SON DAKİKA
reklam
reklam

Türkmenistan’da "Aşkabat Şehri Günü" dolayısıyla fuar düzenlendi

Eklenme Tarihi: 25 Mayıs 2023, Perşembe - 12:01   Okunma Sayısı: 8314
Türkmenistan’da "25 Mayıs Aşkabat Şehri Günü" dolayısıyla “Beyaz Şehrim Aşkabat” konulu fuar düzenlendi.

Başkent Aşkabat’taki Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen fuara, hükümet üyeleri, bakanlıklar ve bağlı kuruluşlar, ülkedeki diplomatik misyon ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda yerli, yabancı şirketin temsilcisi ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Fuarda, Türkmenistan’ın kentsel kalkınma politikasının başarılı şekilde uygulanmasında yerli ve yabancı şirketlerin faaliyetlerine yer verildi.

“Beyaz Şehrim Aşkabat” fuarında, 140’tan fazla yerli ve yabancı şirket, işletme ve özel sektör temsilcisi yer alırken, başkent Aşkabat’ın mimari başarılarını öne çıkaran büyük ölçekli pavyonlar kuruldu.

Fuarda, şehir planlaması, mühendislik, ulaşım, iletişim, endüstriyel ve sosyal altyapı, inşaat malzemeleri ve yakın tarihte açılışı yapılacak “Arkadağ şehri” bölümleri ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Başkent Aşkabat, 25 Mayıs 2013’te “Dünyanın en yoğun beyaz mermer binalarının olduğu şehir” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. O tarihten itibaren Türkmenistan’da 25 Mayıs, “Aşkabat Şehri Günü” olarak kutlanıyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam

sinop web tasarım sinop avukat sinop ceza avukatı