SON DAKİKA
reklam
reklam

Gençlere altın bilezik 50. Yıl’dan

Eklenme Tarihi: 22 Kasım 2022, Salı - 10:02   Okunma Sayısı: 71709
50. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kadıköy Göztepe’de 50. Yıl Parkı’nın yanındaki binasında Grafik, Ulaştırma, Çocuk Gelişimi ve Bilişim Teknolojilerinde gençleri zorlu hayat şartlarıyla en iyi şekilde mücadeleye hazırlıyor
  1. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turgay Ünlüeser, “Mesleki eğitimin önemini gençlerimize ve ailelerine iyi anlatmamız, kafalarındaki olumsuz algıyı kırmamız gerekiyor” derken donanımlı mezunlar vermenin gayretinde olduklarını vurguladı.

Turgay Ünlüeser, “Sanayisi gelişmiş ülkelere baktığımız zaman mesleki eğitimin en iyi şartlarda verildiğini görüyoruz. İnşallah bizde bu okulumuzun hem şartlarını hem müfredatını iyileştirip hem iş dünyasının ara eleman sorununu çözmeyi hem de gençlerimize iyi bir gelecek hazırlamayı amaçlıyoruz.  Öğrencilerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime veya hem mesleğe hem yüksek öğretime, iş alanlarına ve hayata hazırlamayı görevimiz kabul ediyoruz.” dedi.

Turgay Ünlüeser, “Mesleki eğitimler iki amaca yönelik gerçekleştirilir; kişilere başarılı bir meslek sahibi olmalarına hazırlamak ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek vasıflı elemanları yetiştirebilmektir.” ifadelerini kullandı.

  1. Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, 4 dalda eğitim veriyor.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Yazılım Geliştirme ve Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

50.Yıl Cumhuriyet Feridun Tümer MTAL’de Bilişim bölümü olarak Yazılım Geliştirme dalı bulunuyor.

Alanda güncel gelişmeler olarak robotik ön plana çıkıyor. Öğrencileriin bu konuda aktif katılımıyla birlikte fikirler ortaya konuluyor ve bu bağlamda çeşitli projeler ortaya çıkarılıyor. Öğrencilerin yönettiği Robotik Kulübü okulun popüler kulüpleri arasında. Aynı zamanda Teknofest gibi teknolojinin ön plana çıktığı etkinliklere ilk davet edilen bölüm olarak dikkat çekiyor.  Oğretmenler gelişen teknolojilerin ve güncelliğin peşinde olup bu bağlamda çeşitli etkinliklere katılıyor.

ÇOCUK GELİŞİMİ

Ailelere ve eğitimcilere  rehberlik etmek ,uygun eğitim programlarının oluşturulabilmesi açısından, gerekli yönlendirmeleri yapmak ve toplumu bilinçlendirmek gibi önemli görevleri üstlenen Çocuk Gelişimciler; her yönden sağlıklı , başarılı  bireylerden  oluşan, çağdaş ve bilinçli bir toplum için önemli rol oynamakta.  Aileye ve çocuğa ilişkin sorunların giderek artması  ve çeşitlenmesi ,Çocuk Gelişimi alanının önemini giderek daha fazla ortaya koymakta.

Çocuk Gelişimi Alan öğrencileri; işletmelerde beceri eğitimi kapsamında anaokulu ve anasıflarında haftada 3 iş günü olmak üzere staj uygulamaları yaparak sigortaları yapılmakta ve asgari ücretin üçte biri oranında olmak üzere maaşlarını almakta.

Çocuk gelişimi ve eğitimi  mezunları; özel kreşlerde, anaokullarında , gündüz bakım evlerinde ,çocuk kulüplerinde ,özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde grup öğretmeni olarak çalışabilmekte.

 ULAŞTIRMA

HİZMETLERİ

Ulaştırma hizmetleri, taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik zinciri prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alan.

Ulaştırma hizmetleri bölümünün amacı; sektör için Türkiye’nin değişen ve gelişen koşullarına uyum sağlayabilecek, mezun olduğunda ulaştırma meslek ağacının her kolunda uzmanlaşmış elemanlar yetiştirmek. Ulaştırma hizmetleri alanı depo, gümrük, taşıma, kargo, sigorta gibi temel sektörlerden oluşmakta. Her bir sektör kendi bazında uzmanlık gerektirmekte. Ulaştırma hizmetleri bölümü ortaöğretim seviyesinde lojistik dalı ve sivil havacılık dalı olarak gruplanmakta. Sivil havacılık bir bütün olarak ulaştırma faaliyetleri içinde yer alan taşımanın içerisinde uzmanlaşma şeklidir. Lojistik ise üretimden tüketime, tüm taşıma şekillerini kapsayan sürecin genel adıdır.    

GRAFİK TASARIM

Günümüzde insanlar arası iletişimi sağlayan araçlardan biri olan fotoğraf ve grafik sanatı, bu anlamda önemli bir yere sahiptir. Grafik ve tasarım sanatının temel işlevi bir mesajı iletmek, bir ürün ya da hizmeti tanıtmaktır. Bu çerçevede sektör ihtiyaçları doğrultusunda Grafik ve Tasarım alanı altında; "grafik ve fotoğraf"  dallarında öğretim programları hazırlanmış.

Okulun " GRAFİK ve TASARIM" dalında grafikerlik mesleğinin yeterliklerine sahip, donanımlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çevre ve toplum bilincine sahip, güç birliği bilinci ile kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirebilen ve işin her aşamasında kaliteden sorumlu olmanın gereğini bilen, Yaratıcılıkta sınır tanımayan, Olaylara ve çevreye karşı bakış açıları farklı ve duyarlı olan, İyi gözlem yeteneği ve yaşamdaki ayrıntıları fark edip yorumlayabilen, Etkili iletişim becerileri olan, Reklam, pazarlama ve tanıtım ile ilgili yayınları, teknolojik gelişmeleri takip eden ve bunları işine olumlu anlamda yansıtabilen profesyoneller yetiştirilmesi hedefleniyor.Grafikerlik dalından mezun olan öğrenciler; Orta ve büyük ölçekli matbaa ve yayın kuruluşlarında, Grafik tasarım stüdyolarında, Reklam ajanslarında, Televizyon, gazete vb. basın kuruluşları, Bünyesinde tanıtım birimi bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda vb. yerlerde çalışabiliyor.

Grafik ve Fotoğraf bölümü öğrencileri pandemi döneminde de çalışmalarını evlerinde sürdürdüler ve sanal sergi ile ürettikleri eserleri sanatseverlerin begenisine sundular.

Sokak hayvanlarını koruma projesi kapsamında okulun duvarlarında  boyama çalışması da yapıldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam