SON DAKİKA
reklam
reklam

Bitlis Gecesi Şenliği’nin 4.Sü Kartal’da Gerçekleşti

Eklenme Tarihi: 4 Ekim 2022, Salı - 22:05   Okunma Sayısı: 65256

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bitlis Gecesi Şenliği’nin 4.Sü Kartal’da Kartal Belediyesi Yakacık Kültür Merkezi bahçesinde düzenlendi.  Etkinliğe Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Âdem Uçar, Başkan Danışmanı Düzgün Çapar, Kartal Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Beşir Aslanargun, eski meclis üyelerinden Selahattin Aksan, Anadolu Yakası Siirtliler Derneği Başkanı Ekrem Akyıldız, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Bitlisli vatandaşlar katıldı. 

Bitlisli sanatçıların ve halk oyunları ekibinin sahne aldığı gecede  sanatçı Nejla Tiyenşan Eker’e ve halk oyunları hocası Cafer Elmas’a plaket ve çiçek takdim edildi. Gecede folklor ekibi ve sanatçıların performansına vatandaşlar gece boyunca halaylar çekerek eşlik etti.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel “ Bitlislilerin bir araya geldiği bu özel geceye katılmaktan büyük onur duyuyorum.”

Sahnede kısa bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Bitlislilerin bir araya geldiği bu özel geceye katılmaktan büyük onur duyduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Sanatı ve kültürü ortaya çıkaran, Bitlis’in güzelliklerini ortaya koyan halk oyunlarının da yer aldığı keyifli bir gece geçirdiklerini kaydeden Kartal Belediye Başkanı, tüm Bitlislere selam ve sevgilerini iletti. Yüksel’in konuşmasının ardından devam eden şenlikte sanatçılar peş peşe sahne aldılar. Etkinlik hatıra fotoğraflarının çekimiyle sonlandı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam