SON DAKİKA
reklam
reklam

Projeler değer katıyor

Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2022, Çarşamba - 12:35   Okunma Sayısı: 60615
Hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri projesiyle gençleri hayallerinin peşinden koşmaları için cesaretlendirmeye devam ediyor

Ülkemizin önde gelen firmaları gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle genlere değer katmaya devam ediyorlar. Eti, ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ projesiyle gençleri hayallerinin peşinden koşmaları için cesaretlendirmeye devam ediyor. Gençleri hayallerinin peşinden koşmaya teşvik eden Eti, projenin üçüncü senesinde bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında hedefleri olan azimli gençlere desteğini sürdürüyor. Tam 26 yıldır ülkemizin sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde yaşayan ilköğretim çağı çocuklarını nitelikli eğitim desteği ile buluşturmak için faaliyetlerini sürdüren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), dünyadaki dezavantajlı grupların elektrik ihtiyacına yönelik çalışmalar yapan ve sürdürülebilir çözümler üreten Nexans Vakfı (Nexans Foundation) desteği ile çocukları “Eğlenceli Elektrik” projesi ile buluşturmayı planlıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sabancı Gönüllüleri’nin yanı sıra medya ve kamuoyunun önde gelen birçok isminin destek verdiği proje, zengin içeriği, kariyer destek programları ve kişisel gelişim eğitimleriyle gençlerin geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyor. 

Projeye kabul edilen gençlere destek sağlanacak

Eti, ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ projesiyle gençleri hayallerinin peşinden koşmaları için cesaretlendirmeye devam ediyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen proje, Wyndham Grand İstanbul’da sanatçı Yetkin Dikinciler ve eski milli voleybolcu Neslihan Demir’in katılımıyla tanıtıldı. Yapılan basın toplantısında bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında bu yıl desteklenecek 16 genç açıklandı. Projeye kabul edilen gençlere mentorluk ve hibe desteği sağlanacak. Gıda sektörünün öncü ve lider kuruluşu Eti, yürüttüğü uzun soluklu sosyal sorumluluk projeleriyle toplum ve çevre için sürdürülebilir değer yaratmaya devam ediyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen ‘Sen Gençsin, Güç Sensin’ projesi ile gençleri hayallerinin peşinden koşmaya teşvik eden Eti, projenin üçüncü senesinde bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında hedefleri olan azimli gençlere desteğini sürdürüyor.Projeye katılmaya hak kazanan gençlerin ve projelerinin kamuoyuna tanıtıldığı basın toplantısı Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, TOG Kurucu Üyesi İbrahim Betil, İTÜ ARI Teknokent Girişimcilik, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, sanatçı Yetkin Dikinciler ve eski milli voleybolcu Neslihan Demir’in katılımıyla gerçekleşti. Projeye bu yıl kabul edilen 16 gence mentorluk ve hibe sağlanarak hedeflerine ulaşmaları desteklenecek.

Geleceğin sanatçıları bugünden yetişiyor!

Sanatçı Yetkin Dikinciler, toplantıda yaptığı konuşmada şu değerlendirmede bulundu; “Sen Gençsin, Güç Sensin projesi adı üzerinde gençliğin sahip olduğu gücü öne çıkaran, onlara ilham veren ve diğer gençlere ilham olmalarına fırsat tanıyan önemli bir proje. Bu sebeple böyle bir projeyi birlikte gerçekleştirdikleri için Eti ve TOG’u tebrik etmek istiyorum. Sanat farklı disiplinlerde, farklı zenginliklere sahip bir konu. Sen Gençsin, Güç Sensin projesinde kültür sanat alanındaki seçilen gençler de bunun canlı bir kanıtı. Şırnak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde okuyan ve Şırnak’ta sanat atölyesi açma hayalleri taşıyan Sevcan, çizgi roman ve hikayelerin topluca okunarak paylaşıldığı ve yaratıcılarına gelir elde eden bir web sitesi girişimini ortaya koyan Yağmur, dijital sanatlara ve NFT’ye gönül vermiş ve hatta bu uğurda dijital sanatçıları bir araya toplamayı hedefleyen Kerem ve dijital ortam performans sanatlarını ışıklandırma ve sahne tasarımıyla birleştirmek isteyen Ziya, bahsettiğim mozaiğin parçalarını oluşturuyor. Beni heyecanlandıran bir mentorluk deneyimi olacağını söyleyebilirim. Geleceğin sanatçılarını bugünden tanımak ve gelişim yolculuklarına şahit olmak benim için çok keyifli olacak.”

Sporun engel tanımadığına tanıklık etmek heyecan verici!

Eski milli voleybolcu Neslihan Demir ise; “Sen Gençsin, Güç Sensin projesi farklı kategorilerdeki gençlere destek vermesi ve onların gelişimlerine destek olması açısından çok kıymetli bir proje. Spor, küçük yaşlarda başlayan ve büyük emek gerektiren, insana hem gurur veren ama bir o kadar da kendinizi dalınıza adamanızı gerektiren bir alan. Sporu profesyonel olarak yapmaksa bambaşka dinamiklerin bir araya gelmesi demek. Bir yandan yoğun antrenmanlar yapıp bir yandan spor kariyerinizin gidişatına yön vermek; dikkat, sabır ve uzmanlık istiyor. Kariyerim boyunca yerel takım, ulusal takım, milli takım ve yurtdışı takımlarında çalışma fırsatı buldum. Bu deneyimlerim sırasında öğrendiklerimi Sen Gençsin, Güç Sensin projesiyle seçilmiş gençlere aktaracak olmak benim için zevk. Spor kategorisinde tüm engelleri aşarak tekerlekli sandalye basketbol takımında milli olan Mevlüt, lise son sınıf öğrencisi olmasına rağmen gözünü Enduro dağ bisikleti kategorisinde milli takım oyuncusu olmaya dikmiş olan Bahadır, tam iki kez kanseri şah mat etmiş, görme engelliler arasında satrançta Türkiye ikinciliği olan Büşra ve yüzde 79 engelli olmasına hiç aldırış etmeden bir yandan paralimpik yüzme dalında dereceler alan bir yandan da spor yöneticiliği eğitimlerini tamamlayan Emine var. Onların spor hayatlarına ve profesyonelliklerine rehberlik etmek çok heyecanlı olacak benim için” dedi.

Çocuklar “Eğlenceli Elektrik” projesi ile buluşuyor

Tam 26 yıldır ülkemizin sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde yaşayan ilköğretim çağı çocuklarını nitelikli eğitim desteği ile buluşturmak için faaliyetlerini sürdüren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), dünyadaki dezavantajlı grupların elektrik ihtiyacına yönelik çalışmalar yapan ve sürdürülebilir çözümler üreten Nexans Vakfı (Nexans Foundation) desteği ile çocukları “Eğlenceli Elektrik” projesi ile buluşturmayı planlıyor. Nexans Vakfı desteği ile hayata geçecek olan “Fun Electiricty” (Eğlenceli Elektrik) Projesi ile 8-14 yaş aralığındaki çocuklar için eğlenceli videolar, oyunlar, simülasyonlar ve blog yazılarından oluşacak ve eğlenceli bir şekilde çocuklara elektrik enerjisi hakkında bilgi verecek bir web sitesi tasarlanıyor. TEGV tarafından tasarlanan site, öğretmenler ve aileler tarafından da ziyarete açık olarak İngilizce ve Türkçe dil seçenekleri ile kullanıcıları ile buluşacak. Ziyaretçilerin hem güvenli elektrik ve elektrik enerjisini verimli kullanma konusunda farkındalığı artırmak hem de eğlenerek öğretmek üzerine kurgulanan sitenin yıl sonuna kadar tamamlanması, Ocak ayından itibaren ise ziyaretçilere açılması planlanıyor. Yeni elektrifikasyon dünyasını daha güvenli, sürdürülebilir, yenilenebilir, karbondan arındırılmış ve herkes için erişilebilir hale getirme vizyonuyla çalışan ve 38 ülkede yaklaşık 25 bin kişiyi istihdam eden Nexans Grubu, dünya genelinde dezavantajlı toplulukların enerjiye adil erişimi için sürdürülebilir girişimleri destekleyen bir vakıf kuran ilk kablo üreticisidir. TEGV, farklı projeleri ile hali hazırda 38 ülkede 1.900.000’den fazla insana dokunan Nexans Vakfı’ndan geçtiğimiz yıl sağladığı kaynak ile “Denizli Deliktaş Öğrenim Birimini” çocuk dostu yeni mekânına taşımıştı, bu proje ile ise ilk 3 ayda 3500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Yarın Bizim Projesi’nde ikinci dönem başladı

Proje bu yıl “Sorumlu Gençlik” odağıyla gençlerin hem kendilerine hem yaşadıkları topluma ilişkin farkındalığını artırmayı hedefliyor. Sabancı Topluluğu’nun pandemi sürecinin gerçek kahramanları olan sağlık çalışanlarının üniversiteye hazırlanan çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak, onları yaşama ve kariyer sürecine hazırlamak amacıyla ilk kez geçtiğimiz dönem hayata geçirdiği “YarınBizim” projesinin ikinci dönemi başladı. 500 mentor, 500 mentiye yol arkadaşlığı edecek. Ailesinden en az biri sağlık çalışanı olan ve üniversite sınavına hazırlanan gençlerin akademik ve kişisel gelişimlerinin yanı sıra iyi bir gelecek kariyeri hazırlamalarına destek olan Yarınbizim projesinin bu yılki odağında ise “Sorumlu Gençlik” var. Sabancı Gönüllüleri’nin desteği ve Sabancı Topluluğu’nun gönüllülük vizyonuyla hayata geçirilen projede bu yıl 500 genç, 2022 üniversite sınav tarihine kadar çeşitli programlara katılarak eğitim ve kariyer desteği alacak. Gönüllülüğün gücünden ilham alarak tasarlanan “mentorluk paydaşlığı” kapsamında her bir gencin gelecek hayaline uygun olarak atanan 500 mentor ise, bilgi birikimleri ve ilham veren hikayeleriyle gençlere rol model olacak. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam