SON DAKİKA
reklam
reklam

Mustafa Silahyürekli; “Maltepe esnafı cok sanslı”

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2023, Pazar - 11:15   Okunma Sayısı: 110180
Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kongresinde divan başkanlığı yapan Silahyürekli, “Ahmet Hulusi Ergin başkanımız Maltepe’de mümkün olduğunca fazla esnaf ve sanatkarın kredi kullanabilmesini sağlamak için her zaman üstün çabalar gösteriyor. Tabiri caizse söke söke alıyor” dedi.

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısını Aydınevler’de bulunan İntiba Döner’de gerçekleştirdi.

Kooperatif ortaklarının büyük ilgi gösterdiği kongrede Başkan Ahmet Hulusi Ergin oybirliğiyle yeniden başkanlık görevine seçildi. Toplantıya Halkbank Anadolu Yakası Bölge Koordinatörü Okan Saraç. Halkbank Maltepe Şube Müdürü Hakan Altun Halkbank Göztepe Şube Müdürü Fatih Karakoç ile çok sayıda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı katılım sağladı.

Kongrede Divan Kurulu Başkanlığını istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Silahyürekli yaparken, Maltepe Esnaf Odası Başkanı Yunus Erdel Divan Başkanı yardımcılığı görevini üstlendi.

Mustafa Silahyürekli kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Ahmet Hulusi Ergin’e başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ederken, “Ahmet başkanımız Maltepeli esnaf ve sanatkarların kredi sorunlarını çözmek için büyük çaba sarfeden, İstanbul Ankara arasında adeta mekik dokuyarak, mümkün olduğunca fazla esnaf ve sanatkarın kredi kullanabilmesini sağlamak için her zaman üstün çabalar göstermiştir. Burada kendilerini sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik etmek istiyorum” dedi.

Seçimler sonrası yeniden başkanlık görevine getirilen Ahmet Hulusi Ergin yaptığı teşekkür konuşmasında, “Böyle kalabalık bir kongre yapıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Değerli konuklar, kooperatifimizin çok kıymetli ortakları, beni onurlandırdınız gururlandırdınız şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bir sonraki kongreye eksilmeden ulaşmayı diliyorum hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Divan Kurulu Başkanı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdulkadir Akgül’ün kongreye gönderdiği mesajı okudu,

Mesajında pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılara değinen Akgül, özetle şu ifadeleri kullandı;

“Böyle sıkıntılı bir sürecin zararlarını telafi etmek kolay değil. Normale dönme sürecinde esnaf ve sanatkarımız her zamankinden daha fazla finansmana ihtiyaç duydu. Yoğun kredi talepleriyle karşı karşıya kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 milyar liralık kredi paketinden sonra kooperatiflerimizde izdiham oluştu. Tahsis edilen kredi ihtiyaçları karşılamaya yetmedi. Hem plasman ihtiyacımızı hem e diğer sorunlarımızı çözmek amacıyla bir fırsat yakalayarak sayı Cumhurbaşkanımız ile 10 Ocak Salı günü “Yüz yüze Türkiye Esnaf Buluşmasını” gerçekleştirdik. Bu toplantı neticesinde 50 milyar lira daha ek plasman aldık ve birikmiş olan kredi taleplerini büyük ölçüde karşıladık. 30 Hazian 2023 tarihine kadar risk grubuna bakılmaksızın tüm kooperatiflerimizin 500.000 TL kredi kullandırabilmelerinin yolunu açtık.

Elde ettiğimiz başarılarda çok kıymetli başkan ve yöneticilerin büyük emeği var.  Sizlerin özverili ve başarılı çalışmaları sayesinde TESKOMB teşkilatı güçlenerek yoluna devam edecektir. Tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam