SON DAKİKA
reklam
reklam

19 Mayıs Haftası Kartal’da Beş Güne Yayılarak Kutlandı

Eklenme Tarihi: 25 Mayıs 2022, Çarşamba - 22:16   Okunma Sayısı: 66013
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün Samsun`a çıkışının 103. yıl dönümü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İstanbul’un Kartal ilçesinde beş güne yayılarak çeşitli etkinliklerle, yoğun bir katılım ve büyük bir coşku ile kutlandı. Kartal Meydanı’nda 19 Mayıs akşamı Emre Aydın 20 Mayıs aksamında ise Sertab Erener sahne aldılar.

Gençler spora adım atarak Kartal’a hareket kattılar

İlçede, Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Spora Adım At, Kartal’a Hareket Kat” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliklerin ilk günü şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliklere Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, Başkan Danışmanları, Kartal’daki kamu ve özel eğitim kurumları, spor kulüpleri ve vatandaşlar katılım sağladı.  16-17-18 Mayıs tarihleri arasında Kartal Meydanı’nda kurulan özel alanda plaj voleybolu, basketbol, ayak tenisi, savunma sporları gösterileri ve çeşitli simülasyon etkinlikleri yapıldı. Etkinlik alanını ziyaret eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, okul takımlarının maçlarını izleyerek gençlere başarılar diledi.

 

Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve bu özel günü Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs fener alayı ve kortej yürüyüşüyle kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programının ilk durağı Kartal Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı oldu. Kamu kuruluşlarının, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların anıta çelenk bıraktığı törene katılım yoğun olurken, genciyle yaşlısıyla çok sayıda Kartallı, sabahın ilk saatlerinde Atatürk Anıtı önünde hazır bulundu. Törende Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Gençlik Spor İlçe Müdürü Mahmut Serkan Sağbili, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ertekinoğlu ve siyasi parti ilçe başkanları anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona eren törenlerin ardından bir kutlama da Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Programda Başkan Gökhan Yüksel, Albay Timur Diler, Kartal Gençlik Spor İlçe Müdürü Mahmut Serkan Sağbili, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Ertekinoğlu’nun katılım sağladığı etkinliklerde öğrenciler, halk oyunlarından karateye kadar birbirinden güzel gösteriler sundu.

SAMDEF’lı kadınlar korteji Zeybek oynayarak karşıladı

Havanın kararmaya başladığı saatlerde Kartallıların ikinci buluşma noktası Milli Mücadele Kahramanı Kartallı Kazım’ın adının verildiği meydandı. İlçenin tüm mahallelerinden vatandaşlar, ellerinde fenerler, meşaleler, Türk Bayrakları ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarıyla Kartallı Kazım Meydanı’nda bir araya geldi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel eşi Sibel Doğan Yüksel ile yürüyüşe katılırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Parti Meclisi Üyeleri; Semra Dinçer, Ali Rıza Erbay, Nevaf Bilek, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan ve Yardımcısı Hatip Durmaz, CHP Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah fener alayına eşlik edenler arasındaydılar.

Başkan Gökhan Yüksel ile birlikte yürüyüşe başlayan Kartallılar, Kızılay Bulvarı boyunca adeta sel olup aktı. Kartal Meydanı’na kadar süren yürüyüş boyunca binlerce kişi hep bir ağızdan marşlar söyleyerek bayram coşkusunu doyasıya yaşarken, Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu (SAMDEF) üyesi kadınlar, yürüyüş kortejini Zeybek oynayarak karşıladı. Oyun sonunda Federasyon Başkanı Metin Şenel, Başkan Gökhan Yüksel’e Türk Bayrağı ve Kalpak hediye etti.

Sanatçı Emre Aydın Kartal’da coşku dolu konser verdi

Gün boyunca Kartal’da düzenlenen etkinliklerin finali, Kartal Meydanı’nda yapıldı. Alanda hazır bekleyenlere fener alayı ile birlikte gelen kalabalık da eklenince Kartal Meydanı tarihi anlarından birine ev sahipliği yaptı. Kadir Çetin’in DJ performansı ve Serhat Erdem’in konseriyle başlayan akşam etkinliği, sanatçı Emre Aydın’ın konseriyle doruğa ulaştı. Ünlü sanatçı Hoşçakal’dan Afili Yalnızlık’a, Belki Bir Gün Özlersin’den Soğuk Odalar’a kadar en sevilen şarkılarını bu kez Kartallılar için söyledi.

Konserde sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Emre Aydın’a ve konseri dinlemeye gelen kalabalığa teşekkür edip, sanatçıya plaket takdiminde bulunarak şu ifadeleri kullandı ;

 “Çok güzel görünüyorsun Kartal! Sevgili komşularım, değerli genç kardeşlerim. Biraz evvel 19 Mayıs ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşı olan Kartallı Kazım Meydanı’ndan Ata’mızın huzuruna doğru binlerce komşumuzla yürüyüş yaptık. 19 Mayıs ruhu başka. Mücadelenin ve Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç günü. O günkü koşullar ve imkânsızlıklar içerisinde sarı saçlı, mavi gözlü dev Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları inandılar. Biz gençler de 19 Mayıs ruhunu en iyi şekilde anlayıp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içtik!”

19 Mayıs kutlamaları 20 Mayıs akşamı  Sertab Erener konseriyle zirveye ulaştı

Kartal’da birbirinden farklı etkinlikler ile 5 gündür devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, Sertab Erener konseri ile zirveye ulaştı. Gecede binlerce Kartallı, ünlü sanatçının sevilen şarkılarıyla unutulmaz anlar yaşadı.

Kartal Meydanı’nda, sadece Kartallılar’ın değil, İstanbul’un her noktasından binlerce insanın katıldığı organizasyona; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve eşi Sibel Doğan Yüksel, Kartal Belediyesi Meclis Başkanvekili Özlem Bulut, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, çok sayıda Meclis Üyesi ve birim müdürü katıldı.

Konser saatinin gelmesi ile beraber, ünlü sanatçı Sertab Erener, binlerce insanın alkışları eşliğinde sahneye çıktı. Sanatçı, yaklaşık 1 buçuk saat süren konser boyunca; ‘Zor Kadın’, ‘Bir Çaresi Bulunur’, ‘Bu Böyle’ gibi sevilen şarkılarını Kartallılar için seslendirdi. Şarkılara hep bir ağızdan doyasıya eşlik eden vatandaşlar Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise unutulmaz bir gece yaşadı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “Evet, şarkıdaki gibi bir çaresi bulunacak. Çünkü gençler gümbür gümbür geliyor.”

Konser sonunda, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ünlü sanatçı Sertab Erener’e bir teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Başkan Gökhan Yüksel, konuşmasında ‘Bir Çaresi Bulunur’ şarkısına değinerek; “Bir çaresi bulunur elbet şarkısını dinledik. Evet, şarkıdaki gibi bir çaresi bulunacak. Çünkü gençler gümbür gümbür geliyor. Kıymetli sanatçımıza ve bizleri yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.” 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam