SON DAKİKA
reklam
reklam

EKL Derneğinden Anıtkabir'e Ziyaret

Eklenme Tarihi: 27 Kasım 2022, Pazar - 11:29   Okunma Sayısı: 93625

Erenköy Kız Liseliler Derneği Yönetimi Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. 23 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen ziyarete EKL Derneği Dönem Başkanı H.Zeynep Sözmen ile dernek dönem yönetim kurulu üyeleri ve EKL mezunlarının da olduğu 30 kişilik bir grup katılım sağladılar. Heyet, Anıtkabir Komutanlığı ev sahipliğinde yapılan resmi törende mozoleye çelenk  bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

 

 

EKL Derneği Dönem Başkanı H.Zeynep Sözmen  Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: 

 

 "Cumhuriyetimizin kurucusu ve yegâne başöğretmenimiz M.K.Atatürk, 

 

Bizler okulumuz kurucusu olarak kabul edilen çocukluk arkadaşınız Aziz Haydar’ın, ışığınızla ve açtığınız yolla mesleklerinde ilk kadınlar olan Remziye Hisar, Bedia Muvahhit, Seniha Hızal, Huriye Öniz Baha ve Sabiha Gökçül’ün öğrencileriyiz. 

 

Bizler sizin birer kıvılcım olarak eğitime gönderdiğiniz, alevler olarak geri dönen EKL’liler Nüzhet Gökdoğan, Jale İnan, Afife Tanyeri’lerin kız kardeşleriyiz. 

 

Bizler EKL öğrencileri iken hergün “Dünyadaki her şey kadının eseridir” sözünüzün önünde saygı duruşunda bulunduk.

 

Şimdi Erenköy Kız Liseliler Derneği kadınları olarak, başöğretmenimiz oluşunuzun 94.yıldönümünde, huzurunuzda diyoruz ki; 77 yıllık tarihimizde olduğu gibi, öğrettiğiniz tüm ilke ve inkılaplarınızı savunmayı ve temsil etmeyi ilelebet sürdüreceğiz. 

 

“Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum, benim manevi mirasım bilim ve akıldır.” mirasınız kutsalımızdır, sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. "

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam