SON DAKİKA
reklam
reklam

Sezonu seçkin eserlerle tamamladılar

Eklenme Tarihi: 1 Temmuz 2022, Cuma - 11:04   Okunma Sayısı: 52118
İstanbul’un Ataşehir ilçesinde Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan Türk Sanat Müziği kursuna katılan 33 kursiyer, Şef Berk Özçam'ın yönetiminde Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün yıl sonu konseriyle birbirinden seçkin eserleri seslendirdiler.

Halk müziğinin sevilen ismi Bedri Ayseli konserin onur konuğu olarak sahne aldı

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nde açılan Türk Sanat Müziği kursuna katılan 33 kursiyer, Şef Berk Özçam'ın yönetiminde Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün yıl sonu konseriyle birbirinden seçkin eserleri seslendirdiler. İstanbul Dent Estetik Ağız ve Diş Polikliniği'nin sponsorluğunda gerçekleşen Ataşehir İlçe Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği korosunun "Geçmişten Günümüze Müziğimiz Konseri" çok sayıda davetlinin yanı sıra sürpriz katılımcılara da ev sahipliği yaptı. Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Şube Müdürleri Abdurrahman Şenyüz, Naci Cengiz'in yanısıra kurum müdürleri katılırken, konsere onur konuğu olarak Ses sanatçısı, besteci, diş hekimi, sinema oyuncusu, anı yazarı Bedri Ayseli ile Diş Hekimi ve Diş Hekimi Ahmet Önal katıldılar. Koro ilk yarıda; ‘’Gelse O Şuh Meclise Nâz ü Tegâfül Eylese ‘’ ,‘’ Yine Bir Gül Nihâl ‘’ , ‘’ Belki Bir Sabah Gelecek Lâkin Vakit Geçmiş Olacak’’, ‘’Sevmekten Kim Usanır, Tadına Doyum Olmaz'', ‘’Gitmesin Gözlerinden Pırıl Pırıl Arzular ‘’, ‘’Ben Küskünüm Feleğe,Düştüm Bitmez Çileye‘’, ‘’ Yana Yana Kül Oldum’’, ‘’ Darıldın mı Gülüm Bana’’, ‘’ Niçin Baktın Bana Öyle‘’,'' Gurbet O Kadar Acı ki’’ , ‘’Kumruları Dinledim Susuverdiler’’, ‘’ Kasımpaşa Kıyıları Tersane’’, “Gemim Gidiyor Baştan’’ eserlerini seslendirdi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, "Bu anlamlı etkinliğe katılımlarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Sanata değer verip, gelmeniz gerçek çok anlamlı. Gerçekten çok başarılı çalışmalara imza atan bir kurumumuz. Yakın zamanda da bir serginin yanı sıra onun öncesinde yine değerli bir sanatçımızın katılımıyla gene bir konser düzenlediler.”

Konuk sanatçı olarak konsere katılan ve halk müziğimizin sevilen simalarından emekli devlet sanatçısı - diş hekimi Bedri Ayseli birbirinden seçkin eserleri seslendirdi. İstanbul Dent Estetik Ağız ve Diş Polikliniği kurucusu Diş Hekimi Ahmet Önal'da Bedri Ayseli'ye son eserlerinde eşlik etti. Ayseli ile Diş Hekimi Ahmet Önal'ın mini konseri sonrasında bir konuşma yapan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, "Bu anlamlı etkinliğe katılımlarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Sanata değer verip, gelmeniz gerçek çok anlamlı.Bu gecenin düzenlenmesinde emeği halk eğitim müdürlüğümüzü de tebrik ediyorum. Gerçekten çok başarılı çalışmalara imza atan bir kurumumuz. Yakın zamanda da bir serginin yanısıra onun öncesinde yine değerli bir sanatçımızın katılımıyla gene bir konser düzenlediler. Emeği geçen herkesi kutluyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Kaymakam Ertaş, Bedri Ayseli'ye teşekkür plaketi takdim etti.

Konserin ikinci yarısında ise; Koro şefi ve sanat müziği ses sanatçısı da olan Berk Özçam, TSM dinletisinde bulundu. Şef Berk Özçam'ın ardından korodakiler; ‘’Ne Dert Kalır Ne Hüzün ‘’, ''Ağlamakla İnlemekle’’, ‘’Ben Aşkı İlk Defa Sende Tanıdım ‘’, ‘’Aşkım Bahardı‘’, ‘’Enginde Yavaş Yavaş’’, ‘’Aşkı Seninle Tattı Hicrânla Yandı Gönül”, “Yollarına Gül Döktüm Gelirde Geçer Diye’’, Söyleyemem Derdimi Kimseye’’, ‘’ Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler ’’, “Benim Yârim Gelişinden Bellidir’’, ‘’Gözyaşımda Saklısın Ağlayamam Ben’’, ‘’ Entarisi Ala Benziyor" eserlerini seslendirdiler.

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz “Sanatın her zaman destekçisi olmayı sürdüreceğiz. “

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz, halk eğitim müdürlüğü bünyesinde açılan Türk Sanat Müziği kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin vermiş oldukları konser için çok mutlu olduğunu belirterek; Başta Şef Berközçam olmak üzere, programın sunumunu üstlenen Ayşegül Şen'e, Orkestra heyetine ve kursiyerler ile halk eğitim müdürlüğü personeline teşekkür ve tebrik ederek Halk Eğitim Müdürlüğü olarak sanatın her zaman destekçisi olacaklarını belirterek, emeği geçenlere plaket takdim etti.

Konser plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. Ayrıca kurumun resmi sosyal medya hesaplarından da konser canlı olarak yayınlandı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam