SON DAKİKA
reklam
reklam

Trabzon ve Urfa Kültür Kardeşliği Pendik’te Pekişti

Eklenme Tarihi: 28 Kasım 2022, Pazartesi - 23:24   Okunma Sayısı: 62122
Pendik Trabzonlular Derneği tarafından ‘Kültür Kardeşliği Etkinlikleri’ kapsamında ilki Urfalılar Derneği ile gerçekleşen ‘Sıra Gecesi’ kelimenin tam anlamı ile ‘muhteşem’ bir organizasyon olarak akıllarda yer edindi.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte iki ilin de kültürü tanıtıldı

Pendik Trabzonlular Derneği lokalinde organize edilen ‘Kültür Kardeşliği’ başlıklı sıra gecesine ilgi de büyük oldu. Dernek lokali doldu taştı. Etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi ilçe başkan yardımcıları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, bazı mahalle muhtarları, Trabzon ve Urfa derneklerinin üyeleri katıldılar. Etkinlik kapsamında Şanlıurfa ve Trabzon yörelerine ait fotoğraflar da sergilendi.

Program Pendik Trabzonlular Derneği Başkanı Süleyman Pergel ve Şanlıurfa Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz‘ın günün anlam ve önemine dair konuşmaları ile başladı. Ardından sıra gecesi geldi. Urfa ekibi Trabzonlulara misafir olmuştu ama hazırlıklı gelmiştiler ve ‘ev sahibi’ gibi akışı yönlendirdiler.

Urfa Derneği ekibinin hazırladığı birinde Trabzon, diğerinde Urfa yazısının yer aldığı iki tepsi çiğ köfte misafirlere ikram edildi

Derneği temsilen sahne kuran sıra gecesi ekibi, Urfa yöresi başta olmak üzere Doğu kültürünü yansıtan birçok eseri seslendirirken, jest olarak bir Karadeniz türküsüne de yer verdi. Karadenizli Sanatçı Yücel Aktaş da hoş sohbeti ve türküleri ile programa renk katan ve kardeşlik ruhunu pekiştiren isimlerden biri olarak akıllarda yer edindi. Her iki dernek başkanı da mevcut misafirlerle birlikte yöresel oyunlar oynadılar. Coşkunun zirve yaptığı anlarda ise  Urfa Derneği ekibinin hazırladığı iki büyük tepsi çiğköfte misafirlere ikram edildi. Tepsilerin birinde Trabzon, diğerinde Urfa yazısının yer alması hoş ayrıntılardan biriydi. Program, dernek başkanlarının bu organizasyonu daha geniş kitlelerin önünde tekrarlama kararını ifadeleri ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam