SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadıköy şarkılara hayat verdi

Eklenme Tarihi: 24 Ocak 2023, Salı - 09:03   Okunma Sayısı: 96660
"Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında oluşturulan Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nin Pırlanta Türk Sanat Müziği korosu, coşkulu bir konserle sanatseverlerin karşısına çıktı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in önderliğinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında, Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi’nin Pırlanta Türk Sanat Müziği Korosu izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap’ın ev sahipliğinde gerçekleşen konseri izleyenler arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Leyla Bostan da yer aldı.

Konser sonunda Leyla Bostan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı adına koro şefi Fulya Soyata’ya çiçek takdim etti ve “Koro şefimiz Fulya Soyata’nın nezdinde solistleri, saz sanatçılarımızı ve koroya emek veren herkesi kutluyorum. Çok güzel bir geceydi. Finallere katılabilmeniz dileğiyle sizlere İl Müdürümüz adına başarı dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Konuklar arasında İTÜ/Matematik bölümü Öğretim üyesi Prof.Dr. Zerrin Şentürk, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Suli ve Mavi Karadeniz Televizyonu Program Yapımcısı Kenan Aydoğdu bulunuyordu.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, konser sonunda duygularını şöyle ifade etti;

“Sayın Bakanımızın önderliğinde, Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen proje oldukça fazla ilgi gördü. Kursiyerlerimiz büyük bir heyecanla hazırlandılar. Koromuza başarılar diliyorum. Müzik Öğretmenimiz Fulya Soyata’yı bu güzel konser için tebrik ediyorum. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü adına konserimize katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürümüze ve sunumuyla programa renk katan Erenköy Kız Lisesi Müdürü Berna Ocakçıoğlu’na ve “ Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” proje koromuzda yer alan Neriman İrfan Akça Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Neriman Tokatlıoğlu’na, İhsan Sungu İlkokulu Müdür Yardımcısı Recep Tutal’a ve tüm kursiyerlerime yürekten teşekkür ediyorum.

Koromuz bu akşam çok başarılıydı.  Eser seçimleri güzeldi. Gurur duydum. Şefimiz Fulya Soyata başta olmak üzere koromuzu ve saz sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Proje kapsamında koromuz belirlenen bir il de Türkiye’den tüm Halk Eğitimi Merkezlerinin katılımıyla ve 15.000 kursiyerle gerçekleştirilerek  final konserine katılacak.”

 

Konserde koro ve

solistlere sazlarda

şu isimler eşlik etti;

Keman (Maestro) Hilmi Birol

Kanun Asım Şenocak

Kanun Gülsen Yurdakul Kürkçü

Udlar; Yurdanur Tunca

Baha Akduman

Altan Çakmak

Ritimler

Nilgün Özbay Eken

Hülya Soyata

Arzu Eser, Mürüvvet Sarp

Behice Demirtaş

Darbuka Gökay Yavuz

 

Koro

Recep Tutal

Nusret Ispartalı

Metin Çağlar

Neriman Tokatlıoğlu

Berna Ocakçıoğlu

Mine Özdem

Aslı Entunç

Selda Seber

Mesrure Bakal

Dilek Uygur

Ayten Köylüoğlu

Sabahat Baş

Tülay Sokullu

Elif Erol

Nur Yetkin

Nejla Bilgiç

Nazmiye Özkal

Armağan Birgöl

Zeynep Şenel

Çiler Güven

Çiğdem Timas

Sunuculuğunu Erenköy Kız Lisesi Müdürü Berna Ocakçıoğlu’nun gerçekleştirdiği konserde sırasıyla koro, Geçsin Günler Haftalar,Gitmesin Gözlerinden, Menekşe kokulu Yarim ve Bu Akşam Gün Batarken Gel isimli eserleri seslendirdi.

Mesrure Bakal, Açılan Bir Gül Gibi, Berna Ocakçıoğlu Sana Öyle Hasretim ki, Mine Özdem Dokunma Kalbime Zira isimli eserleri okudu.

Koronun seslendirdiği Gözlerin Bir içim Su eserinin ardından Nusret Ispartalı Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme, Yurdanur Tunca Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın, Recep Tutal Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın isimli eserleri okudular.

Koronun seslendirdiği İnleyen Nağmeler’in ardından, Neriman Tokatlıoğlu Kalbe Dolan O İlk Bakış isimli eseri seslendirdi.

Koro Aşkın Kanunu,  Geçsede Gençlik Çağım ve Tel Tel Taradım Zülfünü şarkılarını söyledi,

Metin Çağlar İşte Seni Seven Benim, Elif Erol Hatırla Sevgili, Dilek Uygur Gizli Aş Bu Söyleyemem şarkılarını okudu.

Konser koronun seslendirdiği Erkilet Güzeli Bağlar Bozuyor ile sona erdi.

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam