SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepeli muhtarlar Aile Okulu’nda

Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2023, Pazartesi - 09:07   Okunma Sayısı: 47936
Maltepeli muhtarlar, Maltepe Halk Eğitimi Merkezi tarafından yürütülen “AİLE OKULU” projesinde aktif rol üstlenecek. Proje kapsamında düzenlenen kurslara katılacak olan muhtarlar ardından mahallelerindeki uygulamalarda görev alacak

Ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu projesi velilerden gördüğü büyük ilgiyle her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor.  Halk Eğitimi Merkezleri tarafından yürütülen projede  kapsamı her geçen gün genişleyen projeye muhtarlar da dâhil edildi.

Maltepe Halk Eğitimi Merkezi de geçtiğimiz günlerde Maltepe’nin mahalle muhtarlarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki’nin başkanlığındaki toplantıya Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altınöz, Halk Eğitimi Merkezinden Sorumlu Şube Müdürü Aytaç Arslan, Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber, Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Soydal ve mahalle muhtarları katıldı.

ASUMAN BÜBER;

Toplantının açılışında konuşan Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asuman Büber şunları söyledi, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlayan Aile Okulu Projesinde şu ana kadar 132 kurs açtık.  Proje ile anne babalara sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, trafik öğreniyorum ailede ilk yardım çevre ve iklim farkındalığı, sağlıklı beslenme, çevre ve ilk yardımın da aralarında bulunduğu 14 farklı konuda çok yönlü destek veriliyor. Teknolojik gelişmeler nedeniyle ebeveynlerle çocuklar arasında uçurum olduğu bilinen bir gerçek. Ailede bütünlüğü sağlamayı hedefleyen bu projede çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Görüştüğümüz velilerden, “Çocuklarımızı bugüne kadar yanlış bilgilerle hasbelkader büyütmüşüz. Çok yararlı oldu, bundan sonraki eğitimlere de mutlaka katılacağız” şeklinde ifadeler geliyor.

Aile değerleri, kültürel değerler, aile içi iletişim, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişim, çevre bilinci, stres yönetimi, madde bağımlılığını önleme gibi konu başlıklarında gerçekleştirilen Aile Okulu eğitimlerinde, Bireysel Gelişim ve Kültürel Farkındalık, Aile Hukuku, Türk Edebiyatında Aile, Anne baba tutumları ve çocuk gelişimi, Nezaket ve görgü kuralları ve madde bağımlılığı gibi konu başlıkları bulunuyor.

Çocuklarla iletişimi desteklemeye çalışan ve aynı zamanda kültürel, ahlaki değerlerimizin hatırlatıldığı, teknoloji ve madde bağımlılığı gibi konulardaki mücadelemizin de önemli bir unsuru olan Aile Okulu projesine, muhtarlarımız da dahil edildi. Bugün de sizlerle bu eğitimlerimizi paylaşmak istedik. Sizlerin vasıtasıyla daha fazla aileye ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.  Asuman Büber ayrıca 2022 yılında 12 ay boyunca Maltepe’de 2146 kurs açıldığını ve  toplam kursiyer sayısının 40.318 olduğunu sözlerine ekledi.

MURAT ALTINÖZ;

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altınöz, proje kapsamında önce öğretmenlerin eğitimlerinin tamamlandığını ardından velilere yönelik kursların başladığını, 40 okulda devam eden aile okunun önümüzdeki süreçte ilçedeki tüm okullarda açılacağını söyledi, Murat Altınoz daha sonra şu ifadeleri kullandı; “Bakanlığımızın İçişleri Bakanlığımızla yaptığı iş birliği protokolü çerçevesinde muhtarlarımızın da projeye dahil edilmesi kararlaştırıldı. Muhtarlarımız, görev bölgelerinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması, sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında birer gönüllü elçi olarak görev yapıyor. Biz de onların temsil güçlerini destekleyecek, aileleriyle iletişimini güçlendirecek eğitimler hazırladık. Muhtarlarımız vasıtasıyla daha fazla ailemize ulaşacağız.”

SAMİ SOYDAL;

Muhtarlar adına konuşan Maltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Sami Soydal, Yeni dönemde Maltepe Halk Eğitimi Merkezi’nin çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, Maltepe Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü’ne muhtarlar adına teşekkür etti.

Sami Soydal şunları söyledi; “Halk Eğitimi Merkezlerinin öneminin farkındayız. Zamanında eğitimini tamamlayamamış, evlerinde atıl vaziyette olan ev kadınlarını Halk Eğitimi Merkezinin kurslarıyla ev ekonomisine katkıda bulunan bireyler haline geliyor. Aile Okulu Projesi ise başlı başına bir değer. Mahallelerimizde çocuklarına hakkıyla ebeveynlik yapamayan velilerle sık sık karşılaşıyoruz. Okullarımızda karşılaştığımız sorunların bir çoğunda aile eğitimlerinin eksikliğinin etkili olduğunu, aileden iyi eğitim alamamış çocuklarımızın okullarda problemlere neden olduğunu görüyoruz.

Aile Okulu kurslarının sayısının arttırılmasında mahalle muhtarları olarak paydaş olmak isteriz. Halk Eğitimi Merkezimizin çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Bundan sonraki süreçte de bizden istenen katkıyı büyük bir şevkle vermeye devam edeceğimizi ifade etmek isterim.”

BAHRİ TİRYAKİ;

Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, son dönemdeki gelişmeleri anlattığı konuşmasında, Maltepe’nin İstanbul’da eğitimin en iyi düzeyde olduğu ilçelerden biri olduğunu vurguladı.

Halk Eğitimi Merkezlerinin vatandaşa ulaşmada en etkin kurum olduğunu belirterek şunları söyledi; “Maltepe Halk Eğitimi Merkezimizin çalışmalarını çok yakından takip ediyorum. Her zaman söylediğim gibi mülki amir olarak Halk Eğitimi Merkezlerini her zaman ayrı yere koyan bir yöneticiyim. İnsarlara ulaşmada önemli bir basamak olan Halk Eğitimi Merkezimiz çok yönlü hizmetler sunmakta. Mesela, okuma yazma kurslarından sertifika alan insanların yüzlerindeki mutluluğu görmek çok kıymetli. Aynı şekilde el sanatları kurslarında edindikleri becerilerle ev ekonomilerine katkıda bulunan ev hanımları yine Halk Eğitim Merkezlerimizin kıymetli bir hizmeti. Sanat kursları hem insanların ufkunu açması hem de tabloların satışından kazanç elde edilmesiyle çok önemli. Bunları saymakla bitiremeyiz. Aile Okulu projesi de Milli Eğitim Müdürümüz ve Halk Eğitimi merkezi Müdürümüzün ifade ettiği gibi çok özel eğitimlerden biri. Halkla devlet arasında köprü olan, omuzlarındaki yükün çok ağır olduğunu bildiğimiz muhtarlarımızın bu sürece dahil edilmesinin projeye önemli bir ivme kazandıracağını görüyoruz.Projeye gösterdikleri ilgi nedeniyle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.”

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam