SON DAKİKA
reklam
reklam

Diyarbakır'da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Eklenme Tarihi: 2 Haziran 2023, Cuma - 22:50   Okunma Sayısı: 34774
Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek ilk hacı adayı kafilesi için Diyarbakır Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Hac ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek 250 kişilik kafile, yakınlarıyla Diyarbakır Havalimanı'na geldi.

Havalimanında düzenlenen törende, okunan ilahilerin ardından İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu dua etti.

Vali Yardımcısı Fatih Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 250 kişiden oluşan ilk hacı kafilesini kutsal topraklara göndermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Ayaz, "İlk kafilemizi dualarla uğurladık. 12 Haziran'a kadar 5 kafile halinde toplam 1600 hacı adayımızı hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a göndereceğiz. Allah şimdiden hacı adaylarımızın yaptığı ibadetleri kabul etsin." dedi.

Hacı adayı Halil Yaprak da kutsal bir görevi yerine getirecek olmanın heyecanını yaşadığını, 13 yıldır hacca gitmek için beklediğini kaydetti.

Duygulu anların yaşandığı vedalaşmanın ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam