SON DAKİKA
reklam
reklam

Amatör tiyatroculardan ders gibi oyun

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2023, Cuma - 09:19   Okunma Sayısı: 62585
Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi uygulamalı tiyatro bölümü kursiyerleri deprem felaketinin acılarını dindirmeye çalıştığımız günlerde tam da gündeme uygun bir eseri sahneledi. Oyunu kurum öğretmenlerinden Avaşin Yorulmaz yazdı ve yönetti

Halk eğitimi merkezleri ülkemizdeki her yaş, eğitim, gelir, sosyal statü ve kültür düzeyindeki vatandaşlara onların ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik mesleki, sosyal, toplumsal, ekonomik, sportif ve kültürel alanlarda kurslar düzenleyen yaygın eğitim kurumları özellikle yetişkin eğitiminde çok önemli bir boşluğu dolduruyor. Dil eğitimi de olan kurslarda artık kursiyerler istedikeri yabancı dili öğrenebiliyor. Her yaştan insanı topluma kazandıran ve o insanların bir çok işe ve  başarıya kavuşmasına vesile olan merkezler çok faydalı ve başarılı eğitim ve öğretim sağlıyor. Bunu da verdiği belgelerle onaylıyor. Birçok ev hanımı bu kurslardan faydalanarak başarı belgelerini alıp meslek sahibi olup, ekonomik  özgürlüklerini sağlıyor. Topluma faydalı birey oluyor.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi de geniş bir yelpazedeki kurslarıyla başta Kadıköy ilçesi olmak üzere Anadolu yakasında çok geniş bir kitleye hizmet veriyor.

Bu kurslardan biri olan uygulamalı Tiyatro atölyesi de içinde sahneye çıkma ukdesi kalmış veya yıllarca izleyicisi olduğu tiyatroda oyunculuğu da deneyimlemek isteyen yetişkinlere bu imkanı sağlıyor.

TANGO MU ROMAN

DANSI MI OYUNU

SAHNELENDİ

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi uygulamalı tiyatro kursiyerleri deprem felaketinin acılarını dindirmeye çalıştığımız günlerde gündeme uygun bir eseri sahneledi.

6 Mart Pazartesi ve 8 Mart Çarşamba akşamları Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi salonunda sahnelenen Tango mu Roman Dansı mı isimli tiyatro oyunu düğün salonunu yıkmak isteyen müteahhit Hikmet ile davetliler arasında geçen traji-komik durumları sahneye taşıdı.

Ülkenin çelişkilerini ve bunlara karşı toplumsal duyarlılığı çok yönlü ve net episodlarla dile getiren oyunu Avaşin Yorulmaz yazdı ve yönetti.

24 oyuncunun rol aldığı Tango mu Roman Dansı mı, oyununun yapımcılığını Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Uygulamalı Tiyatro kursiyerlerinin kurduğu İstanbul Tiyatro Atölyesi üstlendi.

Toplumsal ve siyasal yergilerin yer aldığı oyunundan elde edilen bilet geliri depremde zarar görenlerle paylaşıldı. 

OYUN KÜNYESİ

Adı:  Tango mu Roman Havası mı?

Yazan- Yöneten: Avaşin Yorulmaz

Yard.Yönetmen: Hatice Tunçtürk

Dramaturg: Eser Tura

Akordeon: Ozan Barutçu

Dekor- Kostüm: İSTA

Süre: Tek perde 75 Dakika

Oyuncular:  Ahmet Kılıç, Arife Çelik, Damla Aktaş, Defne Sümeyye Sarı, Elem Deniz Ar , Elifsu Bayhan,  Evin Turgut,  Evrim Baykal, Eylül Melekoğlu, Gamze Şengül Turhan , Gül Onur , Hande Ustaoğlu, Mehmet Kepez , Narod Siranuş Minasyan, Rabia Ak, Sefa Ovalı , Sezgin Kara, Soydan Özaslan, Ozan Barutçu, Özlem Doğramacı, Şehriban Ağcagül, Şeyma Esen, Şenay Nayir, Yasemin Genel

Hülya Narsap, “Emeği

olanları kutluyorum”

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, kurum öğretmen ve kursiyerlerinin hazırladıkları oyunun tam da deprem acısıyla sarsıldığımız dönemde deprem olgusunun önemine dikkat çekecek nitelikte olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Tiyatro kursları merkezimizin en çok ilgi gören kursları arasında. Her yaştan kursiyerimiz var.  Çoğu üniversite öğrencisi olan gençler, belli bir yaşın üstü bireyler, emekliler, farlı meslek mensupları, çalışanlar iş sonrası kurslarımıza gelerek kendilerini gerçekleştirme imkanı buluyorlar. Canlandırdıkları farklı rollerle hayatın farklı bir yönüne tanıklık ediyorlar ve çokta başarılılar. Tiyatro öğretmenimiz Avaşin Yorulmaz’ın yazıp yönettiği oyunda bu yıl yeni başlayan kursiyerlerimiz yer aldı. Kursların başlamasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen oldukça başarılıydılar.  Emeği olanları yürekten kutluyorum.

Oyunun konusu da ülkemizin yaşadığı büyük felakete ve insanlarımızın ruh haline uygundu. Yanlış yapılaşmanın yol açtığı sorunları hepimiz üzülerek gördük, öğretmenimizin yazdığı oyunda da yıkılmak üzere olan bir düğün salonu ve müteahhidinin etrafında gelişen olaylar ele alınıyor. Binalarımızın dayanıklı ve yapı denetim kurallarına uygun yapılmasının ne kadar gerekli ve önemli olduğunu bir kez daha görme fırsatı yakaladık. Oyunun en güzel yanı da gelirinin deprem bölgesine bağışlanacak olmasıydı. Seyirciden çok fazla ilgi gördü ve iki kez sahnelendi.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam