SON DAKİKA
reklam
reklam

Batı Trakya'da Türk azınlık kuruluşları İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadı

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2023, Pazar - 23:27   Okunma Sayısı: 34939
Batı Trakya'da Türk azınlık kurum ve kuruluşları, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı kınadı.

Dostluk Eşitlik Barış Partisinin, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin tutum ve eylemin şiddetle kınandığı belirtildi.

İskeçe Seçilmiş Müftülüğünün açıklamasında ise Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırının İsveç makamlarınca fikir hürriyeti olarak değerlendirilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Batı Trakya İskeçe Müslüman Türkleri olarak kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve dinimiz İslam'a karşı olan bu çirkin tutum ve eylemi lanetliyor, şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

İskeçe Türk Birliğince yayımlanan açıklamada da bu eylemin nefret suçu ve İslamofobik bir saldırı örneği olduğu kaydedilerek, benzer olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu olayı şiddetle kınıyoruz. İslam'ın kutsal kitabına yapılan saldırı kadar bu eyleme izin verilmesinin de son yıllarda Avrupa'da artan İslamofobi'yi daha da artırmasından endişe duymaktayız."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam