SON DAKİKA
reklam
reklam

TİKA’nın desteği ile Gürcistan’da organ nakli gelişimi alanında ilk adım atıldı

Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2022, Cuma - 23:18   Okunma Sayısı: 106756
Gürcistan'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından "Organ Bağışı ve Nakil Hizmetlerinin Güçlendirilmesi-Yoğun Bakım Eğitimi" projesinin açılışı yapıldı.

Başkent Tiflis'teki Yüksek Bilimsel Teknolojiler Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Gürcistan'ın İşgal Edilmiş Bölgelerdeki Yerinden Edilmiş İnsanlar, Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakan Yardımcısı Tamar Gabunia, Transplantoloji Uzmanlar Birliği Başkanı Gia Tomadze, Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Prof. Dr. Eyüp Kahveci, Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran ve TİKA Koordinatörü Tuba Özütok katıldı.

Yazgan, açılış konuşmasında böylesi bir etkinliğe katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek başta TİKA olmak üzere eğitim projesinin gerçekleştirilmesine yer alan tüm taraflara teşekkür etti.

İnsanların sağlığı ve yaşamının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Yazgan, Türkiye'nin organ nakli alanında elde ettiği tecrübelerin Gürcü tarafıyla paylaşılmasının önemini vurguladı.

Özütok ise TİKA Tiflis Program Koordinatörlüğünün 1994'ten bu yana Gürcistan’da birçok alanda faaliyetleri gerçekleştirdiğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"TİKA için en önemli konulardan bir tanesi de insan hayatına yapılan etkidir. Bu sebeple de hayatta hiçbir şeyin yerine tutmayacak olan sağlık ile ilgili her türlü faaliyete önem vermektedir."

Türkiye ile Gürcistan'ın iki dost ülke olduğunu kaydeden Özütok, ülkeler arasındaki ilişkiler ve iş birliğinin diğer alanlarda olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da gelişmeye ve güçlenmeye devam edeceğine inandığını aktardı.

AA muhabirine konuşan Gabunia ise açılışı bugün yapılan projenin Gürcistan sağlık sektörü için önemli olduğunu belirterek, söz konusu proje kapsamında Türk ve Gürcü uzmanların birbirleri ile tecrübe paylaşacaklarını söyledi.

Gabunia, 2021'de Gürcistan ile Türkiye arasında TİKA'nın desteği ile Organ Bağışı ve Nakil Hizmetleri alanında bir memorandumun imzalandığını belirterek "Geçen yıl imzalanan memorandumun başlatılması sön derece önemlidir." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam