SON DAKİKA
reklam
reklam

“Devleti ayağa kaldıracağız”

Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2023, Perşembe - 00:07   Okunma Sayısı: 236929
Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimlerin ikinci tura kalacağını ve ikinci turda da kendisinin ipi göğüsleyeceğini söyledi.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir Menemen’de seçimlerin ikinci tura kalacağını ve ikinci turda da kendisinin ipi göğüsleyeceğini bildirdi. Menemen Cumhuriyet meydanında coşkulu bir kalabalığa seslenen İnce, alanda bulunanlara seslenerek “Bugün Menemende Memleket Medyasını başlatıyoruz. Herkes telefonlarından canlı yayın yapsın” çağrısında bulundu.

Konuşması sık sık “İnce Başkan” sloganları ile kesilen Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Memleket Partisini “Üçüncü yol” olarak tanımladı. İnce şöyle konuştu:

“ÜÇÜNCÜ YOL NEDİR?”

Bu nedir bu? Bu üçüncü yol, ne sağdan ne soldan, Atatürk’ün yolundan. Ne cumhur, ne millet tek yol memleket. Üçüncü yol demek sevgi demektir, barışmak üretmek demektir. Üçüncü yol demek merhamet demektir. Yetimin başı okşamaktır. Üçüncü yol, yolda bulduğu ekmeği öpüp, başına koyup kenara koyanların yoludur. Üçüncü yol, yer yatağında büyüyenlerin yoludur. Üçüncü yol, çocuklarına helal lokma yedirenlerin yoludur. Üçüncü yol, gençlerin yoludur, gençlerin!

 

“GENÇLER ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR”

Son günlerde, gençler üzerine bir oyun oynanıyor. Gençler köpükmüş, son anda vazgeçermiş. Fakat ben 40 yıldır meydanlardayım. İlk kez bu kadar genci bir arada olduğunu görüyorum.

Sizden bir şey istiyorum, Şu ana kadar pek çok tahminde bulundum. Hepsi doğru çıktı biliyorsunuz. Tarih verdim, 3 mart dedim, 9 nisan dedim, dolar 10 lira olacak dedim. Hatırlayın hepsini. Şimdi size bir şey daha söylüyorum, sıkı durun. Mayıs başından itibaren Memleket Partisinin oyları tavan yapacak tavan!

 

Sandığa gittiğinizde tıpış tıpış değil, kerhen değil, tek adam olduğu için değil, gönül rahatlığı içinde oy vereceksiniz. Oy pusulası devletten, mühür devletten, mürekkep devletten! Bir oy memlekete, bir oy memleketin evladı Muharrem İnce’ye vereceksiniz.

“EY ATATÜRKÇÜ İZMİRLİLER”

93 yıl önce burada 7 yıllık cumhuriyete saldırılar oldu, Menemende… Ve 100 yıl boyunca saldırılar hiç bitmedi. Cumhuriyete kurucularına “iki ayyaş” diyenler oldu. “Reklam arası” diyenler oldu. Tam 21 yıldır, dile kolay bunlar iktidardayken, bu sefer başka bir şey oldu. Atatürk’ün partisi CHP, İzmir birici sıraya Taraf gazetesinin köşe yazarını koydu. Hayatımda bu kadar içimi acıdan liste olmamıştır. Yüksel Taşkın’ı koymuşlar listeye. Adamın açıklaması şu, “Kemalizim ırkçılıktır” diyor. “Kemalizim ırkçılıktır” diyen birisi, İzmir’den Liste başı! Ey Atatürkçü İzmirliler, bunlara haddini bildirmeyecek misiniz?

 

“MEMLEKET PARTİSİ YURTSEVER PARTİDİR”

 

Memleket Partisi’nin görevi Türk İstiklal ve Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Bizim görevimiz budur. Memleket Partisi Atatürkçülerin, yurtseverlerin partisidir. Memleket Partisi bu milletin Anadolu’nun Trakya’nın bağrından kopmuş bir partidir.


“ERDOĞAN KİBİRLİ”

Bu 21 yılda bu Erdoğan, Ekonomiyi diz çöktürdü. Merkez Bankasının rezervlerini bitirdi. Tarımı çöktürdü. Gençlerin ümitlerini bitirdi. Meclisin yetkilerini kendi üstüne aldı. Yazlık kışlık saraylar yaptırdı. Toplumu kutuplaştırdı. Kurumları kuralları yok etti. Enflasyona tavan yaptırdı. Korku imparatorluğu kurdu. 21 yıldır deprem vergilerini topladı ama depreme önlem almadı. Depreme, ormana sele zamanında önlem alamadı. Şeffaflığı unuttu. Kibri o kadar büyük ki; Devleti kendisinin zannediyor. Hiç bir sorunu çözemedi. Sokaklara suriyelileri doldurdu. Sınırlarımızı kevgire çevirdi.


“HEDEFLERİNİ TUTTARAMADI!


Bize diyordu ki; 2023 hedeflerim var! Ne 2023 hedeflerin? 2 trilyon milyon dolar milli gelirimiz olacaktı, 1 trilyon milyon dolar bile yok! Kişi başı 25 bin dolar olacaktı, 10 bin dolar bile yok! İlk 10 ekonomiye girecektik, 23’e düştük! 500 milyar dolar ihracat olacaktı, 250 milyar dolarda kaldık! Şimdi 2023’ü bırakmış, 2028’den söz ediyor. 2028’de diyor, 1,6 trilyon dolar olacak, kişi başı 25’den vazgeçmiş 16 bin dolar, ihracat 500’den vazgeçmiş 400 milyar dolar diyor. Yani bu Erdoğan 21 yıldır yapamadığını şimdi 5 yılda mı? yapacak!

 

“ERDOĞAN GİTMELİDİR”

Bu yorgun, bu kibirli, bu bilime inanmayan, bu hukuka inanmayan Erdoğan gitmelidir. Erdoğan gitmelidir. Soğan olmuş 30 lira, kıyma 350 lira, ev almayı bıraktık, kira ödemek bile problem, bu Erdoğan gitmelidir! Umutlar kararmış, hayaller yok olmuş. Gençler ülkeyi terk etmek istiyor. Erdoğan sen gideceksin, yorgunsun, kibirlisin, akıldan uzaksın, işletme körüsün, bilimden uzaksın, sorunun kaynağı sorunu çözemez. Gıda fiyatları, bütün dünyada 12 aydır azalıyor. Türkiye’de 31 aydır gıda fiyatları artıyor, neden? Beceriksiz Erdoğan olduğu için. Peki Erdoğan gitmeli de, yerine Erdoğan’ın eskileri mi? gelmeli! Bu Babacan, 15 sene bu ülkenin ekonomisini yönetmedi mi? Bu Suiriyelileri başımıza Davutoğlu bela etmedi mi? Onlarla mı  kurtaracak şimdi.


“SADULLAH ERGİN”

Bu kardeşiniz Silivri zindanlarının önünde, bu ülkenin ordusunu savunurken, Sadullah Ergin Adalet Bakanıydı, Adalet! Hem de nereye koymuşlar Sadullah Ergin’i Çankaya”ya, Çankaya”ya! Utanmazlıkta zirve yapmışlar! Arkadaşlar, değişelim, gelişelim ama başkalaşmayalım. Bu başkalaşmaktır, bu çürümektir. Bu aslına ihanettir. Bu AtatürK’e ihanettir.

 

“ALİ DİBOLAR”

Davutoğlu için Sayın Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri Bakanı” diyordu. Babacan, Irak’a ilk bomba düştüğünde “Milyar dolarlar bize yağacak” diyordu.  Kılıçdaroğlu’da diyordu ki; “Bu Babacan’ı yüce divana göndereceğim” diyordu. Yüce Divana!
Şimdi CB yardımcısı yapacak. Şimdi ben soruyorum. Ali Diboları yeniden açacak mıyız?

O insanlara, o fetöcü savcıları, hakimleri adalet bakanlığına alan Sadullah Ergin’den hesap soracak mıyız? Kılıçdaroğlu sormak istemiyor, çünkü ona dokunulmazlık veriyor milletvekili yapıyor.

 

“ÇOK GÜLDÜM”

Ama dün çok güldüm, onu söyleyim: Dün sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, “O Süleymanşah toprağını vatan toprağına geri getireceğim” diyor. Ben de diyorum ki; “Davutoğlu ile birlikte getirin. Çünkü onun Başbakanlığı zamanında kaçırdılar Süleymanşah Türbesini” Davutoğlu “O operasyonu ben yönettim” dedi. Süleymanşah rahmetli sağlığında bile o kadar seyahat etmedi.

 

“DEVLETİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

 

Peki biz ne yapacağız? Birincisi devleti ayağa kaldıracağız. Önce devleti bir toparlayacağız. İkincisi hemen pazartesi günü depremde çadır satan kızılay başkanı görevden alacağız. Üçüncüsü her yıl 1 milyon 200 bin çocuk ilkokula başlıyor. Bunların yüzde 1’i üstün zekalı. 12 bin çocuk. Bu çocukların 10 bini ziyan oluyor. Öğretmen Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında bu üstün zekalı çocuklar ziyan olmayacak. Bunları koruyacağız.



“ANNELERE SÖZÜM VAR”


Benim cumhurbaşkanlığımda çocuklarınız ucuz et yiyecek, Ucuz süt içecek, yumurta yiyecek, peynir yiyecek balık yiyecek, iyi beslenecekler, söz veriyorum size! Çocuklarınız iyi okullarda, nitelikli okullarda okuyacak. Özel okullara para vermeyeceksiniz, söz veriyorum size. Çocuklarınızı tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Devletin 2 kişilik yurtlarında kalacak. Daha da önemlisi, çocuklarınıza iş bulacağım iş!

 

“YÜKSEK TEKNOLOJİ, NİTELİKLİ EĞİTİM”

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında, yüksek teknoloji nitelikli eğitim, milli gelirin yüzde 2 sini tarıma ayıracağız, yüzde 5’ini arge çalışmalarına ayıracağız. Uzay diyeceğiz! Nano teknoloji diyeceğiz! Kuantum diyeceğiz! Toplum 5.0 diyeceğiz! Füzyon diyeceğiz! Gelecek diyeceğiz, gelecek!

 

“SÖZ VERİYORUM”

Size söz veriyorum, Kapıkuleden çıktığınızda pasaportunuzun değeri olacak. Kimse sizi aşağılamayacak. Liyakat düzeni kuracağız. İşin ehli iş başına gelecek. Torpil yok! Hukuk düzeni kuracağız. Mahkemelere güveneceksiniz. Adil olacak her şey. Tüketim, israf, borçlanma sarmalına son vereceğiz. Yaratıcılığı ve girişimciliği destekleyeceğiz. Merkez Bankası bağımsız olacak. Kurullar özerk olacak. Öngörülebilir ve güvenilir bir yatırım ortamı kuracağız. Tasarım, Gençler size güveniyorum, tasarım yapacaksınız. Katma değeri yüksek üretim yapacağız. Öncelikli sektörlerimiz tarım olacak. Tarıma dayalı sanayi olacak. Turizm olacak, Tekstil olacak, savunma sanayi olacak, film endüstrisi olacak, moda olacak, bunları bu ülkenin topraklarından bereket fışkırtacağız. Bereket

 

“SIĞINMACILARI GÖNDERECEĞİZ”

Sığınmacıları hemen göndereceğiz, hemen! Bazıları yanlış söylüyor, düzeltelim. 400 bin doları verdin mi? 400 bin dolar ile ev aldın mı? TC vatandaşı oluyorsun, sudan ucuz bütün aile çoluk çocuk. Bunu derhal yasaklayacağız. Kiraların artmasının nedeni budur. Geçen sene 100 bin konut satıldı yabancıya Bunu yasaklayacağız ki, kiralar düşsün.

 

“100 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIM”

14 mayıs ta seçim var Eyül’de okullar açılacak. Eylüle kadar 100 bin öğretmen atayacağım. Köy okullarını yeniden açacağız. Öğretmenler, köylü ile yeniden tanışacak. Mülakatı derhal kaldıracağız


“HEDEFLERİM 3A, 3B ve 3H”


3A, Akıl, Adalet ve Ahlak… 3B Önce barışacağız, kucaklaşacağız, sonra ekonomik olarak büyüyeceğiz, sonra adil bölüşeceğiz. 3H Huzur, Hakkaniyet, Hukuk!


“VAADLERİM”

Bana diyoranız ki, Muharrem İnce sen bu memlekete ne vaad ediyorsun? diyorsanız.

Ben size huzur vaad ediyorum! Yaşama sevinci vaad ediyorum! Umut vaad ediyorum. Hakkınızı yedirmeyeceğim onu vaad ediyorum! Sorularınızı çaldırmayacağım, onu vaad ediyorum! İyi okullarda okuyacaksınız! Yaşama sevinci vereceğim size! Öğrenci bursları asgari ücretin yarısı olacak! Öğrenciler iletişim vergisi ödemeyecek. Hep birlikte bunu başaracağız. Kalbiniz, gönlünüz yüreğiniz, Ankara’da olacak. İzmir’de olacak! Yurt dışı hayalleri kurmayacaksınız. Ancak okumaya gideceksiniz, bilginizi görgünüzü geliştirmeye gideceksiniz. Ama sonra geri döneceksiniz.  Memleketimize hizmet edeceksiniz, ovalarını ekeceksiniz. Fabrikalarının bacalarını tüttüreceksiniz. Yanan ormanların yerine yenisini dikeceksiniz. 


“TEK ADAM ve TEK ADAY, YOK BÖYLE DÜNYA”

 

Şimdi ne diyorlar? Erdoğan’a karşı çıkarsan, Teröristsin! Kardeşim, biz sana karşı çıkıyoruz ama terörist değiliz. Terörün de her türlüsünü kınıyoruz. Şimdi yeni bir moda başladı. Çekilin bir kişi aday olacak, başka kimse aday olamaz. Ya böyle bir dünya var mı? Ya sen kendine güvenmiyor musun? Niye çekiliyor ya? Çık aday ol, al, iddia et. Hayır, tek adama, tek aday yok böyle bir dünya.

O Davutoğlu, Babacan onlar tek adamın yanından geldikleri için bu işi iyi biliyorlar. İleri o zaten.


“BENİ TEHDİT EDİYORLAR!

 

Şimdi, hesap yapıyorlar. Aklı sıra beni tehdit ediyorlar. Tehdit de şu; Bak seçimi kaybedersek, faturayı sana keseriz! Dertleri seçimi kazanmak değil, dertleri CHP’deki koltuk yine. Orayı kaybetmek istemiyorlar. Şimdi ben soruyorum; Kardeşim siz 17 parti bir araya gelmişsiniz. 11’de büyükşehir var. Ya Türkiye’yi söz yönetiyorsunuz zaten. İki iktidar var. Bir merkezi iktidar, bir yerel iktidar. Bütün belediyeler sizde. Trilyonlarca lira hazine yardımı alıyorsunuz. Gazeteleriniz var. Televizyonlarınız var. Çuval çuval paranız var. Ya bu garibanının 2006 model bir otobüsü, bir de cep telefonu var.

 

“İKİNCİ TURDA BİZ KAZANACAĞIZ”

Birincisi bu seçim iki turlu bir seçim. Yani 50 artı 1’i almadan seçilmek yok. Dolayısı ile oy bölme diye bir şey de yok. Biz bu seçimde ilk 2’de olursak, ikinci turda İnşallah biz ipi göğüsleriz. Biz buna uğraşıyoruz.

“HERKESTEN 3’ER OY”

Şimdi sizden bir şey istiyorum. Ben bu kadar miting yaptım, yaş ortalamasını ilk defa bu kadar genç görüyorum. Sizlerden bir şey istiyorum: Bu hafta içinde, herkes anne baba, hala, teyze, dayı, arkadaş sevgili, herkes üç kişiyi ikna edecek. Şimdi bana söz veriyor musunuz, söz mü? Söz mü? Söz mu? Bu hafta herkes üç kişiyi ikna edecek. Bakın unutmayın kartopu böyle büyür.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam