SON DAKİKA
reklam
reklam

Arap STK'leri İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasını İstanbul'da protesto etti

Eklenme Tarihi: 28 Ocak 2023, Cumartesi - 23:48   Okunma Sayısı: 72972
Türkiye'de faaliyet gösteren Arap Topluluğu Birliği, Arap Derneği ile bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi.

İsveç'in Beyoğlu'ndaki İstanbul Başkonsolosluğu yakınında toplanan gruptakiler, "İsveç'te devlet destekli İslam düşmanlığını lanetliyoruz" yazılı pankart açtı.

Ellerinde "Kur'an-ı Kerim'e dokunma" ve "Özgürlük değil barbarlık" yazılı dövizler taşıyan grup adına Arapça yapılan basın açıklamasında, İsveç Hükümeti'nin resmi kabulü ile yapılan Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin tüm insani ve uluslararası örf ve anlayışlara aykırı olduğu belirtildi.

Eylemin özgürlük ve demokrasi ilkelerine de aykırı olduğu kaydedilen açıklamada, İslam ülkelerindeki halkların İsveç Büyükelçilikleri önünde protestolar yapması istendi.

Polis ekipleri, konsolosluk önünde ve çevresinde güvenlik önlemi alırken gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam