SON DAKİKA
reklam
reklam

Eğitimdeki başarılarını sahneye taşıdılar / Öğretmenler yaparsa böyle yapar

Eklenme Tarihi: 30 Kasım 2022, Çarşamba - 11:29   Okunma Sayısı: 125213
Müzik öğretmeni ve koro şefi Fulya Soyata yönetimindeki Kadıköy Öğretmenler Korosu, 24 Kasım konserlerinde kulakların pasını silerken, müzikte de iddialı olduklarını kanıtladı Kadıköy Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan teşvik etti, Erenköy Kız Lisesi ve Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri öncülüğünde nefis bir konser ortaya çıktı

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen programlarda Fulya Soyata yönetiminde “Kadıköy Öğretmenleri” korosu aynı gün iki konserle izleyicilerin karşısına çıktı.

Gündüz Erenköy Kız Lisesi’ndeki Öğretmenler Günü programında sahneye çıkan koro, akşam da Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi salonundaki konserle kulakların pasını sildi.

Öğretmenlerin ve Kadıköylü musikiye doyduğu konserin izleyicileri arasında Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk ve eşi, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Boyraz, Beşiktaş Mili Eğitim Şube Müdürü Harun Yazar da bulundu.

Kadıköy’deki farklı okullarda görev yapan Türk Sanat Müziği sevdalısı öğretmenlerden oluşan koro aylar süren özverili çalışmaları sonucu meydana gelen konserde hünerlerini sergiledi.

Koronun çalışmalarına öncülük eden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan da öğretmenlerinin emeklerinin karşılığını aldıklarını görmekten mutluydu.

Öğretmenler korosunun organizasyonu ve çalışmalar için İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap’a çalışmaların gerçekleştiği Erenköy Kız Lisesi’nin Müdürü Berna Ocakcıoğlu’na ve koronun şefi Müzik Öğretmeni Fulya Soyata’ya  teşekkür plaketi takdim etti.

Öğretmenler Korosu da Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan’a koronun kurulmasındaki önderliği ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Program sonunda Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk “Öğretmenlerin böyle güzel işlere imza atması örnek olması gereken ve takdir edilecek bir davranış” diyerek İlçe Milli Eğitim Müdürünü ve tüm ekibi tek tek tebrik etti.

Kadıköy Halk Eğitimi Müdürü Hülya Narsap ise şunları söyledi; “Uzun zamandır Kadıköy’de bir öğretmenler korosu kurulmasını istiyorduk, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de bu konuda büyük desteği oldu. Çalışmanın organizasyonunu Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi olarak biz üstlendik, Müzik öğretmenimiz Fulya Soyata korunun çalışmalarına önderlik etti, çalışmalarımızı Erenköy Kız Lisesi’nin salonunda gerçekleştirdik.

Çok keyifli ve kaliteli bir çalışma olduğunu düşünüyoruz, Erenköy Kız Lisesi Müdürümüzü, koroda görev alan okul müdürlerimizi, müdür yardımcılarını  ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum, öğretmenler yaparsa böyle yapar.

Koromuz bundan sonra çalışmalarına devam edecek, Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere pekçok istekler geliyor Kadıköy’ü ve İstanbul’u, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Çalışmalarımızı rehberlik eden koro şefimiz ve müzik öğretmenimiz Fulya Soyata’ya da özverisi ve gayreti nedeniyle koro adına teşekkür ediyorum.”

Koroya sazlarda maestro keman Hilmi Birol yönetiminde kanunda Gülsen Yurdakul Kürkçü, udlarda Semra Soyata ve Yurdanur Tunca, viyolonselde  Eyüp Oskay, ritmlerde Hülya Soyata, Behice Demirbaş, Arzu Eser, Mürüvet Sarp, bendirlerde Nilgün Özbay Eken,  Suzide  Zorlu ve darbukada Gökay Yavuz eşlik etti.

Koroda yer alan öğretmenler ve okulları şöyle

Behice Demirbaş Emekli Öğretmen

Berna Ocakçıoğlu Erenköy Kız Anadolu Lisesi.Müdürü

Bilge Özer Erenköy Kız Lisesi

Büşra Beçene Fenerbahçe Anadolu Lisesi

Elif Erol Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi

Elif Yılmaz Mehmet Sait Aydoslu Ortaokulu

Hamide Ayar Erenköy Kız Lisesi

Hülya Narsap Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü

Lütfi Özşen Emekli öğretmen

Mesut Tüysüz Halil Türkkan Ortaokulu Müdürü

Mine Özdem  Emekli Öğretmen

Mualla Hundur Erenköy Kız Lisesi

Mustafa Suli Erenköy Kız Lisesi

Mustafa Yeleğen Erenköy Kız Lisesi

Neşe Çuhadar Ahmet Sani Gezici ÇPAL

Recep Tutal Ahmet Sani Gezici ÇPAL

Sevil Kelebek Erenköy Kız Lisesi

Sevinç Benlioğlu. Ahmet Sani Gezici ÇPAL

Şebnem Sözen Öğretmen Harun Reşit İlköğretim Okulu

Ümran Taner Erenköy Kız Lisesi

Yurdanur Tunca Emekli Öğretmen

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ-İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam