SON DAKİKA
reklam
reklam

Unutulmayan şarkılara hayat verdiler

Eklenme Tarihi: 26 Mayıs 2023, Cuma - 11:43   Okunma Sayısı: 46152
Hayata geçirdiği projelerle farkını her zaman ortaya koyan Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi bu kez yabancı dil kursiyerleri ile alanında birbirinden başarılı müzisyenleri “İngilizce Unutulmayan Şarkılar” konserinde buluşturdu

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, bir ilke daha imza attı ve Yabancı dil kursiyerleri ilk defa bir konserde sahneye çıkıp İngilizce dilde şarkılar seslendirdikleri “İngilizce Unutulmayan Şarkılar” konserinde izleyenlerden büyük alkış ve takdir aldılar.

 17 Mayıs da Kadıköy Mesleki ve Teknik Lisesi’nde gerçekleşen konseri İngilizce öğretmeni Elif Erol, müzik öğretmenleri Serkan Kızılkan ve Alp Özeren birlikte hayata geçirdi. 5 ay kadar süren çalışmalar Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi binasının güçlendirme çalışmaları kapsamında kapatılmasıyla sekteye uğrayarak zor şartlarda devam etti. Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap’ın büyük desteğiyle ve İngilizce öğretmeni Elif Erol’ un çabalarıyla katılımcılar Erdal Karataş, Fatoş Yılmaz Yavuz, Mehmet Oğuz Baysal, Cemil Tunç ve Seda Filiz güzel bir iş ortaya koydu. Konsere konuk olarak katılan yine kurumun müzik öğretmeni ve koro şeflerinden Fulya Soyata da gruba güzel sesiyle renk kattı

 Müzik Öğretmeni Alp Özeren güzel şarkısı Besame Mucho ile destek olurken, bir başka müzik öğretmeni Serkan Kızılkan klavyesiyle eşlik etti, teknik lise öğrencileri aynı zamanda Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi stajeri Aref Rüstemov baterisiyle, Halit Emre Şahin gitarıyla, Yağız Köse de bas gitarıyla bu güzel konsere katkı sağladı. Şarkıların arasında 50-60-70 ve 80’li yıllara imza atmış Amerikalı şarkıcılar Frank Sinatra, Elvis Presley, Paul Anka ve Barbara Streisand’ın şarkıları yer aldı.

60’lar ve 70’lerde popüler olan İngiliz Beatles ve 80’lerde gündeme gelen Eurythmics’in de şarkıları söylendi.

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcıları Emre Emin Karakoç ve Cemal Özcan,

Kadıköy Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Mehmet Taşçı ile Müdürü Yardımcısı Faruk Cıngıloğlu izleyiciler arasında yer aldı.

 

Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap, konserle ilgili şunları söyledi;

“Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi olarak yabancı dil kurslarımız oldukça fazla talep görüyor. İngilizce başta olmak üzere, talepler doğrultusunda, Almanca, Fransızca, Rusça, Yunanca, Çince ve bunun gibi pek çok dilde kurs açıyoruz. Kursiyerlerimize yabancı dil öğretirken farklı teknikler kullanmaya çalışıyoruz. İngilizce öğretmenimiz Elif Erol, kursiyerlerle böyle bir çalışma yapmak istediklerini ve aynı zamanda da bunun konuşma pratiğine katkısı olacağı düşüncesiyle bana geldiğinde çok hoşuma gitti ve bu projeyi severek destekledim. Müzik öğretmenimiz Serkan Kızılkan’dan da güzel bir destek aldık. Daha sonra projeye müzik öğretmenlerimiz Alp Özeren ve Fulya Soyata da dahil oldu. Bence örnek, güzel ve farklı bir proje ortaya çıktı. Başta İngilizce öğretmenimiz Elif Erol’u ve tüm ekibi tebrik ediyorum. Bundan sonraki dönemlerde de devamı gelebilir diye düşünüyorum.”

 

Projenin mimarı İngilizce Öğretmeni Elif Erol duygularını şöyle dile getirdi;

“Halk Eğitimi Merkezi  İngilizce öğretmeni olarak  kursiyerlere İngilizce’yi daha da sevdirmek ve öğrenme kolaylığı sağlamak amacıyla şarkılar dinletiyor ve söyletiyordum. Özellikle orta yaştaki kursiyerler, 60  70 ve 80’li yıllarının önde gelen şarkılarını söylemekten çok keyif alıyorlardı

Sesleri de hiç fena değildi. Onlara müdürümüz izin verirse bir konser yapabileceğimizi söyledim. Vizyon sahibi olan Hülya müdürümüze sınıfta çektiğim videoları gönderiyordum ve sonunda konser yapma konusunda iznini istedim. Kendisi olumlu yaklaştı ve Nisan ayında bir gün belirledik. Ancak çalışmalar deprem nedeniyle aksadı, Halk Eğitimi Merkezi binamızın güçlendirilmeye gitmesi nedeniyle konserimiz mayıs ayına ertelendi.

Piyano hocası ile çalışacak yer bulma konusunda sıkıntı çektik. Kursiyer arkadaşların evlerinde toplanarak çalışmalara devam etti.

Kursiyer arkadaşların evlerinde toplanarak çalıştık.

Bazı arkadaşlar çalışma saatlerinin düzensizliği gerekçesiyle grubu terk etti. Ancak ben kalanlarla devam ettim ve ortaya bu çalışma çıktı. Kalan kursiyerler hem İngilizcelerini geliştirdiler hem de keyif aldılar

Alp hocamız ve Serkan hocamıza katkıları nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

Müzik Öğretmeni ve Bestekar Alp Özenen şunları söyledi;

Elif Erol hocamın büyük emek vererek koordine etmiş olduğu ve başarılı, üretken müzisyen Musa Serkan Kızılkan hocamızın harika eşliği ile can kattığı Unutulmayan İngilizce Şarkılar konserini, bir cümle ile özetlemek istersem; 'İyi bir fikir, bolca emek ve umut veren bir netice' derim. Eser seçimleri ve eserlerin sıralanışını (süpervizyon), özellikle çok başarılı buldum. Elif Hoca'nın en çok dikkatimi çeken yönü olarak; tam deniz bitti denecek anlardaki sakinliği ve çözüm için ortaya koyduğu sabır düzeyi. Bu sabır, başlanan bir işin tamamlanması için, en çok gereken unsur olsa gerek. Hülya Narsap Hocamızın yönlendirmesi ve Elif Erol Hocamızın daveti ile konuk olarak yer almaktan keyif duyduğum bu konserin benim için özel bir yönü de rahmetli Halam Sadiye Özeren'in 70ler ve 80lerde idareci ve öğretmen olarak görev yaptığı kıymetli bir okulumuzda sahneye çıkmak oldu. Seslendirdiğim Besame Mucho eserini de halamın aziz hatırasına ithaf ediyorum. Orkestrada yer alan liseli kardeşlerimizi ve yaşantılarında müziğe bu düzeyde yer vermek için verdikleri emekten dolayı da şarkıları seslendiren değerli kardeşlerimizi yürekten kutlarım. Konserin, kıymetli sanat insanı Buket İrtem Görmüş tarafından sunulmuş olması da başlı başına bir ayrıcalık ve güzellik oldu.

 

Serkan Kızılkan ise çalışmayla ilgili şu ifadeleri kullandı;

“İngilizce öğrencilerinin amatör ruhlarıyla müzik yapmak için kolları sıvaması, heyecanla, özverili çalışmayla muhteşem bir konser çıkarmaları hepimize örnek olmalı. Müzik ve İngilizce birbirini çok iyi tamamlayan alanlar olarak öne çıktı. Basta elif hocam olmak üzere emeği geçen, destekleyen herkesi kutluyorum. Bizler için de güzel bir tecrübe oldu. Böyle konserlerin daha da çoğalması dileğimizdir.”

Editör: Uğur Faruk Yıldız - İsmet Akkoç

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam