SON DAKİKA
reklam
reklam

Onlara her yer yol

Eklenme Tarihi: 14 Ağustos 2022, Pazar - 22:28   Okunma Sayısı: 66780
Otomobil tutkunlarının en çok sevdiği aktivitelerden birisi olan offroad, yol dışına taşan heyecanı ile sınırları zorluyor. Otomobil Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Türkiye Offroad Şampiyonası’nda ise yüzlerce offroad tutkunu kupayı almak için dağ parkurlarında mücadele veriyor.

Otomobil sporlarının en zorlu disiplinlerinden birisi olan Offroad yarışları her yıl yüzlerce hız tutkununu peşinden sürüklüyor. Ralli, pist, tırmanma, rallikros ya da karting gibi belli bir yolda yapılmayan offroad yarışları için 'Yol dışına taşan heyecan'' ifade kullanılıyor. Otomobil tutkunlarının en çok sevdiği aktivitelerden birisi olan offroad, yol dışına taşan heyecanı ile sınırları zorluyor. Otomobil Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen Türkiye Offroad Şampiyonası’nda ise yüzlerce offroad tutkunu kupayı almak için dağ parkurlarında mücadele veriyor. Offroad yarışlarında otomobiller motor hacimlerine göre sınıflandırılıyorlar. Genellikle dağlık alanda, kimi zaman çamurda, kimi zaman kumda yapılan mücadeleler, adrenalinin hat safhaya ulaştığı mücadelelere sahne oluyor.

 

Kulakkaya'da nefes kesen yarış

 

2022 Karadeniz Offroad Kupası açılış yarışı Giresun Offroad Kulübü tarafından Kulakkaya yaylasında düzenlendi. 12 ilden yarışmacıların kıyasıya rekabeti seyircileri coştururken Karadeniz doğasının hoyrat yapısında bulutların üstünde çam ormanları arasında yarışan sporcular, seyircilere adrenalin dolu anlar izlettiler. 2023 Türkiye Offroad Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için hazırlanan organizasyona Giresun Kulakkaya yaylasının eşsiz doğası damgasını vurdu. Kulakkaya yaylasının eşsiz güzellikleri arasında gerçekleşen yarışmada Sınıf 2 birinciliğini Bayram Topal-Hatice Hilal Özdemir ikilisi, Sınıf 3 birinciliğini Atakan Keskin-Duygu Yılmaz Keskin ile Engin Öztürk-Mehmet Özdemir ekipleri paylaşırken, Sınıf 4 birinciliğini Fatih Solmaz-Murat Solmaz kazandı. Yarışmanın genel klasman üçüncüsü Atakan Keskin-Duygu Yılmaz Keskin olurken, ikinciliği Engin Öztürk-Mehmet Özdemir ve genel klasman birinciliğini de Fatih Solmaz-Murat Solmaz kazandılar. 2022 Karadeniz Offroad Kupası 27-28 Ağustos tarihlerinde Gezenbilir Offroad Kulübü tarafından Ordu’da düzenlenecek olan 2. ayak yarışı ile devam edecek.

 

Akdeniz kupası da start aldı

 

Kadirli Offroad Kulübü (KADOFF) tarafından Kadirli Kaymakamlığı ve Kadirli Belediyesi destekleriyle düzenlenen 2022 Akdeniz Offroad Kupası ilk ayağı, Osmaniye Kadirli’de gerçekleştirildi. Havanın güzel olmasını avantaj bilen Kadirli halkı yarışa yoğun ilgi gösterirken, gün sonuna kadar yarışa destek verdiler. Çağdaş Bağdatlı- Ulaş Özden ekibinin genel klasman ve Sınıf 4 birincisi olarak tamamladıkları yarışta, Sınıf 3 birinciliğini Mustafa Gül – Serhat Dursun Akdemir, Sınıf 2 birinciliğini Haceli Şam-Ebubekir Uysal ve Sınıf 1 birinciliğini de Tercan Kısa-İlker Kısa kazandılar. 2022 Akdeniz Offroad Kupası ikinci yarışı, 04-05 Haziran tarihlerinde kısa adı OSDOFF olan Osmaniye Doğa Sporları ve Offroad Kulübü tarafından Osmaniye’de düzenlenecek.

 

Bir Türk firması yarışlara destek veriyor

 

2020 senesinden itibaren Petlas firması Türkiye Offroad Şampiyonası’na isim sponsoru olarak destek veriyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından gerçekleştirilen ve Mayıs-Kasım ayları arasında, Antalya, Sinop, Ankara, Denizli, Sakarya, Karabük ve Kahramanmaraş illerinde düzenlenen yarışlara yüzlerce genç yarışmak için, on binlerce genç ise izlemek için akın ediyor.
AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren, ülkemiz lastik sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli lider kuruluşu PETLAS, sektöre damga vuran yatırımlarının yanı sıra, sorumlu marka kimliğiyle spora ve toplumsal gelişime destek çalışmalarını da sürdürüyor.

 

Farklı doğa ve arazi koşulları ile mücadele

 

Türkiye’nin yanı sıra, 110’dan fazla ülkeye ihracat yapan PETLAS’ın, 80 farklı desen ve 2 bin 500 farklı ebatta üstün nitelikli lastikleri, yerli sermaye, yerli teknoloji, yerli Ar-Ge ve mühendislik, yerli iş gücü ile ürettiğini ifade eden PETLAS Satış Direktörü Ahmet Candemir “Sporcuların birbirleri ile olduğu kadar, farklı doğa ve arazi koşulları ile de mücadele ettiği offroad sporunun içerisinde yer almak, bize heyecan veriyor. Türkiye’de lideri olduğumuz Ar-Ge çalışmalarımızın ilham kaynağı, ülkemizin zorlu arazi, yol ve doğa koşullarıdır. Ar-Ge gücümüzle geçtiğimiz yıl start verdiğimiz PETLAS Motorsport departmanımız ve yarış lastiği geliştirme programımız kapsamında, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) farklı iş birliği çalışmaları yaptık. Şimdi bu iş birliklerini, bir adım daha ileri taşımaktan, PETLAS 2022 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ismimizle anılacak olmasından gurur duyuyoruz” dedi.

 

İş birliğimiz büyüyerek gelişiyor

 

Türkiye’nin markası PETLAS’ın, ülkemizde otomobil sporlarının önemli destekçileri arasında yer aldığını ifade eden TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı ''PETLAS ile TOSFED Yıldızını Arıyor projesi çerçevesinde başlayan ve ralli lastikleri geliştirilmesi ile devam eden işbirliğimizin, Türkiye Offroad Şampiyonası isim sponsorluğu ile büyüyerek gelişmesi bizleri oldukça mutlu etti. Yerli ve milli lastik markamız PETLAS’ın, çok kısa bir süre içinde yurt içinde ve yurt dışında global markalar ile rekabet eder seviyeye geldiğini görmek için TOSFED olarak tüm imkanlarımızı kullanacağız. Bu işbirliğinden dolayı başta Abdulkadir Özcan A.Ş. yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

 

Offroad 4. ayak nefes kesti

PETLAS 2022 Türkiye Offroad Şampiyonası 4. ayak yarışı Trabzon Otomobil ve Motor Sporları Kulübü tarafından ICRYPEX ana sponsorluğunda Trabzon’un Akçaabat ilçesinde düzenlendi. 33 araç ve 66 sporcu, Cumartesi günü Acısu Balıklı Yaylası’nda mukavemet etabında, pazar günü de Akçaabat Sahil Dolgu alanındaki seyirci özel etabında 5 ayrı sınıfta birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen ve yerel halkın da büyük ilgi gösterdiği yarış sonunda, EVL Garage’dan Kemal Özsoy-Yiğitcan Yüksel ekibi genel klasman ve Sınıf SSV birincisi olurken, ANDOFF Offroad Team’den İsmail Ayhan-Arda Arsan ikinciliği, Fatih Solmaz-Murat Solmaz da üçüncülüğü kazanan ekipler oldular. Ayhan-Arslan aynı zamanda Sınıf 4 birincisi olurken, Sınıf 3’de Bantboru Offroad Team’den İlayda Hancı Korkut-Batuhan Korkut, Sınıf 2’de Nihat Keskin-Yasemin Biber Toker, Sınıf 1’de Mehmet Baki Arpasatan-Alaaddin Yorulmaz birincilikleri paylaşan ekipler oldu. PETLAS 2022 Türkiye Offroad Şampiyonası, 10-11 Eylül tarihlerinde 54 Otomobil Sporları Kulübü tarafından Sakarya’da düzenlenecek olan beşinci ayak ile devam edecek.

Kızılcahamam'da renkli görüntüler

Petlas 2022 Türkiye Offroad Şampiyonası üçüncü yarışı, Ankara Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (ANDOFF) tarafından Kızılcahamam’da organize edildi. ICRYPEX ana sponsorluğundaki Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ulusal yarış takviminde yer alan organizasyona, 5 ayrı kategoride 31 araç ve 62 sporcu katıldı. İlk gün Demirciören’de belirlenen 10 kilometre uzunluğundaki mukavemet etabında, ikinci gün ise 4,5 kilometre uzunluğundaki seyirci etabında mücadele eden ekipler, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Doğukan Pekal-Batuhan Pekal kardeşlerin genel klasman ve Sınıf 4 birinciliğini kazandığı yarışta, Kenan Özsoy-Harun Özsoy ekibi ikinciliği ve Sınıf SSV birinciliğini, İsmail Ayhan-Arda Arslan ekibi de üçüncülüğü elde ettiler. Sınıf 3’te Ergün Çirkin-Hande Karaağaç, Sınıf 2’de Zeki Karaçaylı-Okan Dilberoğlu ve Sınıf 1’de de Baki Arpasatan- Alaaddin Yorulmaz birincilikleri paylaşan ekipler olurken, takımlar birinciliğini ANDOFF Offroad Team elde etti.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam