SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP Ataşehir yerel basınla toplantıda bir araya geldi

Eklenme Tarihi: 9 Şubat 2023, Perşembe - 12:11   Okunma Sayısı: 49428
CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, Ataşehir yerel basınıyla bir araya geldi. 3 Şubat Cuma günü gerçekleşen programa CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, Gençlik kolları Başkanı Erdi Açıkgül, ilçe yöneticileri Müslüm Acar, Tülay Uçar, Hayrettin Gökbulut ve yerel basın mensupları katılım sağladı.

CHP Ataşehir seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın konuşmasına  “Uzun süredir siz basın mensuplarıyla bir araya gelmek istiyorduk. 14 Mayıs'ta yapılması planlanan ancak henüz resmiyet kazanmamış seçim konusunda hem Ataşehir, hem İstanbul, hem de Türkiye genelinde hazır olduğumuzu basınla buluşarak anlamlandırmak istedik.”  ifadeleriyle başladı.

Sandık sayıları ve güvenliği ile ilgili bilgi veren Başkan Yalçın sözlerine söyle devam etti;

“ 2019 seçimlerinde Ataşehir de 825 sandığımız vardı. Bu sayı nüfus artışına göre değişebilir. Biz Ataşehir örgütü olarak asil ve yedek sandık görevlilerimizi, kat ve okul sorumlularımızı, avukatlarımızı, bilişimcilerimizi tamamlamış bulunmaktayız. Ayrıca bu seçime özelde bir gönüllü ordusu oluşturuyoruz. İstanbul seçiminde 4 oydan 1'ini iptal ettiler. Bu seçimde de yeni hangi konuyu yaparlar, diye önlemlerimizi alıyoruz. Seçim bittikten sonra ıslak imza tutanaklarını, Yüksek Seçim Kurulundan yasal tutanaklarını alana kadar görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Ülke mevcut iktidar partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nden bıkmış durumda. Ülkede adaletsizlik hat safhada. Vatandaşlar, öğrenciler, öğretmenler mutsuz. Eğitimdeki kalitesizlik ayyuka çıkmış durumda. Ülkede liyakat yok. Tanıdığın bir varsa, siyasi bir yakının varsa devlet kurumuna işe girebiliyorsunuz. Hastanelerde randevu alamıyorsunuz. Paran varsa sağlık hizmeti alıyorsun, ilaç bulamıyorsun gibi gibi bir sürü olumsuzluk yüzünden toplum düzeni çürümüş durumda.  Bu duruma CHP örgütleri, ortak masa mutabakat metnine imza atan parti liderleri ile 14 Mayıs'ta son vereceğiz. Derneklerle, ev ev gezerek halkımızla, çarşı Pazar esnaflarımızla konuşuyoruz. Halk artık tek adam rejiminden sıkılmış durumda. Bu bağlamda halkın iktidarını halkımızla birlikte kuracağız, Geliyor Gelmekte Olan diyorum.”

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın “Ataşehir'de genel seçimlerde CHP birinci olmamıştı. Artık ciddi dönüşler olduğunu fark ediyoruz. Saha performanslarımız başladığında bu kararsızlıklar azalacaktır.”

“Toplantının devamında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın şu konulara değindi;  

*Seçimlerde sandık güvenliği çok önemli. Herkesin e-devlet üzerinden ikametgâhlarını kontrol etmelerini, hane üzerindeki varsa yabancı birileri itiraz etmeleri istiyoruz. Nüfus Müdürlüğü ve Emniyete bu durumu bildirmeleri gerekiyor.

*Üniversite öğrencilerinin oy kullanıp, kullanmayacağına dair belirsizlik var. Takvimle süreç netleşmiş olacak. İkametgâhlarını alamayan öğrencilerimizin oy kullanma işlemlerinde bizler yardımcı olacağız. El birliğiyle ikamet ettikleri şehirlere taşıyacağız.

*Kayıt dışı seçmen mücadele ile ediyoruz. Halk doğan adaletsizlik nedeniyle tedirginlik yaşıyor. Vatandaşlarımızı sandıklarına ve oylarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Güncel seçmen listeleri ile önlemlerimizi artıracağız. Hane bazlı bilgilendirmelerimizi sağlayacağız.

* Önümüzdeki kış şartları, ekonomik sıkıntılar artmış durumda. Vatandaşın pazar fileleri dolmuyor, açlık ve yoksulluk arttı. Artık kendi ülkemizde yabancılar ev sahibi, biz kiracı moduna giriyoruz. Usul dışı olan her şeye seçimlerde itirazımızı yapıyoruz. Seçmen listeleri kesinleşince dikkatle çalışmalarımızı ve müdahalelerimizi sürdüreceğiz.

*Öbek çalışmaları sayesinde 133 bin haneyi gezdik. Kadın kollarımız aile destekleri sigortasını anlatıyor. Gençlerimiz hane hane gezip, genel merkez mektuplarını iletiyorlar. Kararsız seçmen, kırılma oranı çok yüksek. Ataşehir'de genel seçimlerde CHP birinci olmamıştı. Artık ciddi dönüşler olduğunu fark ediyoruz. Saha performanslarımız başladığında bu kararsızlıklar azalacaktır.

*Üniversite mezunları ıssız, intihar vakaları, psikolojik sorunlu insan sayısı artıyor. Barınma sorunu, kira sorunu gibi onlarca örnek var. Ara eleman arayışı var. İnsan odaklı eğitim planlaması yok. Meslek, sanayi gibi liselerde öğrenci yetiştirmezsek ciddi sorun olacak. Eğitim ve diğer alanlardaki eylemlerimizi iktidar olduğumuzda nasıl gerçekleştireceğimizi herkes görecek. Adalet, ekonomi, eğitim, sağlık ve liyakat yerlerde. Vatandaşlarımızın çoğu yaşanabilir bir ülkelerde yaşamak istiyor.

*Ataşehir'de derin bir yoksulluk var. Ataşehir Yenişehir, Atatürk ve Barbaros Mahallesi’nin bir kısmını ayırdığınız da diğer mahallelerde yoksulluk ortaya çıkıyor. Pandemi sürecinde İBB ve Ataşehir belediyesi işbirliği ile 27 bin haneye gıda, 21 haneye sıcak yemek ve hasta bezi gibi birçok konuda yardımlar ulaştı. Esnaflardan vatandaşlardan 7500 hane civarı, vatandaşlarımıza ulaştık. Belediyemizde bu yıl yeni bir yardım dayanışması başlattı. Ramazan ayında ve diğer konumlarda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yardımlar ile vatandaşa ancak 3-5 günlük ihtiyacını karşılamış oluyoruz. 3 mahallemizin 45 yıllık mülkiyet sorunu çözülemeye çalışılıyor. İmar, mülkiyet konularında partisel ayrımlar söz konusu. Vatandaş mağdur ediyor.  Bir partinin ilçe başkanı ancak tavsiye kararlar verebilir ve önerilerde bulunabilir. Vatandaşın hakkını halka lütuf olarak sunanlar, hakkını çalanlardır.

Program sonunda kıymetli meslektaşımız ve İtv Haber sahibi Recep Kenan'ın doğum gününü unutmayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yöneticileri pasta keserek bu anı kutladılar.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ÖZEL HABER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam