SON DAKİKA
reklam
reklam

Bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması, Pakistan'da protesto edildi

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2023, Cuma - 23:03   Okunma Sayısı: 50102
Pakistan’ın çeşitli şehirlerinde İsveç, Hollanda ve Danimarka'da Kur’an-ı Kerim’in yırtılması ve yakılması protesto edildi.

Ulusal basındaki haberlere göre, Cemaat-i İslami Partisi, Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) ve çeşitli sivil toplum örgütleri, başkent İslamabad, Lahor ve Karaçi gibi şehirlerde bazı Avrupa ülkelerinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saygısızlığı protesto etti.

TLP lideri Saad Rizvi, Lahor’da yaptığı açıklamada, hükümetten bu eylemlerin tekrar yaşanmaması için İsveç ve Hollanda’ya protesto notası vermesini istedi.

Cemaat-i İslami Partisi lideri Siracül Hak’ın talimatıyla ülkenin birçok şehrinde cuma namazının ardından Avrupa ülkelerinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik saygısızlığa karşı gösteri düzenlendi.

İsveç'te 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Danimarka'da da provokasyonlarına devam ederek Türk Büyükelçiliğinin karşısında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Hollanda'da ise ırkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, 23 Ocak'ta Lahey kentinde Kur'an-ı Kerim yırtmıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam