SON DAKİKA
reklam
reklam

‘İşsizliğe çare mesleki eğitim’

Eklenme Tarihi: 16 Ağustos 2022, Salı - 08:54   Okunma Sayısı: 76350
Pendik Mesleki Eğitim Merkezi, gelecekte işsizlik problemi yaşamamak isteyen gençler Mesleki eğitimin yolunu tutuyor. Pendik MESEM, meslek sahibi olmak isteyenleri bekliyor

Mesleki eğitimin günümüzde her geçen gün artan bir öneme sahip olduğunu belirten, Pendik Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Selami Çiçek, “Ülkemizde kalifiye ana eleman ihtiyacının ne kadar büyük olduğunu mesleki eğitim veren bizler sahada çok iyi görüyoruz. Çocuklarının ileride işsizlik problemiyle muhatap olmaması, mezuniyet sonrası aldığı belgeyle kendi işini kurabilmesi için ailelere mesleki eğitim kurumlarına tavsiye ediyoruz” dedi.

Selami Çiçek, Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji teknolojisi, Motorlu Araçlar teknolojisi, Pazarlama ve Parkende, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarında ortaokul mezunu olan gençleri iyi bir eğitimle, donanımlı şekilde önce kalfalık belgesiyle, sonra ustalık belgesi ve meslek lisesi diplomasıyla mezun ettiklerini söyledi.

Mesleki eğitim merkezinde eğitim gören bir gencin ne gibi imkanlara sahip olduğunu ise Selami Çiçek şöyle anlattı;

“Kayıt olur olmaz meslek hastalıkları ve iş kazası sigortasına sahip oluyor, tüm öğrencilik haklarından yararlanıyor, öğrenciliği sırasında asgari ücretin 1(3’ünden az olmamak koşulu ile işe başlıyor, asgari ücretin 1/3’ü kadar da devlet teşviğini İşletme sahiplerine MEB Ödeneğiyle ödeyip hem öğrenciye hem de işletmeye avantaj sağlanıyor. Çırak olarak başlayan öğrencilerimiz 3. yılın sonunda kalfalık belgesi alıyor, 4. Sınıfın sonunda ise hem meslek lisesi diploması hem de ustalık belgesi hakkı  kazanarak akranlarıyla aralarında fark oluşturuyorlar” dedi.

Pendik Mesleki Eğitim Merkezi’nde Bilgisayar Teknik Servis, Bobinaj, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Haberleşme Sistemleri, Cilt Bakım ve Makyaj, Erkek Kuaförü, Kadın Kuaförü, Kat Hizmetleri, Ön Büro, Rezervasyon, Anahtarcılık ve Çilingirlik, Bilgisayar destekli Endüstriyel Modelleme, Bilgisayarlı makine İmalatı, Endüstriyel Kalıp, Makine Bakım Onarım, Mermer İşleme, saat Tamirciliği, Çelik Konstrüksiyon, Endüstriyel Bakım Tabelacı, Isıl işlem, Karosercilik, Kaynakçılık, Metal doğrama, Metal Levha İşlemeciliği, Metal Yüzey boyama, Sac İşleri, Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcılığı, İş Makineleri, Motorlu araçlar LPG Sistemleri bakım ve Onarımcılığı, Motosiklet Tamirciliği, Otomotiv Boya, Otomotiv Elektrikçiliği, Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Gövde, Otomotiv Mekanikerliği, Otomotiv Motor Yenileştirmeciliği, Ön Düzen Ayarcılığı ve Lastikçilik, Satış Elemanlığı, Aşçılık, Fırıncılık, Kasaplık, Pastacılık ve Tatlı Yapımı, Servis benzeri eğitim veriliyor.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ-UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam