrası Tahtalı Dağı zirvesindeki Olympos Teleferikte dereceye giren sporculara düzenlenen törenle kupa ve madalyaları verildi. İlk üçe girerek podyuma çıkmaya hak kazanan Güney Afrikalı Wade Young, İspanyol Mario Roman ve Güney Afrikalı Travis Teasdale, kupa ve madalyalarını törenle aldılar. Törene, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Belediyesi meclis üyesi ve KEMK Başkanı Semih Özdemir, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, sporseverler ve davetliler katıldı. Sporculara ödülleri Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve KEMK Başkanı Semih Özdemir verdi. Yarış sonrası açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, organizasyona bu sene katılımın oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Sea to Sky plaj etabıyla başladı

Dört gün boyunca iki teker üstünde ter döken sporcular, Çamyuva Sahili'ndeki yapay engellerin ve rampaların yer aldığı plaj etabıyla mücadeleye başladılar. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Kemer Belediyesinin destekleriyle Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen yarışların ilk startı, plaj etabındaki sıralama turunda verildi. Sıralama turlarında sporcular, yapay tepeler ve suların içinden geçerken zorlu anlar yaşadı. Sıralama turunun ardından yarışmanın ilk etabı Çamyuva Mahallesi'ndeki Ağva deresinin denizle buluştuğu plajda gerçekleştirildi. İlk etabı Güney Afrika'dan Travis Teasdale birinci tamamladı. Bu etapta Bulgaristan'tan Teodor Kabakchiev ikinci olurken, Güney Afrikalı Matthew Green ise üçüncü sırayı aldı.

Orman etabında patika ve dere yatakları geçildi

Yarışın ikinci gününde mücadeleye orman etabıyla devam edildi. İlk gün plaj etabında elde edilen sıralama derecelerine göre sporcular orman etabına başladılar. 48 kilometrelik bu etap Kemer'in merkezinde yer alan Çalış Tepesi'ndeki bitiş çizgisinde sona erdi. Sürücüler, Sumaksemiri bölgesinden etaba başlayarak, zorlu orman içindeki patika ve dere yataklarını kullanarak Kemer merkezde kurulan Ketenbelen mevkiindeki zorlu dik rampa çıkışında etabı bitirdiler. Orman etabını 1.43:09'luk zamanıyla Güney Afrikalı Wade Young ilk sırada tamamladı. İspanyol Mario Roman, 1.44:05'lik zamanıyla ikinci, Güney Afrikalı Travis Teasdale ise 1.45:00'lik zamanıyla üçüncü sırayı aldı. Türk sürücüler içerisinde en iyi zamanı 2.11:28 ile Anıl Özşeker elde etti.

Gökyüzü etabında teknik geçişler ağırlıktaydı

Üçüncü gün 41 kilometrelik Sky Race yarışında sporcular Ovacık Yaylasından start alarak, Kumluca ilçesine bağlı Gölcük ve Kuzca köylerindeki zorlu patika, dere ve kayalık zeminlerden geçerek tekrar Ovacık Yaylasında finişi ulaştılar. Zorluk seviyesi artırılmış gökyüzü etabında sporcular, teknik geçişlerin ağırlıkta olduğu ve enfes Toros Dağları manzarasına sahip parkurda ter döktüler. 41 kilometrelik "Sky Race" etabının kazananı 1 saat 36 dakika 6 saniyelik derecesiyle Güney Afrikalı Wade Young oldu. İspanyol Mario Roman, 1 saat 37 dakika 51 saniye ikinci sırayı alırken, 1.38:33 ile bir diğer Güney Afrikalı sürücü Travis Teasdale üçüncü oldu. Bu etapta Türk sporcular içerisinde en iyi dereceyi 2.04:59'luk zamanıyla Anıl Özşeker yaparken, kendisini Yunus Mor ve Kemal Deveci takip etti.

Dağ etabında zirveye ulaşanlar madalya kazandı

Yarışın son günü olan dördüncü günde sürücüler, 0 rakım deniz seviyesinden başlayıp 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıktılar. 63 kilometrelik Olympos Dağ Yarışında sporcular, çakıl plaj, dere yatakları, orman patikalarını geçerek zorlu kayalık parkuru tamamlayarak zirveye ulaşmaya çalıştılar. Dağ etabının favori isimlerinden İngiliz Graham Jarvis'in sakatlığından dolayı bu sene katılmadığı yarışlarda etabı İspanyol Mario Roman3.26:31'lik toplam zamanı ile kazandı. Yarış genel klasman lideri Güney Afrikalı Wade Young sadece 22 saniye farkla ikinciliği elde etti ve genel klasman lidrliğini koruyarak şampiyon oldu. Etapta Bulgar Teodor Kabakchiev üçüncü, Avusturyalı Michael Walker dördüncü, Güney Afrikalı Travis Teasdale beşinci, Birleşik Krallıktan Wiliam Hoare altıncı sıayı aldı. Bu sonuçların ardından 44 sporcunun mücadele ettiği Altın kategori genel klasmanında Güney Afrikalı Wade Young, 6 saat 46 dakika 08 saniyelik toplam zamanıyla şampiyonluğa uzandı. İspanyol Mario Roman 6 saat 48 dakika 26 saniye ile ikinci, Güney Afrikalı Travis Teasdale 7 saat 3 dakika 04 saniye ile üçüncülüğü elde etti. Genel klasmanda mücadele eden Türk sporculardan Anıl Özşeker, 6.02:12'lik zamanıyla 28., Yunus Mor 6.35:58 ile 40. ve Kemal Deveci 6.42:52 ile 43.sırayı aldı.

 

 

 

Gümüş ve Bronz kategorilerde de yarışıldı

Sea to Sky Enduro Motosiklet Yarışlarında 132 sürücünün katıldığı Gümüş kategoride birinciliği Birleşik Krallık'tan JoeDeakin 7 saat 14 dakika 40 saniyelik toplam zamanıyla kazandı. Fransa'dan Hugo Bernard 8.31:09 ile ikinci, Alman Timo Jungemann 9.51:57 ile üçüncü sırayı aldı. Türk sporcular arasında en iyi zamanı 10.10:23'lük toplam zamanıyla 10.olan Atilla Özkolacık yaptı. Toplam 114 sporcunun katıldığı Bronz kategoride ise birinciliği 10 saat 59 dakika 38 saniyelik toplam zamanıyla İskoç Robert Graham elde etti. Birleşik Krallık'tan Robert Parry 12.21:12 ile ikinci, Türk sürücü Kadirhan Kocabaş 12.53:45 ile üçüncü oldu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam