SON DAKİKA
reklam
reklam

Reklam dünyasının yıldızları

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2021, Cumartesi - 10:56   Okunma Sayısı: 64837
Türkiye’nin en prestijli reklam ve pazarlama çalışmalarının değerlendirildiği MediaCat Felis Ödülleri'nde dönüştüren pazarlama etkisi, film, entegre kampanyalar, marka deneyimi ve aktivasyon, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik, üretimde ustalık ve tasarım, veri Kullanımı, e-ticaret ve sosyal medya bölümlerinde yılın en başarılıları ödüllerini aldılar

MediaCat dergisi tarafından 2006 yılından bu yana düzenlenen Türkiye’nin prestijli reklam ve pazarlama çalışmalarının değerlendirildiği MediaCat Felis Ödülleri, bu yıl 4 bin 339 başvuru alarak rekora imza attı. Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü, Film Bölümü, Entegre Kampanyalar Bölümü, Marka Deneyimi ve Aktivasyon Bölümü, Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü, Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümü, Veri Kullanımı Bölümü ile yarışmaya bu yıl eklenen E-Ticaret ve Sosyal Medya Bölümlerinde ödüller, Zorlu PSM’de Simge Fıstıkoğlu sunuculuğunda düzenlenen gecede sahiplerini buldu. Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan, bu yıl organizasyonda yer alan 307 jüri üyesine MediaCat ve tüm sektör adına teşekkürlerini sundu. 16 yıldır Felis Ödülleri ile etkili yaratıcılığı ödüllendirdiklerini ifade eden Özkan, iki gün boyunca etkili yaratıcılığın yanı sıra azmi, çalışkanlığı ve iradeyi kutlamak için bir arada olacaklarını söyledi. Dijital ve Mobil, Markalı İçerik ve Eğlence, Medya, Out of Home, Basın ve Yayın, Radyo ve Audio, PR, Sağlık İletişimi Bölümleriyle birlikte Curious Felis'in kazananları ödüllerine düzenlenen törenle kavuştu. Simge Fıstıkoğlu sunuculuğunda Zorlu PSM'de düzenlenen gece, MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan'ın açılış konuşmasının ardından ödüllerin takdim edilmesiyle devam etti. Türkçe Alternatif rock müziğin MTV ödüllü öncü grubu maNga, ödül gecesi sonrasında verdiği konser ile misafirlere keyif dolu anlar yaşattı. Sahnede kendi şarkılarını seslendiren grup üyeleri eğlenceli halleriyle tüm misafirlere unutulmaz anlar yaşattı. Rock müzik sahnesine yön vermiş, ortak tutkulara sahip, iki arkadaş Koray Candemir ve Harun Tekin’in 2018 yılından beri beğeni ile takip edilen projesi “Şakalı Akustik”, ödül gecesi sonrasında misafirlere keyif dolu anlar yaşattı. Sahnede kendi şarkılarını, birbirlerinin şarkılarını ve sevdikleri diğer şarkıları seslendiren ikili, eğlenceli ve samimi halleriyle izleyenlere unutulmaz bir anı bıraktı.

Felis'de toplam yedi büyük ödül dağıtıldı

Felis Ödülleri 2021'in ikinci gecesinde toplam yedi Büyük Ödül dağıtıldı. A101 için hazırladığı Böyle Böyle Zengin Oluyorlar ile Concept Basın ve Yayın Bölümü'nde ödülün sahibi oldu. Ödülü genç oyuncu Sarp İkiler takdim etti. Reckitt/Finish için hazırladığı Çare Biziz ile Havas Turkey Medya Bölümü'nde ödülün sahibi olurken, ödülü başarılı oyuncu Engin Hepileri takdim etti. Unilever/Yumoş için hazırladığı Yumoş Bina ile Wunderman Thompson Turkey Out of Home Bölümü'nde ödülün sahibi olurken, ekibe ödülünü genç oyuncu Serkan Rutkay Ayıkoz takdim etti. Odeabank için hazırladığı Eşit Masallar ile Punch BBDO PR Bölümü'nde, sahibinden.com için hazırladığı Sahibinden Satıcı İletişimi Radyo - Tarihî Satışlar ile Rafineri Radyo Audio Bölümü'nde ödülün sahibi oldu. Ekibin ödülünü geceye hazırladığı özel bir video ile katılan, sevilen oyuncu Selen Seyven takdim etti.

Ödülleri birbirinden ünlü sanatçılar takdim etti

Bayer/Bepanthol için hazırladığı Eller Eller ile Circus Sağlık İletişimi Bölümü'nde Büyük Ödül'ün sahibi olurken, ödülü son dönemin dikkat çeken isimlerinden Su Bige Korucu Circus ekibine takdim etti. Yılın Reklam vereni unvanı Unilever'in oldu. Markanın ödülünü güzel ve yetenekli oyuncu Bade İşçil takdim etti. Yılın Markası unvanını ise Finish aldı. Ödülü ise reklam filminin sevimli çocuk oyuncusu Çınar Babiz takdim etti. Babiz’in ödül konuşması misafirlerin övgülerini topladı. Yılın Medya Ajansı Mediacom olurken, ödülü son dönemin yükselen oyuncularından Yasemin Yazıcı takdim etti. Yazıcı, gece boyunca güzelliği ve sempatikliği ile salondakileri büyüledi. Yılın PR Ajansı ise Excel İletişim oldu. Ekibe ödülünü deneyimli oyuncu Makbule Meyzinoğlu takdim etti. Bu yıl Felis Ödülleri'nde Yılın Bağımsız Ajansı unvanını alan Rafineri aynı zamanda Yılın Yaratıcı Ajansı da seçildi. Ekibin ödülü deneyimli oyuncu Ali Pınar tarafından takdim edildi.

Curious Felis'te ödüller ilk kez dağıtıldı

Strateji disiplininin önemini vurgulamak ve etkisini kanıtlamış kampanyaların arkasındaki yaratıcı stratejileri ve stratejistleri ödüllendirmek amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Curious Felis’te 16 çalışma ödüllendirildi. Curious Felis Büyük Ödülü'nün sahibi Finish için hayata geçirdiği Yarının Suyunu Kurtarmak ile Havas Turkey oldu. Havas ekibine ödülünü ünlü ve sevilen oyuncu Kıvanç Kasabalı gece için özel olarak hazırladığı video ile takdim etti. Havas Turkey’in Yılın Strateji Ekibi Ödülü'nü aldığı Curious Felis'te bu yıl aramızdan ayrılan Koray Serin anısına verilen Jüri Özel Ödülü ise The Others Brand Experience Agency'nin oldu.

AKUT ilk sosyal medya ödülünü alarak tarihe geçti

Performans odaklı Yeni Nesil Kreatif Ajans Digivega’nın, AKUT Arama Kurtarma Derneği için hayata geçirdiği #BirIşıkVar isimli kampanyası 16. Felis Ödülleri’nde Başarı Ödülü kazandı. Digivega, sosyal medya iletişimi ve kreatif süreçlerini yürüttüğü AKUT Arama Kurtarma Derneği için 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. Yılında başlattığı Bir Işık Var isimli dijital projesiyle 16. Felis Ödülleri’nde Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik bölümünde başarı ödülüne layık görüldü. Melek Mosso ve No.1(Can Bozok)’in sevilen şarkısı ‘Hiç Işık Yok, Farkındayım’ı, “tüm tedbirleri aldığımızda bir ışık var!“ cümleleriyle deprem bilincine dikkat çekmek için uyarlayan ve deprem bilincine dikkat çekmek için herkesi kırmızı giymeye davet eden kampanya, AKUT’un da ilk sosyal medya ödülü olarak tarihe geçti. Sektörde 10 yılı aşkın süredir tecrübesi olan, ulusal ve uluslararası birçok markaya hizmet veren Digivega, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanında böyle bir kampanyaya imza atmış olmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi. Simge Fıstıkoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen ödül töreninde, böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmenin mutluluğunu Digivega ekibi hep birlikte kutladı.

Ödül gecesine Eda Ece damgasını vurdu

Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Büyük Ödülü Unilever/Elidor için hazırladığı #DedimOlabilir ile Medina Turgul DDB’nin olurken, ekibin ödülünü gece için hazırladığı özel bir video ile katılan, son dönemin dikkat çeken oyuncularından Leyla Feray takdim etti. Sevan Bıçakçı Mücevher Tasarım için hazırlanan Shaping Dreams into Art ile Jaguar Projects Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümü Büyük Ödülü’nü ise son yılların rating rekorları kıran dizisinde yer alan başarılı oyuncu Eda Ece takdim etti. Ece, gece boyunca güzelliği ve sempatikliği ile salondakileri büyüledi. 4129Grey de Mastercard Türkiye için hayata geçirilen Umudu Hesaplamak ile Veri Kullanımı Bölümü’nde Büyük Ödülü Aylin Engör tarafından takdim edildi. Felis Ödülleri 2021’de Yılın Bağımsız Ajansı Rafineri, ödülünü Fırat Doğruloğlu‘nun elinden alırken, Yılın Prodüksiyon Ajansı ise Depo Film oldu. Depo Film ekibi ödüllerini gece video ile katılan sevilen oyuncu Sedef Avcı takdim etti. Üretimde Ustalık ve Tasarım Bölümü jürilerinin seçimiyle Sektöre Katkı Ödülü Ömer Ahunbay’ın oldu.

Sandoz iki ödülle birden döndü

Sağlık sektöründe eşdeğer ve biyobenzer ilaç alanında lider şirketlerden Sandoz Türkiye, MediaCat dergisi tarafından 2006 yılından bu yana düzenlenen Türkiye’nin prestijli reklam ve pazarlama çalışmalarının değerlendirildiği MediaCat Felis Ödülleri’nde 2 ödüle layık görüldü. Organ nakli alanında gerçekleştirilen ilk podcast serisi olma özelliği taşıyan “Radioport” projesiyle En İyi Medikal-Pazarlama kategorisinde 1.lik, En İyi Eğitim ve Bilgilendirme Projesi kategorisinde ise başarı ödülü almaya hak kazandı. 16’ncısı düzenlenen Felis Ödülleri’nde Sandoz Türkiye’ye ödül getiren “Radioport” projesi 2021 yılının Temmuz ayında hayata geçirildi. Türkiye genelinde organ naklinde uzman birbirinden değerli nefrolog ve genel cerrahın daha iyi bir tedavi ve hastalık yönetimi için deneyimlerini aktardığı podcast serisi, aynı zamanda organ nakil merkezleriyle Sandoz Türkiye arasında uzun dönemli stratejik ortaklık kurulmasına da katkı sağladı. Organ nakli alanında bilgiye ulaşmayı yaratıcı bir yolla deneyimleme imkanı sağlayan projeyi, organ nakil merkezleri de destekliyor. Önümüzdeki yıl yepyeni konuşmacılar ve içeriklerle podcast serisinin devam bölümlerinin hazırlanması planlanıyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER, UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam