SON DAKİKA
reklam
reklam

Kapadokya'nın balonları Sırbistan semalarındaki yerini alıyor

Eklenme Tarihi: 2 Haziran 2023, Cuma - 14:13   Okunma Sayısı: 43127
Türkiye'nin gözde turizm bölgelerinden Kapadokya'yla özdeşleşen balonlar, Sırbistan semalarında da görülmeye başlandı.

Kapadokya'dan getirilen balonlarla Sırbistan'ın kuzeyindeki Indjija'da turlar düzenlenmeye başlandı.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kapadokya'nın balonları Sırbistan semalarında uçuyor. Belgrad'dan 1 saat uzaklıktaki Indjija bölgesi ülkenin yeni turizm cazibe merkezi haline gelecek. Balonları Kapadokya'dan gelen pilotlarımız uçuruyor ve ülkemizin Sırbistan'la turizm alanında yaptığı işbirlikleri zirve noktasında yer alıyor." diye konuştu.

Aksoy, turizm alanında da giderek artan yatırımların, iki ülke ilişkililerinin daha da iyi hale gelmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

"Balonlar, Türkiye, Kıbrıs ve BAE'den sonra Sırbistan'da"

Firma müdürü ve uçuş eğitmeni Murat Çoban da balonların Türkiye, KKTC ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ardından Sırbistan'da uçuyor olmasından gurur duyduklarını söyledi.

Çoban ayrıca, balon pilotlarının Türkiye'den geldiğini ve yeni bir ülkede hizmet vermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Indjija Belediyesi Turizm Ofisince yapılan açıklamada ise Kapadokya'dan getirilen 7 balonla yılda 100 bin kişiyi uçurmayı hedefledikleri kaydedildi.

Belgrad'dan 1 saat uzaklıktaki Indjija'daki uçuşların hafta içi 19.00'da, hafta sonları ise daha erken saatlerde yapılacağı duyuruldu.

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam