SON DAKİKA
reklam
reklam

Arif Sami Toker, şarkılarıyla anıldı

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2023, Çarşamba - 09:51   Okunma Sayısı: 77739
Kadıköy Hasanpaşa’da bulunan ve Necati Gürbüz’ün kurucusu olduğu Faslı Muhabbet Müzik Eğitim Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren, şef Hayri Pekşen yönetimindeki Gönül Dostları Musıki Topluluğu, Kadıköy’de Arif Sami Toker’in şarkılarıyla muhteşem bir konsere daha imza attı.

3 saati aşkın süren konserde Türk Sanat Müziği tutkunları keyifli bir gece yaşadı.

Konser öncesinde konuklara hoşgeldiniz konuşması yapan Faslı Muhabbet Müzik Eğitim Merkezi ve Gönül Dostları Musıki Topluluğu Başkanı Necati Gürbüz şunları söyledi;

“Sayın hocamız Hayri Pekşen yönetimindeki konserimize hoş geldiniz. Sizlerin huzurunda bizlere verdiği emekler nedeniyle hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu salonu bizlere tahsis eden Kadıköy Belediye Başkanımız Sayın Şerdil Dara Odabaşı’na, ayrıca Müzik Gönüllüleri Başkanı Sayın Emine Çimen ve Yardımcısı Figen Kıcıman hanımefendilere, Kadıköy Belediyesi Geçmiş Dönem Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Kadıköy Kültür Sanat Derneği Başkanı, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Gönüllüleri Kurucu Başkanı Sayın Nesibe Müsevvitoğlu’na, emeği geçen tüm koro arkadaşlarıma, başta Özgür Koban olmak üzere tüm saz ekibine, ses düzenlemesini yapan Ali Ekber ve ekibine, suucumuz sayın Yüksel Ayvalı’ya ve siz gönül dostlarımıza teşekkür ederim.”

Konseri izleyenler arasında;

Arif Sami Toker’in oğlu, Koro Şefi ve

Ses Sanatçısı Şansal Toker

Kadıköy Kültür Sanat Derneği Başkanı

Nesibe Müsevvitoğlu

Kadıköy Müzik Gönüllüleri Merkezi

Başkanı Emine Çimen

Bestekar, Koro Şefi Hüsnü Çarkman

Koro Şefi Ses Sanatçısı Cihat Hırçın

Koro Şefi Ses Sanatçısı Esra Bozkurt

Koro Şefi Ses Sanatçısı Doğan Tanyer

Eğitimci, Koro Şefi, Ses Sanatçısı Işıl Ay

Lalezar Korosu Başkanı Eczacı Ayşe Özalp

Program Yapımcısı Ses Sanatçısı Necla Şan

Tiyatro ve Dublaj Sanatçısı Anıl Taş

Koro Şefi, Bestekar Hikmet Ulutaş yer aldı

Sunuculuğunu Yüksel Ayvalı’nın yaptığı ve Karcığar faslıyla başlayan konserin ilk bölümü Arif Sami Toker şarkılarına ayrıldı.

İlk bölümde bestekarın eserleri ve okuyan solistler şöyle; Aşkımın İlk Baharı; Şenay Akyar, Bir Karagözlüye Ay Balam; Naim Oruç, İçince Şarabı Ezelde Gönül; Şeyma Küçük, Çıksam Şu Dağların Yücelerine; Hatice Mocan, Yüzün Pembe Gönüllerde Sesin; Esin Karataş, Geldi Yine  Güzelim Yaz; Kemal Tabakoğlu, Dalında Solarken Akşamın Gülü; Necla Özçelik

Bu bölümde koro şefi Hayri Pekşen, sürpriz yaparak bestekarın Hüzzam makamındaki Talihin Elinde Oyuncak Oldum adlı eserini duygu dolu sesiyle okudu.

  1. Bölümde Arif Sami Toker’den seçmeler vardı.

Gam Çekme Güzel;  Hülya Aliç, Çek Küreği Güzelim; Üstün Burçkin, Artık Gelecek Sanma; Mehmet İnan tarafından seslendirildi.

Gecenin onur konuğu olan bestekarın oğlu koro şefi ve ses sanatçısı Şansal Toker babasına ait Gel Sevgilim Son Ümit Sendedir Artık adlı eseri seslendirdi.

Solistler geçidinde Ayşe Uysal; Gönlümün İçindedir Gözden Irak Sevgilim, Abdullah Çarıkçıoğlu; Başka Söz Söylemem Aşktan Yana Ben, Nur Sönmez; Kimseyi Etme Böyle Perişan Allahım, Ali İhsan Bostan; Firkatin Aldı Bütün Neşve-i Tabım Bu Gece, Orhan Bengi; Bir Hüzün Çöktü, Necati Gürbüz; Akşam Oldu Hüzünlendim ve Menekşe Gözler Hülyalı eserlerini seslendirdi.

Özel bölümde Fatoş Erdem; Derman Kar Eylemez, Sesinde Şarkısı Aşkın ve Silemezler Gönlümden isimli eserleri okudu.

Konser konuk sanatçı Atakan Akdaş’la sona erdi. Akdaş sırasıyla; Aheste Çek Kürekleri,Bir Esmere Vuruldum, Nereden Sevdim O Zalim Kadını, Yalancıdır Aynalar, Güzel Bir Göz Beni Attı ve Bahar Bitti Güz Bitti eserlerini okudu.

 

Koro ve solistlere eşlik eden sazlar

Keman (Maestro) Özgür Koban

Keman; Arzu Koç

Ud; Akif Erdem Düzkaya

Ud; Hatice Arma

Kanun; Ahmet Güçlüer

Klarnet; Ramazan Gümüş

Çello; Dilek Zertunç

Ritm; Özkan Korkut

 

 Solistler

Hatice Gürbüz

Necati Gürbüz

Abdullah Çarıkçıoğlu

Ayşe Uysal

Betül Başıbüyük

Esin Karataş

Gülay Tanrıkulu

Hatice Mocan

İnci Turunç

Kemal Tabakoğlu

Mehmet İnan

Naim Oruç

Nazlı Türksoy

Necla Özçelik

Neslihan Ören Kuzu

Nur Sönmez

Nurullah Oğurtan

Şenay Akyar

Hülya Aliç

Şeyma Küçük

Üstün Burçkin

Nilgün Kaya

Aynur Varol

Fatoş Erdem

Enver Kara

İsmail Koç

Orhan Bengi

Ali İhsan Bostan

Ömer Özdoğan

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam